Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Freud by měl z tohodle animáku radost. Vztah mezi id, egem (lidé) a superegem (mimozemšťani), potlačovaná sexualita jež musí být ve skrytosti pravidelně vybíjena (mimozemská tančírna), hromada hmot, blobů, tvarů a patvarů připomínající rozmnožovací ústrojí či pohlavní akt, etc. Musí se nechat, že se na to hezky kouká, psychoanalytická rovina je zajímavá, ale celkově mě k plnému počtu pěti hvězd něco chybí. Možná mi zážitek kazila určitá monotematičnost symbolů, také jsem byl dost otrávený z příšerné funky hudby, která vůbec neodpovídala celkové atmosféře a navíc mne příliš nepovzbuzovala ani pochmurná bezvýchodnost, kterou autoři přiřkli jak lidskému pokolení, tak (zdánlivě) duchovně vyspělejším emzákům. Nicméně z hlediska výtvarného opravdu originální podívaná. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině kdysi, asi v r. 1974. Dojem byl úchvatný, něco takového jsem do té doby neviděl. Díky tomuto filmu jsem objevil Rolanda Topora. A chtěl bych tento film vidět znovu. Ukázky na YouTube jsou stále lákavé. Přidáno 21. 2. 10. Konečně jsem tento film viděl znovu a musím potvrdit 5*. Tentokrát paměť nelhala. Opravdový skvost. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Děkuji Cs filmu že to tam pouštěj. A co na to ČT? Nic ,-jen sedí a čumí na tu pěknou růžovoučkou nekonfliktní hromádku ničeho kterou nás denně krmí. (-no kdyby náhodou někdy šla Divoká planeta i v tej naší ,,veřejnoprávní" ,tak tipuju že někdy kolem půlnoci na ČT2,jinak by se na to snad proboha mohl někdo i koukat!!) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dnes bohužel zapomenutý a přitom mimořádný animovaný kousek, který vznikl v českých ateliérech s francouzskou produkcí v době největšího úpadku československé kinematografie. Animované tvorby se čistky naštěstí tak nedotkly... Nedávno jsem měl možnost ho znovu po letech vidět na velkém plátně na Anifestu v Třeboni a ze vzpomínek z dětství jsem nemusel nic slevit, což je samo o sobě vyjímečné. Fantastický snímek s pozoruhodným výtvarným pojetím, originálním příběhem a zvláštní atmosférou. Nepoměrně mladší a známější filmy jako například Final Fantasy vedle téhle skvělé klasiky vyznívají až trapně...Film o zvůli zdánlivě neotřesitelné moci, manipulaci a neschopnosti naslouchat. A taky o tom, že malé se nevyplácí podceňovat. Celkový dojem 95 %. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi nejzvláštnější kreslený film, co jsem viděl. Ale stálo to za to. Zacházení s lidmi jako se škodnou havětí, jejich boj proti obrům, spousta naprosto fantaskních nápadů a animací, psychedelická hudba. Jen mám pocit, že 100 minutová verze je nějaká osekaná, protože mezi scénou odletu na divokou planetu a závěrem mi chybí docela velký kus vývoje.Při sledování na tripu musí být tenhle film minmimálně sedmihvězdičkový. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)
  • Film se začal natáčet v Praze, ale kvůli politickým tlakům se dotočil v Paříži. (Witta)
  • Film se připravoval v letech 1969 až 1973. Natočen byl v pražském studiu Jiřího Trnky. (Ded@M@tes)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama