Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

klima777 

všechny recenze uživatele

Je to neoriginální; většina goril bionická; happy end velmi podivný atd. Přesto však nemám pocit, že film je rozplizlým slepencem; ba ani pocit trapnosti [jednak díky uvěřitelným herckým výkonům, jednak film disponuje určitým poselstvím (byť neškodně zabaleným do pozlátka Hollywoodu; na druhou stranu je nutné ocenit, že se nejedná o přehnanou agitku)]. Celková spokojenost (víkendového typu). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další těžce podhodnocenej film a já to nechápu, páč to je fakt dobrej film. Malý, nenápadný, ale o to zajímavější. Hopkins je jako vždy naprosto fenomenální (ten prostě konkurenci nemá), ale Cuba Gooding jr. byl také výborný. Navíc se to odehrává ve vězení a je to drama (a vězeňské filmy jsou, jak známo, nejlepší) a flashbacky jsou zase v dřungli (a filmy z divočiny jsou, jak známo, taky nejlepší) takže já jsem si prostě nemohl stěžovat. Hlavní dvojka je nesmírně sympatická, chápete jejich chování a činy a nejde jim nefandit. Příběh byl fajn, scénář zajímavý a všechno to prostě pospolu skvěle fungovalo a díky hercům to perfektně šlapalo, fakt fajn zážitek. A dějový oblouk s režimem ve věznici, to pro mě osobně byla učiněná lahůdka, čili jsem spokojen a hodnotím velmi vysoko. 85%. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - Byť je filmu 14 let, tak dle mého dokáže zaujmout diváka i dnes. Alespoň mě určitě, a tak nerozumím hodnocení 61% a vesměs záporným komentářům. Asi jsem byl velmi dobře naladěn na tento typ filmu, protože mi parádně sedl a s velkým zaujetím jsem ho sledoval. Anthony a Cuba předvádějí to, co je pro ně typické - tzn. kvalitní výkony. Samotný námět velice zajímavý a oslovující. Nebýt 5-ti (podotýkám 5-ti) reklam, které nám Prima "dopřála", byl by můj dojem ještě lepší. Ale tak...alespoň jsem si mohl dojít 5x na záchod :) 75% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Instinkt si hraje na nějakej duchaplnej film a snaží se k propagaci nerůznějších rozumů používat Anthonyho Hopkinse. Ty jeho kecy byly fakt až trapný, pořád se snažil Goodinga přesvědčovat o svý pravdě a jinak to býto nemůže, ale já sem na to měl prostě jinej názor a proto mě nějak nedokázal přesvědčit, spíš to u mě vyvolalo úsměv, protože, spousta jeho rozumů byla dost nedomyšlenejch. Taky mi přišlo pěkně nesmyslný , že Gooding celej film nemohl přijít na to, proč vraždil, když by to muselo být jasný snad i tý gorile. A ještě by mě zajímalo, kdepak vzal tu ohromnou sílu, když kolem těch opic jen tak chodil a posedával, žádný šplhání po stromech nebo tak. Podle mě je to naprosto nedomyšlený. Kdyby se to aspoň nesnažilo tvářit strašně vážně, ale tohle fakt ne ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou hlavních představitelů doplněný pro mě velmi důležitými myšlenkami. Každý si může najít tu svou rovinu, ty se nakonec všechny jakoby prolínají. Od Američanů tyhle myšlenky působí často velmi nevěrohodně, ale tady ne, stačí jenom poslouchat a trochu víc zapojit mozek. Pro většinu lidí je to však neskonalé utrpení ... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Založeno na románu Daniela Quinna, Ishmael. (PußyMagnet)
  • V USA měl film pracovní název Ishmael. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama