Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„To je příležitost jednou za život. Dej mi týden. Když odložíš odjezd, koupím ti pak lístek domů, jo? Sama tě tam odvezu. Jen mi dej týden. Už nikdy nepotkáš nikoho, jako jsem já.“ No, tak to měla Aileen zatraceně velkou pravdu. Zpočátku to vzdáleně vypadalo jako modifikace Thelmy a Louise, ale z tohohle srovnání jsem v myšlenkách brzy uhnul. Bylo to jinde atmosférou, ale i mými sympatiemi k postavám. Ne že by snad nebyly herecké výkony obou hlavních ženských představitelek kvalitní, spíš naopak (už jsem dlouho nezažil herečku, u které bych si tak moc říkal, že je ten Oscar maximálně zasloužený…samozřejmě svou práci udělali i maskéři). Ale mé fandění hrdinkám se během postupující projekce pomalu ale jistě začalo vytrácet. Tím spíš, že se postupně ukazovalo, kdo je vlastně tou skutečnou „zrůdou“, jakože z „chudinky“ Selby a jejího chování mi bylo blivno. Nepříjemná podívaná za solidní 4*. „V životě potřebuješ jen lásku a důvěru v sebe sama. Dobrá myšlenka. I když tak úplně nefunguje. Ale ve třinácti člověk radši slyší lež než pravdu.“ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som to tak dlho odkladal. Dostal som film plný nenávisti, nespravodlivosti a ľudskej nemohúcnosti vyhrabať sa z bahna, do ktorého sa človek narodil a tiež veľkej kopy nešťastia. Myslím, že za veľa je zodpovedná spoločnosť sama, ktorá si takýchto netvorov robí ľavou zadnou. Po dramatickej stránke nemám výhrad, všetko to dôležité bolo podané s náležitou precíznosťou, pričom vo veľkej miere tu vynikol aj herecký talent Charlize Theron. Naproti tomu neviem prečo, ale Christina Ricci mi tu moc nesadla. Výhrady mám len k obsahovej stránke, je tu pár pasáží, kde príbeh stráca tempo a stráca na zaujímavosti. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a příliš uřvané na to, aby se mi to líbilo. Nehledě na to, že postrádám postavu, s kterou bych sympatizovala. Většinou zvládnu fandit i záporákům, ale tady jsou hlavní postavy, jmenovitě dvě titulní hrdinky prostě tak strašně pitomé, že pro mě byla vyloženě muka film sledovat. Podle toho, co se píše v časopisech a tak, je to film o nedostatku lásky a ztracených existencích a zpackaném osudu a bla bla bla, ale je to spíš jenom exhibice v tom, který z těch priviligovaných hollywooďanů ze sebe dokáže udělat větší white trash. Nehledě na to, že postrádám ty šokující a nekonveční okamžiky. Celý film mi přišel značně "tradičně" natočený (rozuměj, to už jsem stokrát viděla nebo to ve mně vyvolává ten dojem) a bojí se jít někam dál za hranice "slušnosti" nebo "normality". Pro mě další příklad filmu, který se všem líbí, protože se jim řeklo, aby se jim líbil (nebo mám prostě jiný vkus). ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Rok po popravě skutečné vražedkyně Aileen Wuornos přišlo do kin filmové ztvárnění. V první chvíli nelze věřit svým očím, koho Theron vlastně hraje. Ano, je to ta zamaštěná hnusná holka se špeky a hrubým hlasem. Zombie. Zpackaný život v mládí ji nutil lidem vracet vše co zakusila. Opravdu silný zážitek, který se vryje do paměti na dlouho. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Čárlinka se nechala tak kvalitně zmaskovat, že už mě nikdy nezerektizuje. A i kdyby náhodou ano, ručka nebude mít touhu se smýkat a podvědomí se odvrátí k erotičtějším objektům, např. k pročurděným kamaším stoletého strýce. Ricci líčit nenutno, má dawna od boha. Takhle nějak to dopadne, když slabší polovině lidstva nebudeme pravidelně nosit mrtvou flóru, pánové. Bude z nás mrtvá fauna. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (32)

  • Slovo „fuck“ a jeho různé odvozeniny se ve filmu objeví 189krát. (imro)
  • Snímek získal velký počet ocenění, nejvýznamnější je Oscar pro Charlize Theron v kategorii Nejlepší herečka v hlavní roli, ve stejné kategorii to byl i Stříbrný medvěd z Berlínského filmového festivalu a Zlatý globus v kategorii Drama. Nominace film Zrůda získala také na Filmových cenách MTV v kategoriích Nejlepší herečka a Nejlepší polibek (Charlize a Christina), také od Mezinárodní asociace hororu za Nejlepší film a nominace se dočkal i trailer na Golder Trailer Awards. (imro)
  • V roce 1976 se Aileen Wuornosová vdala za bohatého muže. Jmenoval se Lewis Fell a byl o 49 let starší. Po dvou měsících dal ale Fell sňatek anulovat. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno