Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Melanie (Reese Witherspoon) si žije přesně svým vysněným životem. Je uznávanou módní návrhářkou a přítelkyní syna starosty New Yorku. Než se naděje, stojí uprostřed klenotnictví u Tiffanyho, a její přítel jí žádá o ruku - prostě idylka. Ale nic není tak jednoduché - před mnoha lety v Alabamě se Melanie vdala, a stále není rozvedena - a co víc, její nový přítel o tomo nemá ani tušení. A tak se musí Melanie vydat zpět do svého rodného města, nalézt svého manžela, a donutit jej podepsat rozvodové papíry ... Tak tohle je přesně film, který by ve filmové příručce mohl být etalonem pro žánr romantické komedie. Je zde všechno přesně tak, jak si romantickou komedii představuji, včetně příjemných hereckých výkonů - ať Reese Witherspoon nebo Josh Lucas, zajímavé zápletky s - ne až tak - překvapujícím rozuzlením, co víc si přát. Pokud máte k ruce někoho milého, s kým tento filmeček shlédnout - plně doporučuji ... ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Hezká blondýnka z velkoměsta jede dát poslední sbohem své rodné hroudě, aby si uvědomila, že skutečně patří jen a jen tam. Nejkrásnější život bývá ten obyčejný a romantické filmy jsou přesně takové, jaké čekáte, že budou. Skvělí herci ani newyorské pozlátko ze Sweet Home Alabama neudělají víc, než je - pěkný romanťák na nedělní večer. Ale díky bohu, že takové filmy existují!!!!! Jinak bychom se museli po náročném týdnu trápit u dalšího intelektuálního snímku! ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Niektorí užívatelia si môžu po zhliadnutí môjho hodnotenia položiť túto otázku: Smoko hodnotí romantickú komédiu s Reeskou 5 hviezdami? To sa mu asi muselo nejako priťažiť v poslednej dobe, alebo čo? Mal by som mu asi napísať cez poštu a slušne sa ho popýtať na zdravotný stav. Skúsim svoje rozhodnutie v skratke vysvetliť. Keďže svoje hviezdy udeľujem viac menej pocitovo, tak keď ma zabaví a zaujme hoci aj romantika, nemám problém ju vysoko ohodnotiť. Príbeh mladej Melanie mi prišiel celkom ľudský, ako jej otec povedal "Sedieť jedným zadkom na dvoch koňoch sa nedá", ale asi najviac ma vzalo zobrazenie amerického juhu a jeho atmosféry. Vynikajúco som sa bavil na uletených južanoch, ktorí simulujú bitky z vojny Severu proti Juhu na svojich poliach za asistencie rán z dela mávajú nad hlavami vlajkami konfederácie. Oh, Sweet Home Alabama :) ()

Lopic 

všechny recenze uživatele

Presne typ oddychovyho filmu, kterej mam rad. Reese je miloucka a sexy, presne tak jak to mam rad. Scenar neni nic prevratnyho, ale co me trochu prekvapilo je, ze oba chlapci mezi kterejma si hrdinka vybira sou sympaticti a ani jeden z nich tady neni vyobrazenej jako zaporak, presto se dalo cekat jak to dopadne. A kdyby se nekomu zdalo, ze koukam na nejak moc oddychovejch filmu, tak je to tim ze mam po maturite a nemam do ceho pichnout, i kdyz vim asi jen o dvou lidech, kteri si tydle komentare nekdy prectou :D ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná "americká komedie" s pěknou R.Witherspoon, ale spíše se mi, jako mnohým, líbil kontrast mezi New Yorkem a "Jihem" :D Je to pravda, že ukázka obou mentalit je fakt protichůdná a bylo to dost zajímavé. Rozhodování bylo opravdu "těžké", ale dá se na to koukat a je to příjemný film na sobotní odpočinkové odpoledne :) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Jezero Peachtree, kde natáčení také probíhalo, leží v rezervaci a jeho okolí proto podléhá přísným bezpečnostním opatřením kvůli případnému znečištění. Během natáčení na něm přistával Jakeův (Josh Lucas) hydroplán, za což si filmaři vykoledovali od místní policie pokutu 300 amerických dolarů. (Mr.Hudson)
  • První film, jehož štáb dostal povolení natáčet v New Yorku po teroristických útocích 11. září 2001. (Greg)
  • Na pláži sú šaty Melanie (Reese Witherspoon) mokré a špinavé, ale v ďalšej barovej scéne sú suché a čisté. (Arsenal83)

Reklama

Reklama