Reklama

Reklama

Posádka rybářů se vydává do nebezpečných vod, když se jim začnou hromadit dluhy. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brigáda u rybářů, rodinná pouta a nějaké ty ukradené drogy. Brian Helgeland byl dříve zárukou kvality, ale poslední dobou se mu úplně nedaří. Příběh o dvou nevlastních bratřích, porušování pravidel a o tom co se za to musí zaplatit nemá tah. První hodina, která je čistě jen o rybaření + kamarádství/bratrství bez zásadního děje, by potřebovala lepšího tahouna než je juchající Toby Wallace. Prapodivné dialogy a zvláštní chování zúčastněných je realistické, ale docela nudné. Pak přijde na scénu Tommy Lee Johnes a celé to zachrání zádumčivým rybářem, který sem tam prohodí moudro a nakonec tomu všemu dá uspokojivou pointu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Helgeland u mě bude mít díky Odplatě speciální místečko. Jenž od té doby nenatočil nic podobně dobrého a to platí i o Finestkind. Zkraje sem si říkal že bych snad mohl dostat obdobu Dokonalé bouře, jenže po pár mořských patáliích se to celé začne táhnout a i když konec není vyloženě špatný, celkový dojem to úplně nenapraví. Mít to o půl hodiny méně vůbec nic by se nestalo…50% ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Konecne som pocul slovo "teambuilding" v pozitivnom duchu, a to od typka na rybarskej lodi. :) Film o tvrdej praci, jednoduchych ludoch, rozdieloch v zazemi, o umierani a vztahoch medzi dospelymi detmi a ich rodicmi. Idylka a drobne problemy zacnu az po takmer polovici filmu. Nuz a ozajstne "prieser" sa udeje az asi v 3/4-nach, aby sa nasledne dost naivne vyriesil. Mnoho hereckych hviezd, obzvlast vyborny su Tommy i Foster. Ortega sa dalsim filmom skatulkuje do sexy Lolitky, holt zrejme to je rola, v ktorej ju vidia i filmovy tvorcovia. Snad sa z nej casom vymani. Zeby stareho dedka takto podcenili a len tak si cakali v bufete? :) Slabsi priemer. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Z celého brutálně dlouhého filmu je zajímavých dohromady tak 5 minut. Už to, že zápletka přichází až v čase 1:24 je od tvůrců dosti bezohledné. Do té doby jen vyžvatlávací kecy. Možno s klidem přeskočit. Ani pak se příběh nezhutní, zůstává nadále táhlým nezajímavým rodinným dramatem, kterým se do konce s nechutí proklikáte jen za pár minut. ⬇️ 6% ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

Příjemný pozvolný film, který vybočuje od osvědčených (a většinou dost ohraných) hollywoodských vzorců a ubírá se svou cestou. Zápletka je sice krimi, ale spíš bych film řadil do kategorie drama, ačkoliv lehce osciluje mezi jiným žánry a o to víc vybočuje ze známých vzorců. Nejspíš nenadchne davy, ale své diváky si bezesporu najde. 70% ()

Galerie (82)

Zajímavosti (4)

  • Natáčalo sa v New Bedforde a Bostone v Massachusetts od apríla do mája 2022. (Arsenal83)
  • Niektorí členovia štábu tvrdia, že nedostali zaplatené a že sa počas natáčania zranili. Kameraman Paul Charbonnet uviedol, že mal za prácu sľúbených 25 000 dolárov, ktoré nikdy nedostal, a že na natáčaní videl, ako člen štábu Patrick Ostlund utrpel hrozné zranenie nohy po tom, čo počas tlakovej skúšky explodovalo podomácky vyrobené puzdro na podvodnú kameru. Ostlunda previezli do nemocnice, odkiaľ si odniesol 20 stehov a tvrdí, že bude mať trvalé poškodenie nohy. Charbonnet tvrdí, že natáčanie veľmi často hraničilo s reálnym ohrozením životov a že v daných podmienkach sám utrpel škodu 19 000 dolárov len na svojom vlastnom vybavení. Paul Charbonnet potom podal žalobu na Rhoda Street Studios, lenže to vyhlásilo bankrot a neuvidí od nich ani cent. Jeho zábery ale boli použité v traileri k filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama