Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Skrytý klenot naší kinematografie a světového animovaného filmu! Kábrt na sebe vzal obrovské břemeno, když po úprku francouzů fiálm ještě nějaké čtyři roky dodělával v obtížné technice dokreslované plošky a podařilo se mu dosáhnout toho, že tento skvost spatřil světlo světa. A Levné knihy dostávají další bod za to, že si na něj pi tolika letech vzpomněly. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi nejzvláštnější kreslený film, co jsem viděl. Ale stálo to za to. Zacházení s lidmi jako se škodnou havětí, jejich boj proti obrům, spousta naprosto fantaskních nápadů a animací, psychedelická hudba. Jen mám pocit, že 100 minutová verze je nějaká osekaná, protože mezi scénou odletu na divokou planetu a závěrem mi chybí docela velký kus vývoje.Při sledování na tripu musí být tenhle film minmimálně sedmihvězdičkový. ()

Reklama

fragre 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině kdysi, asi v r. 1974. Dojem byl úchvatný, něco takového jsem do té doby neviděl. Díky tomuto filmu jsem objevil Rolanda Topora. A chtěl bych tento film vidět znovu. Ukázky na YouTube jsou stále lákavé. Přidáno 21. 2. 10. Konečně jsem tento film viděl znovu a musím potvrdit 5*. Tentokrát paměť nelhala. Opravdový skvost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Neskutečná animace tohoto filmu není jen dílem francouzských umělců, ale především českých animátorů, kteří byli nejen díky Jiřímu Trnkovi v druhé polovině 20. století na výši. Skvělé na tomto snímku je i skutečnost, že zde má příběh. Ono to vypadá hravě, ale ona nejprve animace a následně i celkové vyznění tomu dávají hodně pochmurný tón. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Fantastická smršť nekompromisnej kreativity v ktorej nie je ani minúta hluchého miesta. Trochu mi to atmosférou pripomenulo Herbertovu Dunu, no Lyncha aj Villeneuveho to bezpečne valcuje - najbližšie to má k tej magickej, neuskutočnenej. Na môj vkus je to záverečné vyznenie trochu príliš antropocentristické, no je to iba jedna z možných interpretácii. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)
  • Film se připravoval v letech 1969 až 1973. Natočen byl v pražském studiu Jiřího Trnky. (Ded@M@tes)
  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama