Reklama

Reklama

Kairo

Trailer

Obsahy(1)

Napínavý apokalyptický příběh sleduje několik mladých lidí, kteří jsou svědky záhadných sebevražd a mizení lidí v okolí. Zdá se, že na vině je rostoucí vliv světa mrtvých. Duchové už nemají místo pro své bytí, a začínají pohlcovat náš svět. Existuje způsob, jak uniknout, jak to zastavit? Mladý Ryosuke Kawashima se o to snaží... (-bad-mad-wolf-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

corpsy 

všechny recenze uživatele

10 rokov potom, čo som zhliadol americký remake, som sa pustil do originálu. Ktovie prečo až tak neskoro? Každopádne toto ´´príjemné´´ hororové dielko nieje v takom akčnom móde, ako spomenutý Hollywoodsky produkt a vsádza na to všetko, čo Ázijský horor oddeľuje od veľkej väčšiny svojich USA prerábok. Pomalú, tiesnivú a hutnú atmosféru. Tu sa však pracovalo so zbytočne dlhou minutážou, ktorá podľa mňa uškodila. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mám rád horory stojící především na atmosféře a Kairo by mezi ně klidně mohlo spadat, kdyby nestálo JENOM na atmosféře. Nechápejte mě špatně, ta atmosféra je slušná, dokáže fungovat většinu času a celé to má originální námět, jen je škoda, že to nemá skoro žádný děj a za ty dvě hodiny se tam stane vlastně strašně málo, takže si to svoji stopáž nedokáže obhájit a výsledek to dost kazí, stejně jako mdlé herecké výkony. A nic nezachraňovalo ani to typicky japonské filozofování o smrti a sebevraždách, které stejně nikam nevygradovalo a spíš mě opět udivilo, proč jsou tím Japonci tak posedlí. Skončilo to pro mě tedy průměrně, ale stejně se mi to líbilo víc, než americký remake, byť ode mě získal stejné hodnocení. 3* ()

Reklama

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film v kladném slova smyslu. Tísnivá a depresivní atmosféra byla přítomna od začátku až do konce. Duchové byli tu více, tu méně strašidelní, ale nakonec jsem byl za to přiměřené strašení rád, protože kdyby ještě tvůrci přitvrdili, tak už bych musel spát s rozsvíceným světlem. I tak některé scény husí kůži zajistily. ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady velmi podivnych japonskych filmu, tentokrat tedy z rad hororoveho zanru, z ktereho po zhlednuti budete mit pocit, ze se vam dostalo vice otazek nez odpovedi, coz je k samotnemu nametu vice nez skoda. Nejsilnejsi strankou filmu je atmosfera a ta vas taky donuti se dokoukat do konce a hlavne diky ni davam vysoke hodnoceni. Proc mam ale stale silny pocit, ze japonci jsou autori genialnich nametu, ale pak kdyz prijde na filmove zpracovani, tak to nikdy nedopadne stoprocentne. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

VInimocny hororovy pocin z japonska, ktory zaujme nielen obsahom, ale aj formou. Pribeh je rozpravany velmi skratkovito a namiesto vysvetlovania co sa to vlastne deje, sa film zameriava viacej na zobrazovanie postupnej premeny celeho sveta na okolo az do konenecho kolapsu, ktory je vyzualne znazorneny naozaj posobivo (jazda mestom) . Atmosferu podporuje aj skvela kamera a rozne figle zobrazovania "obrazu v obraze". Pribeh sice s pribudajucimi minutami straca na napati, film je vsak na tolko originalny a "iny" , ze bez problemov moju pozornost udrzal az do zaverecnych tituliek. (8/10) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v japonském Tokiu. (Terva)

Související novinky

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

Weinsteinovci si zmerajú Pulz

05.06.2005

Bratia Weinsteinovci chystajú remake japonského hororu KAÏRO (anglicky Pulse) o záhadných úmrtiach súvisiacich s tajomnou internetovou stránkou ponúkajúcou návštevníkom kontakt so svetom mŕtvych.… (více)

Reklama

Reklama