Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Bůh opustil nebesa. Píše se rok 1985, v Bílém domě vládne Reagan a smrt swinguje v rytmu AIDS. Ve společnosti vládne pokrytectví, strach z odlišnosti a zahanbení, výčitky za minulé prohřešky, drogy a především sex.
Muž miluje muže. Mají se ke své sexuální orientaci přiznat, nebo je lépe ji skrývat, jako je tomu v případě právníků Roye Cohna a jeho kolegy Joa Pitta? Roy to dělá z obavy o svou kariéru, Joe proto, že se za ni stydí. Je dokonce ženatý s Harper. Ta se poté, co jí manžel odhalí pravdu, dostává na absolutní dno a začne být závislá na valiu. Léky, coby jediný utěšující prostředek, se stanou nejlepším společníkem i Roye, který má AIDS (okolí ovšem tvrdí, že má rakovinu jater). Umírá i Prior Walter, který se nakazil, když byl nevěrný svému milenci Louisovi. Louis jej proto opouští a setkává se s Joem.
Šestidílná minésrie HBO Andělé v Americe je považována za výjimečnou televizní událost - komorní a zároveň epickou podívanou, jež reflektuje dobovou politiku a morálku na příběhu šesti postav, jejichž osudy se vzájemně prolínají v bouřlivém prostředí New Yorku konce 80. let. Na hranici mezi komedií a tragédií, lásky a zrady, života a smrti sledují diváci jejich cestu krajinou zoufalství i naděje, která byla tak určující pro Ameriku konce 20. století.
„Je v tom vše, co si dovedete představit: láska, smrt, opuštění, zodpovědnost, pokrytectví. Ale díky představivosti Tonyho Kushnera také spousta smíchu a fantazie,“ vysvětluje představitel jedné z postav Jeffrey Wright.
Dramatické poselství příběhu, vynikající režie a účast slavných hereckých hvězd zaručily úspěch seriálu i při uvedení v Evropě, která je otevřena nejen otázkám politickým, společenským a náboženským, ale také problematice spjaté s homosexualitou a šířením nemoci AIDS.
Jedinečné na seriálu kromě jeho námětu a zpracování je i to, že někteří z herců ztělesňují (stejně jako tomu bylo na divadelní scéně) více postav. Zvláště obdivovatelé Emmy Thompson a Meryl Streep si těchto skvělých hereček užijí dosyta. Emma hraje postavy tři, Meryl čtyři: „Byla to opravdu velká legrace a bylo zábavné hrát více postav. Měla jsem původně hrát tři, ale nakonec mi Mike řekl, jestli nechci hrát čtyři. A já: ‘Jo, nemůže jich být pět?‘.“  Další postavy stejně brilantně ztvárnili Mary-Louise Parkerová, Jeffrey Wright, Justin Kirk, Ben Shenkman, Patrick Wilson, James Cromwell, Michael Gambon a Simon Callow. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (192)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto dechberoucí americká minisérie, která mě dostala hned na začátku krásnou úvodní znělkou a pustila mě až na konci. Ale na vydechnutí si budu muset ještě dost dlouho počkat. Dostal jsem kvanta kvalitního materiálu k přemýšlení. V tomto epickém vyprávění se kloubí a řeší hned několik problémů najednou a všechny jsou dost populární i dnes - náboženství, AIDS, homosexualita, ... Pokud chce někdo vědět více, jak probíhá AIDS, tak stačí zkouknout toto. Herecké obsazení a výkony jsou ohromující a Zlaté glóby a Emmy přistály roku 2004 ve správných rukách nefalšovaných umělců. Nevím, koho bych vyzdvihnul nad ostatní, protože všichni hráli přesvědčivě a hlavně od srdce. Možná jsem ale chvílemi nemusel Bena Shenkmana. Vizuální efekty jsou trošku laciné a příliš umělé, ale do minisérií naprosto vhodné a dostačující. Ke kameře nemám slov, protože některé záběry z hlavy jen tak nedostanu. Kupříkladu ohnivý sex s polygenitálním andělem. No a pak samozřejmě nepřeslechnutelná hudební stránka, ve které vynikla hlavně úvodní melodie Angels in America a pak jí dosti podobná The Mormons. Zkrátka pro mě dosti zásadní dílo, nezapomenutelné, plné emocí a mysterióznosti, na které budu vzpomínat ještě dost dlouho. A opravdu škoda pro ty, co AvA odsoudí hned na začátku, protože přichází o hodně. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych podotknout, že filmy o homosexuálech příliš nemám v oblibě. Tento seriál (hodně dlouhý film?) je ale výjimkou. Doslova jsem nadšen tímto seriálem. Moc jsem se těšil na každý další díl. Nejvíc si vážím toho, že každý díl byl pro mě něčím překvapující. Síla seriálu spočívá především ve vynikajících dialozích a ve skvěle napsaných a natočených vyhrocených scénách. Nebude moc originální, když napíšu, že výkony herců jsou fenomenální, ale bude to stoprocentní pravda. Moc se mi líbilo, jak je zde popisována Amerika kolem roku 1985 a vláda Ronalda Reagana - především debaty okolo americké politiky té doby. Mou nejoblíbenější postavou se stal Roy Cohn: jak vnitřně bojuje se svými hříchy a přitom chce před veřejnosti zůstávat dál tím pyšným a namyšleným právníkem, který za každou cenu neuzná svou prohru - tím budu fascinován hodně dlouho. ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů. Dokonalost. Dílo tak silné, jaké jsem za posledních několik měsíců (možná let) neviděl. Hodně silný příběh plný fantazie a všemožných odkazů asi nezasvěcený člověk nepochopí do detailů (třeba když nezná kauzu manželů Rosenbergových atd...), ale nikterak to nebrání vychutnat si Angels In America v plné síle a působivosti. Všechny stěžejní témata se mě hluboce dotkly, jsou natočené bez příkras, naostro, ale přitom imaginativně, hodně sugestivně. Herecké výkony jsou opravdu takřka dokonalé, a krom tradičně skvělých hereckých veteránů (Streep, Thompson, Pacino) bych chtěl zvlášť pochválit tři další. Mary-Louise Parker (má oblíbená sarkastická vdova Nancy Botwin z Weeds) předvádí v roli labilní Harper nečekaně působivý výkon, zrovna jako Patrick Wilson (kterého jsem znal už z Little Children a Hard Candy, ale právě touto rolí si u mě vydobyl svoje místo v Top 5) v roli jejího strašně zmateného a z hloubi duše dobráckého manžela Joea. Kdo mě ale potěšil a překvapil nejvíc, je Justin Kirk. Ten se mi líbil už jako povalečský švagr Nancy Botwinové Andy (ano, ti dva spolu hrají v Trávě), ovšem v Angels In America se naprosto obnažil (a nemyslím tím jen to, že ukázal svého obřezaného pindíka), a v roli Priora Waltera, žida a homosexuála umírajícího na AIDS, ze sebe vydal maximum, a já mu věřil naprosto každé gesto, pohyb, pohled... Angels In America sice není pro každého, je to hodně silné, náročné, ale stojí to za to. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vyše päť hodín rozprávkovo úžasného, tragického fantasy príbehu, ktorý som zhltol jedným sústom takmer bez mihnutia oka. Krásny epos o homosexuáloch, vzťahoch medzi nimi a ich vzťahoch s 'normálnymi' ľuďmi, nemenej o rodine, priateľstve, láske, skrátka všetkom, čo dokáže poriadne rozpumpovať citové centrá v tele diváka a keď máte voči tejto skupine ľudí skeptický, či odmietavý postoj, tak máte vskutku smolu a prichádzate o fantas(y)tický filmový zážitok. Ku koncu práve prehnaná prevaha anjelských fantasy prvkov trošku uškodila dojmu z filmu, ale záverečný doslov túto medzeru šikovne zaplátal. Navyše ekvilibristické herectvo všetkých zúčastnených je v absolútnej top úrovni počas celého trvania, najspokojnejší a najunesenejší som bol z Pacina a Wrighta. 90%. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Proboha, proboha, proboha. Teatrálnost není moje parketa, ať si sérii obsadí sebehvězdněji. Anděl věčně opakující "já já já", gayové na každym rohu a psychicky nemocná manželka. Musim přiznat, že sem to sledovala s nechutí a dokoukala to jenom proto, že sem neměla nic lepšího na práci. Jednu hvězdu za výjimečnou originalitu, jedinečnost, nápad a ztvárnění. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (18)

  • Zlaté glóby pro nejlepší herce v minisérii si v roce 2004 doslova přivlastnili Andělé v Americe. Všechny čtyři ceny totiž získali herci ze seriálu - Al Pacino (nejlepší herec v hlavní roli), Jeffrey Wright (nejlepší herec ve vedlejší roli), Meryl Streep (nejlepší herečka v hlavní roli) a Mary-Louise Parker (nejlepší herečka ve vedlejší roli). (StarsFan)
  • Tony Kushner, který napsal scénář a divadelní hru, se zde objevil jako jeden z rabínů, kteří sedí na lavičce před židovským hřbitovem po pohřbu Louisovy babičky. (Wendy)
  • Stejně jako v divadelní hře se i v seriálu někteří herci objevili ve vícero rolích. Meryl Streep si například zahrála matku, anděla, rabína i dávnou odsouzenou. (StarsFan)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Nichols

Zemřel režisér Mike Nichols

20.11.2014

Ve věku 83 let nás opustil Mike Nichols, režisér Absolventa, Kdo se bojí Virginie Woolfové? nebo Hlavy 22. Berlínský rodák se dostal do Ameriky v roce 1938 a po čase zjistil, že jej láká dramatické… (více)

Reklama

Reklama