Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

David661 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem si pustli potom, co jsem v kině zhlédnul film Zrození Planety opic. Tento film neni vůbec špatný, je to vlastně taková planeta opic z roku 1968 z "jiného úhlu pohledu". V prvním díle přiletěli lidé na "Planetu opic", v tomto díle přiletěli inteligentní opice do našeho světa. Bohužel již nemůže být film pro nás nikterak objevný, a proto přívlastek rodinný se velice hodí - vtipné, svižné a na svou dobu velice povedené sci-fi, bohužel jak jsem říkal, film narozdíl od jedničky postrádá hloubku, obsahuje spoustu logických chyb a další pokračování tento díl "absolutně zahanbuje" - 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když jsem se snažil a i když mám opičky moc rád, tentokrát to na vyšší hodnocení nevytáhnu. Největší problém tohoto filmu je, že neměl vzniknout, dvojka prostě nepotřebovala žádné pokračovaní. Ale tenhle fakt jsem přijal, holt peníze jsou až na prvním místě. Musím ale uznat, že trojka má lepší scénář a hlavně nápad než předchozí díl a to se mi líbilo. Nicméně poslední půlhodinu jsem se opravdu nudil a z letargie mě "vzbudilo" až posledních deset minut. Prostě a jednoduše, na první díl ztrácí tento film hodně, na dvojku jen vlásek. 60 %. ()

Reklama

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, jestli je dobře, že Kornelius a Zira uprchli s Milem v lodi opravené po Taylorovi z druhého dílu, přičemž viděli prakticky konec světa. Faktem ale je, že lidé se k nim zprvu chovali mile, aspoň chvíli. Což se o chování opic k lidem z prvních dvou dílů říct nedá. Jenže lidstvo se zalekne své děsivé budoucnosti a čelní představitelé tomu budou chtít zabránit. Opět povedený díl, který rozšiřuje další možnosti. A snad uzavírá celý okruh toho, jakým směrem se lidstvo ubírá. ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Přes jednoznačný konec předchozí části, který sliboval, že opice už mají navždy pokoj, si producenti přesto našli cestičku jak je vrátit pod reflektor. Jenže Planeta lidí postrádá potřebný nádech neznámého a tajemná atmosféra zůstala v daleké budoucnosti. Mohla bych v tom sice hledat zamyšlení nad tím, zda má člověk právo měnit osud, který by mu přinesl zkázu, a zda je vůbec možné to udělat, protože co je předurčené, stane se bez ohledu na ostatní, ale pochybuju, že tvůrce taková myšlenka vůbec napadla. Závěr byl sice překvapivý, ale značně si protiřečí s filozofií celého snímku. Nechci spoilerovat, ale všechny opice jsou si přeci rovné, ne? ()

Shakeus 

všechny recenze uživatele

Jak vyřešit to, že ve „dvojce“ všichni umřeli a vybuchla celá Země? Jasně skok v čase do minulosti! - A komu se to má vlastně podařit? No přeci těm, které měl každý rád! - A jak se jim to má podařit? Noo … ehm … to je jedno, pro film to není důležité, prostě to tak je. - A jaké bude mít film poslání? Jaké poslání proboha? Lidi budou svině a nad osudem opiček si pobrečíme. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmech Do nitra Planety opic (1970) a Útěk z Planety opic je shodně užíván jako zkázný rok 3955. V původní Planetě opic (1968) však v úvodní scéně, kdy je posádka po přistání ve vodě, odečítá Taylor z palubního počítače datum 25. listopad 3978. (Dinsberg)
  • Natáčalo sa od 30. novembra 1970 do 20. januára 1971, prevažne v Kalifornii. (m.a.t.o.)
  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama