foto

Verne Troyer

  • nar. 1.1.1969 (48 let)
    Sturgis, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Verne J. Troyer známý také jako "Mini-V" je nejmenší herec na světě. Měří jen těžko uvěřitelných 81 centimetrů. Přestože si můžeme myslet, že jej jeho výška limituje ve výběru rolí, právě díky ní nám každý jeho výstup na stříbrném plátně naprosto jistě uvízne v paměti.

Verne se chtěl odjakživa prosadit v showbyznysu a tak hned po dokončení střední školy v r.1987 odešel s partou přátel do Arlingtonu v Texasu, kde se mu po několika letech usilovného snažení podařilo získat první příležitost ve filmu - jako dubler za devítiměsíční dítě ve snímku BABY´S DAY OUT. Během dalších let se pak objevil v několika dalších filmech i televizních seriálech, kde často ztělesňoval různé postavičky dětí a miniaturních stvoření.

Zřejmě svoji nejslavnější roli, která jej katapultovala do popředí zájmu diváků i médií vytvořil v bláznivých komediích AUSTIN POWERS: ŠPION,KTERÝ MĚ VOJEL a AUSTIN POWERS - GOLDMEMBER. Zde ztvárnil "miniverzi" hlavního záporáka doktora Zlouna. Za tuto postavu získal dokonce speciální cenu MTV. Z dalších úloh jmenujme třeba goblina-bankéře z prvního dílu filmového HARRY POTTERA, nebo malého lupiče v krimithrilleru TĚŽKÝ PRACHY, kde si zahrál po boku Christiana Slatera či Vala Kilmera.

V letošním roce (2009) se stal také účastníkem vysoce sledované reality show Celebrity Big Brother ve Velké Británii.

Zajímavosti: V r. 2004 se oženil se svojí přítelkyní a instruktorkou jógy Genevieve Gallenovou, ale po pouhém měsíci se jejich svazek rozpadl. Je velkým fotbalovým fanouškem, jeho oblíbený klub je Michigan Wolverines - působí v americké univerzitní soutěži. Ve volném čase rád hraje videohry. Všechny akční a nebezpečné scény ve svých filmech si musí odehrát sám, protože neexistuje žádný kaskadér, který by byl tak malý, aby jej mohl zastoupit.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2018 Judge Ice
2016 420 Movie: Mary & Jane, The
2015 Convenience
Legend
2012 Keith Lemon: The Film
2009 Imaginárium Dr. Parnasse
Synku, synku, cos to proved
2008 Guru lásky
Po čem kluci touží?
2007 Postal
2004 Vánoční koleda pana Karrolla (TV film)
2003 Sláva jen pro mrtvé
2002 Austin Powers - Goldmember
Těžký prachy
2001 Bubliňák
Harry Potter a Kámen mudrců
2000 Bit Players
Grinch
Mission: Imp
1999 Austin Powers: Špion, který mě vojel
Here Lies Lonely
Instinkt
1998 Můj obr
Strach a hnus v Las Vegas
Velký Joe
Wacky Adventures of Ronald McDonald: Scared Silly, The
1997 Muži v černém
Vládce prokletých přání
1996 Dětská hra 4: Syndrom Pinocchia
Rolničky, kam se podíváš

TV seriály

2012 Lemon La Vida Loca (TV seriál)
2002 Half & Half (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Svoboda nade vše (TV seriál)
Všeuměl (TV seriál)
1999 Shasta McNasty (TV seriál)
1998 Mladý Hercules (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)

Dokumentární

2002 Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
1999 Saturday Night Live 25 (TV film)

TV pořady

2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
The Smoking Gun Presents: World's Dumbest (TV pořad)
2005 Girls Next Door, The (TV pořad)
2003 Surreal Life, The (TV pořad)
Teen Choice Awards 2003, The (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
2001 Celebrity Big Brother (TV pořad)
1999 Teen Choice Awards 1999, The (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace