Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (397)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedený mix horroru a dramatu z válečné doby, který nepostrádá výraznou filozofickou rovinu. Odlehlý sirotčinec dává velký prostor pro vybudování temné atmosféry a očekávání "příchodu něčeho zlého". K dokonalosti mi něco málo chybí, ale přesto nezbývá, než hluboce smeknout před Del Torrem a ostatními, co se na tomto neobvyklém filmu podíleli. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HODNĚ VÁS TU UMŘE.…“ /// A jak Santi řekl… Nečekejte povrchní béčko, i když jinej (rádoby)režisér by to tak jistojistě pojal. Film mísí atmosféru občanský války s duchařinou. Je to taková klučičí story, která není ani tak o duchovi, jako o hajzlovi (no dobrá, tak 50 na 50, a teď zmiz!). Spíš než horor – drama, s pár duchařskejma prvkama a zajímavej příběh, s pár momentama (ne hrůznejma) pro ty starší. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na dvorku mám bombu a ve sklepě straší Santi. 2.) Nebojím se tmy. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mnou očekávaná strašidelná atmosféra a podobně laděný příběh jako v mysteriózním Sirotčinci, plném dětských postav, dávných tajemství a skrytých místností, zde nebyla tolik silná a cítitelná, jak jsem očekávala. Ani jednou jsem se nezalekla, nedostalo se mi skoro žádného strachu, a napětí jsem pocítila jen několikrát. Základní chybku vidím v nedostatečném prostoru pro zpracování příběhu o duchovi chlapce. Přišlo mi, že ač by měl být tou hlavní dějovou linií, jíž je věnována většina prostoru, film se jí věnuje jen okrajově, toho největšího místa se jí dostane až v závěru. Kdyby šel trochu více do hloubky, rozvedl příběh a zapracoval na více duchařské a děsivé atmosféře, mohl být výsledek mnohem lepší. Hlavní dětští herci hrají skvěle a vlastně tak (ne)přímo táhnou celý děj kupředu. Ostatní obsazení, v čele s hajzlíkem Eduardem Noriegou, je taktéž výborné, ale více mě asi zaujali ti malí, snaživí klučíci:) Maska ducha je excelentní a už kvůli kvalitně a lákavě zpracované podobě snímku, nemohu hodnotit méně. Jen velká škoda toho nevyužitého námětu o dávno mrtvém chlapci, toužícím po pomstě. A v tomto případě ne s nenávistí na ostatních lidech, ale pouze na jednom člověku... Princ bez království rozhodně nenudí, má spoustu efektních pasáží, ale chybí mu to "něco", čímž by nabyl takměř dokonalosti. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Z trojice režisérskych kamarátov z MEXIKA, čaká zatiaľ posledný z nich na vytúžený a zaslúžený úspech, ktorý má už na dosah ? Alfonso Cuarón, Alejandro González Iñárritu a Guillermo del Toro. Presne v takomto poradí, sa to doteraz uskutočnilo. Dostal som sa k filmu, k poslednému z pánov režisérov, ktorému som sa, ani neviem prečo, dlho vyhýbal. Za prispenia menovca Guillerma Navarra, inak dvorného a špičkového kameramana, spoločne nakrúcajú, film pre deti, ktorý tak úplne nie je pre deti. Neskúsení, neplnoletí diváci by si pravdepodobne mohli odniesť z filmu určitú traumu, úzkosť, depresiu, či melanchóliu, z každého rožku trošku. Takmer sa nepohnem zo španielskeho sirotinca, a to za obdobia konca občianskej vojny generála Francisca Franca, vo veľkom mysterióznom, psychickom objatí, s dostatočnými krvavými scénami, ale najmä so strhujúcim školníkom Jacintom. Celý tento obsah je pod záštitou bratov Almodóvarovcov. Občas som sa počas sledovania necítil vo svojej koži, lebo to mal del Toro vo svojom úmysle, a na 90 % sa mu to podarilo. Film sám o sebe je strašne zvláštny, až nepríjemný, naozaj to nie je pre každého, aspoň myslím ? ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil. Přece jenom už není moc filmů s nálepkou horor v červené barvě, které jsem neviděl. Ale bohužel mě to docela zklamalo. Prostředí je zajímavé, atmosféra je fajn, ale nějak mi tam nesedělo to duchaření. Od toho se možná mohli tvůrci odprostit a bylo by to chytlavější. Takhle to na mě po stránce dějové moc nezapůsobilo, takže hodnotím průměrně. 65% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Podoba ducha byla inspirována japonskými horrory, jako např. Ringu. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro napsal scénář při studiu na univerzitě. (Chatterer)
  • Natáčení probíhalo v Talamanca del Jarama v Madridě a v Cubillo de Uceda ve městě Guadalajara v autonomním společenství Kastilie – La Mancha. Natáčelo se od června do srpna 2000. (noelcoward73)

Reklama

Reklama