Reklama

Reklama

Danza macabra

  • Francie Danse macabre (více)
Trailer

Spisovatel se vsadí, že přečká jednu noc o samotě na strašidelném hradě. Jen padne na hrad noc, tak v jeho útrobách ožívá několik obětí vražd, které se tady odehrály. Tato bezduchá monstra touží po spisovatelově krvi, aby se udržela naživu déle než jednu noc. (Chatterer)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

gumli 

všechny recenze uživatele

Dobrý a originálny horror zo 60-rokov.Dobrý záber vo filme je ako sa dym plazí spopod dverí.Žiadna nuda,atmosféra taká aká mabyť aj napriek tomu,že film má dosť pomalé tempo.Stále je tam niečo zaujímavé.Tento film dokonalé využíva tému strašidelného domu a drží príbeh až do samého konca.Kto má rád gotický horror a nevadí mu že film je čiernobieli,je to určite ten pravý. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Danza macabra“ je pro mě velmi příjemným překvapením, kdy jsem nečekal, že by na mě film dokázal takhle zapůsobit. On používá jednoduché nástroje (tmu, zvuky, nečekaná zjevení a nakonec i násilí), ale díky jejich přístupu, díky tomu, že se nebojí sem tem trochy té realističnosti až naturalismu, se ve výsledku jedná o velmi kvalitní film, který má i po padesáti letech ono správné kouzlo gotického hororu. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento príbeh mi bol hneď od začiatku povedomý a vzápätí som pochopil, že aj musí byť, lebo tým istým príbehom disponuje aj Nella stretta morsa del ragno z bravúrnym Kinskim. Tu predstaviteľ E.A.Poe nevzbudzoval strach ani hrôzu. Tak kúzlo poznania z neznáma tým pádom bolo preč, lebo už som vedel čo sa tam bude diať. A vtom vidím veľkú chybu, lebo ma nemal už čím prekvapiť. Dobové kostýmy boli ukážkové, mrazivo hrôzostrašné kulisy vzbudzovali strašidelnosť, ponurá atmosféra, ktorú skvelo doplnila Ortolaniho hudba boli tiež skvostné. Čierno biely kontrast s prostredím bol úchvatný. Herecké obsadenie ma tak nebavilo ako už v zmienenom Nella stretta morsa del ragno. B.Steele v každom filme vie zbudiť pozornosť publika, hlavne toho mužského lebo jej precítenosť a zmyselnosť srší z každej role. Len škoda, že tento príbeh ma už vôbec nebavil, keď som ho už raz videl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď sa v úvode snímku neveriacemu Tomášovi popisuje, čo čaká človeka, ktorý cez noc smrti strávi voľné chvíle v tajuplnom zámku, tešíte sa na horor plný strašidelnej atmosféry, podporovanej gotickou výpravou v čiernobielom prevedení. Film, to spĺňa ale len po technickej stránke, tá obsahová za moc nestojí. Podmaniť si diváka sa mu veľmi nedarí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Antonio Margheriti (mimochodem oblíbenec Quentina Tarantina, jenž mu vzdal hold ve svých Hanebných panchartech) atmosférické horory zkrátka uměl, což je zdárným příkladem právě Danza Macabra. Napětí buduje pomalu, ale precizně, skrze černobílý obraz si vyhrává se světly a stíny, diváka často uvrhne do intenzivní tmy, aby ho s rychlostí šelmy vyděsil skvěle načasovaným leknutím. V jedné z hlavních rolí se představí tajemně krásná "gothic queen" Barbara Steele. Ještě bych rád dodal, že sám Margheriti natočil o šest let později stejně zábavný, barevný remake Nella stretta morsa del ragno. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama