Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud jste deprimovaní, na film nekoukejte! Pravdivý příběh prostitutky - sériového vraha Vás totiž příliš nerozesměje. Ale jestliže hledáte vynikající film s vynikajícími hereckými výkony, tak jste na správné adrese. Film je vzrušující, temný a silný. Jestli máte možnost, podívejte se. I'm not a bad person. I'm a real good person. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu se projeví v plné síle spojení slov "emocionální horská dráha". Hlavní postavu Aileen chvilku nenávidíte a hned s ní zase soucítíte. Začínající Petty Jenkins napsala perfektní scénář a překvapivě jej i velice dobře zrežírovala. Možná mi jen chyběla jistá větší syrovost, režisérka se bála zajít do detailů. Syrovost by totiž diváka naprosto vtáhla do děje a ona emocionální horská dráha by s ním pořádně zaházela. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Třebaže je úžasné sledovat, nakolik se dokázala Charlize do své roli vžít a jaký předvádí nadživotní výkon, přijde mi Zrůda až protivně neosobní, odtažitá a bez patřičného drivu (i když dobře natočená). Dokonce i napodruhé jsem měl co dělat, abych ji dokoukal do zdárného konce, poprvé (cca před půl rokem) jsem to vzdal po první půlhodině. Nakonec jsem se sice překonal, ale potěšení z toho žádné nemám. Podtrženo a sečteno - film, který rychle milerád zapomenu a bohatě si u něj vystačím s tou jedinou přetrpěnou projekcí, neboť mě něčím strašlivě odpuzuje a k vlastní nelibosti nedokážu říci čím to vlastně je. Snad použitou hudbou, nepříjemným prostředím, nevybíravostí... who knows. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Zrůda je přesně to drama, které Vás posadí na prdel. Díky strhujícímu hereckýmu výkonu „krásky“ Charlize Theron. Díky skvělé masce (tleskám vizážistům, jak tohle - http://pictureup.cz/picture/verejny/463463images.jpg - může být jedna osoba? Kouzlo :o)) Uzemní Vás ale hlavně příběhem. Tím příběhem, který se nechal inspirovat skutečnou událostí. Pokaždé mě u podobných filmů mrazí. Sympatizujete s masovou vražedkyní Aileen Wuornosovou, nebo ji přejete její osud? :o) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdy film o masovém vrahu, u kterého byste soucítili s titulním hrdinou? Drama Patty Jenkinsové se snaží neodsuzovat, ale chápat, a daří se jí to skvěle. Herecké výkony Charlize Theronové (kdybych nevěděl, že je to ona, fakt bych ji asi nepoznal) a Christiny Ricci jsou výtečné. Je možné, že ze Zrůdy dostanete depku, protože hlavní hrdinka je sama obětí svého života a čím více se snaží, tím víc to s ní jde z kopce. Velmi intenzivní zážitek! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Mnoho místních hrálo v komparsu a řada z nich ji znala. (Karlos80)
  • Christina Ricci (Selby Wall), proslulá řadou "divných" postav (ale trvající na tom, že ve skutečnosti nijak zvlášť divná nebo exentrická není) k práci na další takové do sbírky řekla: "Nevěřil byste, jak zábavné většinou bývá někoho takového hrát. Je to i o obranném mechanismu, který máme v mozku, ale tentokrát funguje pozitivním způsobem. Když totiž hrajete někoho děsně trpícího, tak si ty pocity buď můžete doopravdy pustit k tělu - a z toho vám taky může přeskočit -, nebo se aktivují úplně protichůdné emoce a vlastně si to náramně užíváte. S Charlize jsme se při natáčení mezi záběry hystericky řezaly smíchy..." (NIRO)
  • Režisérka Patty Jenkins si sama písala aj scenár a zvládla to za 7 týždňov. (Smok)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama