Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodiče se vypravují na podnikový večírek, slibují zaraženým dětem, že se brzy vrátí a pak si udělají hezký rodinný večer. Je ale druhý den ráno a rodiče nikde. Děti o ně mají strach, nejvíc Honza, který chce volat policii. Vtom někdo zvoní. Je to sociální pracovnice, řekne dětem, že taxík, kterým jeli rodiče, naboural. Otec a matka jsou v nemocnici, jeden s frakturou levé a druhý pravé nohy. Sociální pracovnice chce vzít děti na týden do dětského domova. Ty to ale rázně odmítnou a tvrdí, že mají dědu, který se o ně postará… Také závěrečný díl skončí přes všechna dětská alotria dobře a celá rodina se nakonec v pořádku shledá. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle klenot mi v dětství unikl...že je chabý příběh budiž, ale tolik řemeslného odfláknutí se fakt nevidí... Vlasta Janečková nemá seberflexi, v roce 1971 natočila 4 dílný seriál a 4 samostatné televizní filmy, proto to vypadá tak jak to vypadá... ()

Reklama

Prochazka19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V závěrečném dílu seriálu sourozenci poznávají, že život bez rodičů není až taková legrace, jak by to zpočátku mohlo vypadat. Ale právě v takových krizových situacích si člověk uvědomuje, k čemu je rodina dobrá. Přiznávám, že při scéně, kdy sourozenci jedí syrové těsto na dort, se mi dělalo nevolno – ono je něco jiného si trochu líznout, a něco jiného sníst toho dva hluboké talíře. Docela by mě zajímalo, co to tenkrát dětští herci vlastně jedli. Že by jogurt nebo krupicovou kaši? V zajímavostech se o tom nic nepíše a kdo ví, zda si to dnes ještě někdo pamatuje. V každém případě tato epizoda tvoří zdařilou tečku za celým seriálem, přičemž je to nakonec dědeček, který pronese onu stále opakovanou větu o kleci plné opic. Tentokrát však k oněm opicím nepatří jen tři sourozenci, ale i tatínek s maminkou. Inu i dospělí se někdy dovedou chovat tak, jak by to od nich nikdo nečekal – a nejméně jejich potomci. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama