Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1994 a někteří studenti právě odpromovali. Jako jedna z nejlepších absolventek vysoké školy by měla mít Lelaina Pierce před sebou zářivou budoucnost. Realita je ovšem mnohem těžší. Lelaina pracuje jako produkční asistentka nesnesitelného moderátora ranní televizní show. Ve svém volném čase natáčí jízlivý a často až urážející videodokument o svých vrstevnících. Aktéry jejího dokumentu jsou promiskuitní spolubydlící Vickie, Sammy, který potlačuje svou přirozenou sexualitu a její nejlepší kamarád Tray, velmi nadaný mladík, ovšem zároveň rebel bez přirozené životní motivace. Lelaina se seznámí s Michaelem, ambiciózním producentem, který chce uvést její dokument v televizi. A tak se ambiciózní dokumentaristka z ničeho nic ocitne uprostřed podivného milostného trojúhelníku. Na jedné straně stojí zajištěný, materialistický Michael a na druhé věčně filozofující, přitažlivý Tray. Film je režijním debutem Bena Stillera. (TV Barrandov)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Film o mladých lidech, kteří získávají své první životní zkušenosti, prožívají milostná dramata a hledají svojí identitu. Je to zajímavá generační výpověď o konfliktu ztracených existencí s okolním světem. Plus, úžasná Winona Ryder. - "Welcome to the world of the emotionally mature. It's a nice place to visit." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovej ten klasickej film prakticky o nicem a bez poradnyho deje, kde se resi hlavne vztahy party cerstvejch absolventu, ktery vylezou ze skoly s hromadou idealu a postupne zacnou mit problemy, hlavne s praci. Ale je to natoceny pohodove, je tu perfektni hudba a herci, i kdyz se obcas chovaj jak hovada, hrajou perfektne, obzvlast Hawke je paradni, ale i Stiller a Zahn podavaj svuj nadprumer. Celkove misty zajimavy, misty trochu zdlouhavy a stereotypni, nicmene za slabsi 4*. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Melrose place is a really good show... [smích]. Celkem realistický obraz raných ambicí Bena Stillera je sympatický crossover Lží, sexu a videa a Singles; bez sexu a bez grunge. Jen s trochou AIDS a devadesátkové nitrozpytu. Podobně jako v případě hitu Camerona Crowea jsem se nicméně ocitl unesen do devadesátek, dekády mládí a tedy neschopen kritického hodnocení. Tváří v tvář Winoně Ryder, Wilhelmině Murray, poprsí vlnícímu se hypnoticky za drapériemi, jsem přehlédl, co by mi jinak neuniklo: To, že vysmívané Melrose Place není tak daleko, nýbrž vlastně za rohem. Ne že by šlo o špatnou šou, se Stillerem, Ryder, Zahnem, Garofalo a Hawkem, zástupců genrace, kteří se hledají, protože nemají žádné následováníhodné vzory, by to bylo přece jen o trochu lepší :-). My goal is like career or something. Nineties Bites. Opojný dojem doplňují (tehdy ještě relevantní) U2, (tehdy ještě mladý) Krenny Levitz, (tehdy ještě kompletní) Sepultura, (tehdy ještě) Crowded House a Lisa Loeb, Lisa Loeb, Lisa Loeb.... (M)TV moves the world. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Pár šluků, hrnek kafe, trochu si pokecat. Ty, já a pět dolarů." ...Jsou mladí, neklidní, zmatení, nevyrovnaní, žárliví, neštastní, hledající sama sebe, zamilovaní a tomu se říká bezstarostný život, na který by měl člověk vzpomínat jen s úsměvem na tváři. Nevím jak ostatní, ale já to tak mám. :-) *** Big Mountain - Baby, I Love Your Way *** ()

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrně chytrá teen romance s nadprůměrně sympatickou bandou postav, Stiller neni hloupej, i klišéčka zvládne slušně prodat, přimíchávat pokusy o generační reflexi se mu už ale do milostné linky moc nedaří, povětšinou totiž shrnuje dost obecná témata a bez opravdových osobních vpádů do scénáře prostě a jednoduše ilustruje to, že po škole to může bejt dost na hovno. Mě opravdu dostal až scénou před barem, kde s Hawkem opravdu předvedli střet s přesahem, jímž by to klidně mohl celé zakončit a já bych byl spokojen. Takhle je to "jen" milá romantika s milym duem Ryder Hawke, skvělou Lubezkiho kamerou a kouzlem devadesátek, pro který mám osobně fakt slabost... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (45)

  • Nápoj Diet Coke bol do scenára špeciálne zakomponovaný, pretože Helen Childress z neho žila. (Pat.Ko)
  • Filmári nakrútili veľa exteriérov v Houstone v Texase (vrátane scény na vrchu budovy Two Shell Plaza), kde sa tento film odohráva, ale väčšina interiérov bola natočená v Los Angeles v Kalifornii, pretože tam to bolo lacnejšie. (Pat.Ko)
  • Na scéne pred Johnie's Broiler Coffee Shop kráčajú Winona Ryder a Janeane Garofalo vedľa nápisu Neon Coffee Shop. Kráčajú po vyvýšenej plošine, ktorú diváci zjavne nevidia, keďže nápis je vysoko mimo ulice a je pripevnený na streche. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama