Reklama

Reklama

Byli tři bratři. Prvnímu se zocelily svaly těžkou prací, druhému to pálilo a třetímu svitnul miliónový nápad se zápasením... Tři italo-američtí bratři Carboniové žijí v poválečném New Yorku roku 1946 každý zcela po svém, ale nikdy na sebe nedají dopustit. Silný, ale ne zcela bystrý Victor (L. Canalito), který se živí roznášením ledu, má svůj dlouholetý sen koupit si hausbót. Lenny (A. Assante) je válečným veteránem a invalidou pracujícím v pohřebním ústavu, co se stále nepřenesl přes rozchod se svou láskou Annie (A. Archerová), o níž usiluje i třetí z bratrů Cosmo (S. Stallone). Ten je výmluvný poflakovač, který se nebojí nic riskovat, i kdyby měl do svých problémů zatáhnout i své bratry. Je už unaven životem ze dne na den a rozhodne se to změnit. Dostane nápad v podniku Rajská ulička, kde může každý vyzvat ostřílené borce na zápas o velké peníze. Sám se však do souboje s Velkým drtičem (F. McRae) nehrne, a proto přesvědčí Victora. Když Victor přece jen zvítězí, Cosmo jej přemluví, aby začal zápasit s tím, že by jej trénoval a Lenny by dělal manažera. Jejich pevné bratrské pouto je ale vzápětí vystaveno otřesům chamtivosti i žárlivosti… Sportovní drama z roku 1978 natočil jako svůj režijní debut Sylvester Stallone podle vlastního scénáře, který začal psát ještě před samotným snímkem Rocky. Po kolosálním triumfu příběhu slavného boxera dostal i projekt Cesta k ráji nakonec zelenou, ale podobného úspěchu se mu bohužel nepodařilo dosáhnout. Vedle režie, scénáře i hlavní role se Stallone zhostil také nazpívání titulní písně "Too Close To Paradise". (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Budem k Slyovi veľmi, veľmi štedrý...pretovšetkým kvôli tomu, že práve v tomto filme vidieť, že ten týpek mal talent! Sám si zrežíroval svoj sympatický a zábavný scenár, ktorý nie je ani z ďaleka "oscarový", ale každým záberom, každým gestom, každou scénou je jasné to nadšenie mladíka, ktorý CHCE! Chce hrať, režírovať, písať... A vôbec nevadí, že scény v upršanom ringu a ich neustále omieľanie sú tak trochu na smiech, že tie autá v pozadí sú na dané obdobie nejaké iné (príbeh sa odohráva v roku 1946, ale Sly akosi ignoroval, že autá na záberoch v pozadí boli súčasné:))) A tak by sa dalo pokračovať....Lenže postavy bratov Carboniovcov a vlastne väčšina, sú tak sympatické, že človek s nimi musí sympatizovať. Podobne to bolo pred tým v Rockym-tak isto príbeh o malých nenápadných hrdinoch, ktorý ale nič podstatné nerieši. Potešilo aj množstvo citlivých detailov, ktoré v kontexte s ďalšou Stalloneho tvorbou sú až prekvapujúce a človek sa pýta, kam sa podel ten cit, ktorý neskôr nahradili svaly a všetky tie hrdinské machovské postavy (za všetky spomeniem napr. postavu Victora a jeho túžba po chaplinovských kreáciách- pekné). Paradise Alley má kopec chýb a od dokonalého filmu má na svetelné míle ďaleko. To podstatné je v tomto prípade to, že ten film má SRDCE... a poriadne to cítiť. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

SPOIL: Scéna nepodařené a diletantsky zpackané sebevraždy Big Gloryho, po které se sám spolu s Cosmo Carbonem s chutí zasmějou až do chvíle, kdy se Glory dosměje a před Carbonem to zkusí po druhé a tentokrát úspěšně..... je naprosto geniální. Díky za ní Mr. Stallone." Vždycky jsem chtěl umřít, až mi bude dobře.....a dneska se cítím šťastnej." 80% ()

Reklama

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Na filmu mě překvapily 2 věci. Že Stallone už 78 dokázal natočit poměrně úspěšný snímek a že je to první film co jsem od něho viděl, kde hraje druhé housle. Má sice hlavní roli, ale žádne rvačky se aktivně nezúčastní (a to u něho nebývá zvykem) a to je jich tam poměrně dost. Všude jen tlačí svého bratra a snaží se na něm zbohatnout. A to se mu nakonec... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Film z doby, kdy se Sly opájel nově nabytou slávou, a tak nějak nevěděl, co s raketově rozjetou kariérou. Dva předchozí herecké pokusy moc neoslnily, takže to zkusil s vlastním scenářem, s vlastní režií a rovnou v hlavní roli. Dopadlo to hůř než čekal, ale líp než by člověk odkojený jeho akčňáky předpokládal. Paradise Alley je neurážející dobové drama s několika silnými postavami a s pár nosnými scénami. Za pět let si z toho nebudu pamatovat skoro nic, jenže kdybych si to měl pustit znova, vím, že litovat nebudu. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Dobrý film se Slyem. Dobře zvládl režii i roli Cosma. Docela mě potěšila role tehdejší wrestlingové star Terryho Funka jako Frankiho. Rozhodně tento film vtáhne člověka do děje a závěrečný wrestlingový zápas, je povedený. Objeví se v něm pár pěkných triků, Atomic Drop, sem tam Suplex a Belly to Belly, rozhodně na rok 1978 dobrý zápas! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • V čase 01:23:00, když Cosmo (Sylvester Stallone) s kamarádem narazí do budovy s nákladním autem, tak jim v záběru s nárazem upadne celý nákladní prostor. Když poté odtamtud odjíždějí, auto je opět v celku. (Lariiakqt)
  • Píseň "Too Close to Paradise" nazpíval bratr Sylvestera Frank Jr. Stallone, kterého Sly v tomto filmu obsadil do malé role kabaretního zpěváka. (Expendable2)
  • Pracovní název filmu byl Hell's Kitchen. (JORDY)

Reklama

Reklama