Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Russovi už bude čtyřicet, je úspěšný, má peníze a jako osobní poradce radí lidem, jak mají vypadat a jak se chovat, aby i oni pronikli na společenskou špičku. Jinak je to protivný, nesnášenlivý a věčně zaneprázdněný muž, kterého kromě jiného trápí opakující se vidiny, ve kterých na něj nalétává červený dvouplošník. Jednoho večera se setká s malým obtloustlým chlapcem Rustym a před dveřmi svého domu najde malé červené letadélko, které měl jako kluk. Oba si postupně uvědomí, že jsou jedna a tatáž osoba. Chlapec je zklamán tím, co z něj vyrostlo a Russ odmítá vzpomínky na dětství, které s úspěchem potlačil. Přesto si uvědomí, co ho jako kluka trápilo. Neuměl se prát. Přestože se dospělý Russ a jeho dětské já nesnášejí, pomalu nacházejí společnou řeč a začínají se měnit. Russ dostane nápad, jak dostat sám sebe zpět do minulosti. Projedou tunelem, který je vrátí do roku 1968 právě v době velké přestávky, kdy má dojít k incidentu s  rváčem Vincem. Tentokrát si Rusty sice s ním poradí, ale dospělý Russ pochopí, že ten opravdový problém, který ve své mysli tak úspěšně potlačil, teprve přijde. (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

Bilky 

všechny recenze uživatele

Prvýx cca 15minút, kým sa na scéne nezjavilo WILLISovo mladšie ja bolo svieže a Brjús bol typovo naozaj presvedčivý. Cynický parxant, ktorý roky tvrdo na sebe makal, aby potom pôsobil ako tieňový poradca fplyvnýx a mocnýx ľudí v politike, byznise, či médiáx. Arogantný a do seba zahľadený suxar, ktorý nedokáže navonok prejavovať žiadne city. Ani k otcovi, ani ku kolegyni a priateľke. S príxodom malého tučného „spratka“, fktorom hlavný hrdina spoznáva sám seba keď mal 8 rokov sa dej začne rozbíjať a postupne sa dobre rozbehnutá komédia mení na morálistickú štúdiu s poučeniami každýx 5 minút. WILLIS už len odrapkáva klišeoidné frázy a jeho morálne precitnutie a otočka o 180° nie je ani dojemná, tobôž uveriteľná. Celkovo tu Brjús film nezaxraňuje, skôr sa topí spolu s ním... Hereckú česť tak obhajuje skôr ženská osádka vo vedlajšíx úloháx: sqvelá asistentka v rokox a najuveriteľnejšia postava filmu - Lily TOMLIN a čiastočne aj WILLISova kolegyňa, symplastická Emily MORTIMER. Malý tučko je totálne toporný a pôsobí ako detskí „herci“ zo Zlatej brány alebo ako Majka z Gurunu. Samozrejme je tu pár nápaditýx scén a niektoré hlášky či situácie pobavia, ale scénar nedokázal vyťažiť ani 50% z veľmi dobrého námetu a celé snaženie kazí predstaviteľ detskej úlohy spoločne s typicky Disneyovským moralizovaním. Korunu nefkusu a klišé završuje záverečnýx 15minút kde už je len morálne posolstvo a nuda bez humoru a nadhľadu. Film je totiž ako rodinný veľmi zle namiešaný. Detskú časť publika, bude úvodnýx 20minút nudiť a pre dospelákov je celý stred infantilný. Záver je hororom pre fšetkýx a TURTULAMBOVI sa opäť nepodarilo nadviazať na úspex snímky FENOMÉN s Johnom TRAVOLTOM. Celkovo len o xlp medzi 2/3 - 52% ()

waits 

všechny recenze uživatele

Tak koho tu mame? Predne Bruce Willice, ktery hraje postavu bohateho odtaziteho chlapka bez srdce. Uzijem si ho, protoze Willis porad vypada, jako by byl teprve na zkousce (a tu roli nakonec nedostal). O tom ze by se Willis v tomhle filmu stal onim chlapkem (a ze se mu to parkrat ve filmu povedlo) nemuze byt ani reci.Kdyby byl obsazen nekdo jiny, vysledek mohl byt mnohem lepsi. Dale vidime Emily Mortimer, ktera hraje sekretarku zajimajici se o sveho sefa, a to presto, ze je to odtazity chlapek bez srdce. On je bohaty, tak mozna proto. Kdyby ji hral nekdo jiny, vysledek mohl byt mnohem lepsi. Dale nesnesitelny chlapecek neboli mlady Willis. Hrozna postava, hrozne obsazeni. Pak tu mame Turteltauba. Ovsem, kdyby byl reziserem nekdo jiny..znate to. A pak scenar. Tak ten mel byt lepsi zcela urcite. A pak jeste zminme hudbu. Ta je kupodivu jeste o neco malo horsi nez zbytek: stokrat prevarena, nezajimava a rusiva. Hezkou zabavu! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Uvoľnený Bruce Willis a to je asi tak všetko. Skutočne sa obávam, že okrem otázky "Prečo je Mesiac niekedy ružový?", vo vás KID zanechá už len hromadu otravných morálnych ponaučení a čudácky názor Jona Turteltauba (KÝM SI SPAL), že človek sa k lepšiemu zmení až keď stretne sám seba ako nevinné dieťa z minulosti. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Každým dalším zhlédnutím se utvrzuji, že je Kid oddechovkou z nejpříjemnějších. Vezměte si kupříkladu už ten uvolňující obsah, v němž herec - ikona Bruce Willis dostává druhou šanci být přívětivějším. Nu řekněte, komu se to poštěstí? Z fiktivního světa mne napadá například ještě Ebenezer Scrooge, hledat v světě reálnějším bude obtížné... Uvažuji jen nad tím, která z pozic JÁ je lepší a do které bych byl radši katapultován, kdyby byl Kid příběhem mým. Zda volit roli DN ve věku osmi let, jemuž se poštěstí navštívit sebe samého ve věku cca čtyřiceti, či zda brát úlohu DN, tentokráte jakýmsi způsobem etablovaného čtyřicátníka, který je navštíven sám sebou, svou mladší, "nezkaženou" verzí... 75% ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Typicky mentorující náběh na masy diváků, ale poprvé jsem v tom viděl i něco víc. Kid má problém ve vážných momentech, kde selhává hrozící výstražný prst a podupává solidní vtipné momenty. Nedá se tomu upřít rozhodná myšlenka, jejíž zpracování se však zaklínilo v nejasné oblasti žánru (komedie? drama? sci-fi?). Něco si v tom najdete, inspiraci nemůžu vyloučit, dojetí příjde, ale to nemění nic na faktu, že Vám Willis přijde znuděný a malý Breslin nesnesitelně otravný. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Spencer Breslin získal v roce 2011 za roli Rustyho cenu mladého umělce v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu - umělec do deseti let. (Terva)
  • Daniel von Bargen, který ve filmu hraje otce Bruce Willise, je ve skutečnosti jenom o pět starší než on. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama