Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (614)

Boss321 

všechny recenze uživatele

"Převtělení" Charlize Theron do role masové vražedkyně je něco naprosto neuvěřitelného. Charlize všem dokázala, že není žádná navoněná blondýna, spíše naopak se neváhá nechat pro roli zošklivit a přibrat několik kilogramů. Hlavně její herecký koncert dělá ze snímku neopakovatelný zážitek a zaručuje, že na její Aileen nezapomenete. Ovšem výkon Christiny Ricci také není vůbec špatný, ale přeci jenom role Theron předurčuje pro vyjímečný výkon. Film sám o sobě se mi poměrně líbil, ale od začátku je jasné kam to všechno spěje, což je trochu škoda. Nejzajímavější je psychologický rozbor hlavních postav a jejich proměny během filmu. O tom, že Oscar za hlavní herecký výkon pro Charlize Theron je ve správných rukou není pochyb. Lepší čtyři hvězdičky......... ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Tejto chladnej a špinavej drámej prospieva, že sa hlavnej úlohy zvrátenej vrahyne zhostila Charlize Theron, ktorá hereckým výkonom excelovala a vytiahla ho z vôd rutinných a nezáživných drám. Film, ktorý vás načisto vyburcuje svojou otvorenosťou a zúfalstvom, do ktorého hlavná hrdinka spadá bez toho, aby si to uvedomovala. Brilantný scenár a vynikajúca Christina Ricci. ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Charlize je nádherná ženská a vidět ji jako životem zničenou a zneužívanou šlapku je fakt síla. Jenkinsová se nebojí provést diváka tou největší lidskou špínou, a tam kde by se většina podobných filmů odvrátila režisérka vám servíruje všechny ty hnusárny až pod nos, ale nikdy tak nečiní samoúčelně. Pravda z jejího pojetí je cítit jistá náklonnost k Wuornosové a po celou dobu s ní vlastně sympatizuje. Kromě ubíjejícího tempa pak vlastně nemám, co bych filmu vytknul. Nakonec mi příjde zajímavé, že zatímco Theronová dostla za svou roli Oscara, Aileen za tu svou dostala rok před tím elektrické křeslo... ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Famózní film, který mě naprosto pohltil, hlavně díky vědomí toho, že se to skutečně stalo. Takovéhle filmy mají podle mě největší smysl. Popisují realitu, ač někdy drsnou, před kterou nemůžeme zavírat oči. Mrazivý příběh podtrhuje nadpozemským hereckým výkonem Charlize Theronová, která si záslouženě odnesla sošku oscara... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Teda! Udělat z nádherné Charlize prostitutku Aileen a to tak, že jsem z toho odulého, flekatého a umaštěného zjevu prakticky celý film úpěl, to se hned tak nevidí. Sama Charlize pak svojí postavu ,,padlé ženy'' dokonale dokreslila těkáním očí i specificky rozmáchlými pohyby a gesty. Ztvárnila nervózního vystrašeného člověka, který svoji zranitelnost skrývá za nadávky a afektované výstupy... Prostě tu prostitutku zahrála s naprostým přehledem a dokonalým outfitem a mně zprvu Aileen bylo skutečně líto. Já nemám moc rád filmy o masových vrazích. Často si říkám, proč vlastně vznikají? Proč se točí film o nějakém úchylovi co zabil často brutálně X lidí a který se už před lety v některé z amerických věznic usmažil na křesle, nebo udávil kyanidem v komoře? Tento příběh je však něco jiného. Aileen není (a asi nebyla dá-li se filmu věřit) klasickou masovou vražedkyní. Byly to okolnosti co ji k tomu dohnaly. A byly to zcela jistě i špatně rozdané karty už při jejím narození v divné rodině s mnoha sourozenci a také prostředí a okolnosti jejího rychlého dospění... Poté co musela své tělo od raného mládí prodávat, byla vlastně sama obětí okolností... A že při tom narážela na divné týpky u výpadovek se asi není co divit. Normální chlap tenhle způsob uspokojení asi nevyhledává... Po seznámení se Selby se sice Aileen snažila setřást minulost a začít znovu, ale nebyla schopná se zkrátka integrovat do normální společnosti. Zřejmě asi ani nebyla moc inteligentní a tak nakonec zvolila cestu vraždění všech co si ji jako ,,couru'' stopli... Sice se ještě snažila rozeznávat zlé od hodných, ale to už měla v patách policii a vraždit musela i jen z prostého důvodu zametání stop či z potřeby získat auto a peníze.... Konec tedy skončil zcela logicky tak jak musel. Charlize i Christina si tu skvěle sedly a jejich výkony byly vynikající! Kdo měl doposud zafixovanou Charlize za pohlednou blondýnku (a tedy blbku, co se do filmů dostává jen díky pohledné tvářičce) asi bude mrkat. Tady totiž není ani pohledná a jasně ukazuje, že hrát kurva umí ! Pět nábojů do kolťáku . * * * * ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • V souvislosti s filmem bylo mnohé řečeno a napsáno o fyzické proměně půvabné Charlize Theron v nepříliš hezkou Aileen Wuornos. Podle herečky šlo o rozhodnutí, vyplývající především "zevnitř": "Pamatovala jsem si dopis, který Aileen Wuornos napsala, když jí bylo třináct. Žila na ulici a jíst správně rozhodně nebyla její největší priorita. Snědla cokoli, co mohla. V tom dopise napsala, že i když byla prostitutka a byla schopná prakticky čehokoli, nikdy by si nesundala košili. Myslím, že svoje tělo neměla ráda. Že pro ni představovalo spoustu vnitřních démonů. Až poté, co jsem si tohle přečetla, řekla jsem režisérce Patty Jenkins, že bych měla přibrat. Takže to vlastně nebylo o tom, jak vypadám, ale co kvůli tomu cítím. Abych mohla cítit to, co cítila Aileen. Abych byla sama sobě odporná." (NIRO)
  • Režisérka Patty Jenkins si sama písala aj scenár a zvládla to za 7 týždňov. (Smok)
  • Film se odehrává v období vraždění a následného zatčení Aileen Carol Wuornos (Charlize Theron), tj. do roku 1991. Přesto se v něm ubjevují policejní vozy Ford Victoria Crown, které automobilka Ford do verze Police upravovala až od roku 1992. (dydy79)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama