Reklama

Reklama

Poslední výstřel

  • USA The Marksman (více)
Trailer 1

Bývalý odstřelovač americké námořní pěchoty a veterán války ve Vietnamu Jim Hanson, žije poblíž arizonsko-mexické hranice se svým psem Jacksonem. Je vdovec, žena mu zemřela nedávno a on se s tím ještě nedokázal vyrovnat. Stará se o svůj ranč, který je v dluzích a který chce banka prodat v aukci. Když zjistí, že hranici překročili nelegální migranti, nahlásí to pohraniční hlídce Spojených států, u které pracuje jeho nevlastní dcera Sarah. Jim opět projíždí kolem hranice a narazí na Rosu a jejího syna Miguela, Mexičany prchající před mexickou mafií − drogovým kartelem. Když volá pohraniční hlídku, přiblíží se muži z gangu vedení Mauriciem a dochází k přestřelce, při které Hanson zastřelí Mauriciova bratra. I Rosa je smrtelně zraněna. Před smrtí dá Hansonovi adresu své rodiny v Chicagu a pytel peněz, který zřejmě patří kartelu. Prosí ho, aby tam Miguela odvezl a peníze prý si může nechat. Hanson to umírající neochotně slíbí. Když se objeví pohraniční hlídka, Miguela si odveze. Jeden z členů kartelu přichází na policii a tvrdí, že je Miguelův příbuzný. Hanson zatím přemýšlí, co s dítětem bude, a rozhodne se, že splní slib, který dal jeho matce… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (153)

darkreider 

všechny recenze uživatele

Akčná ikona Liam Neeson je späť! Akurát, že nie. Liam už má 68 a aj keď je to môj oblúbenec tak musím so slzou v oku uznať, že jeho akčné časy sú preč. Stále je to ale śpičkový herec. Žial the Marksman nie je špičkový film. Je to doslovná adaptácia povzdychu *meh. Dej je prvoplánový podľa priamočiarej zápletky, kde nič neprekvapí, nič nenadchne,ale zase ani neurazí. Proste meh. ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Jednoduchý príbeh, ktorý ma bavil počas celej stopáži filmu. Liam Neeson zahral opäť dobre a bavil ma, zvyšok obsadenia je tiež v pohode. Zápletka je, ako som spomínal jednoduchá, ale plynie to dosť dobre, je trošku zmena oproti predošlým filmom čo sa týka aj zasadenia príbehu do tohto prostredia a nemôžem povedať že by som sa nudil. Akčných scén je pomenej, ale sú dobré a pre film v kľude stačia. Moja oblúbená "Neesonovka" sa z toho nestane, ale stále je dobre natočený film, ktorý ma bavil. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po Honest Thief další Neesonovka, kterou nám americká produkce během covidu dopřála. Tentokrát je to spíš komornější příběh o tom, jak se bývalý mariňák připlete do cesty kartelu. Film je hlavně road movie, kdy sledujeme Neesona a mexického kluka na útěku před kartelem. Stejně jako u Cold Pursuit nebo Honest Thief akce ubylo a ve filmu je spíš pár skromnějších přestřelek nebo pěstních soubojů, takže kdo čeká akční jízdu ala Taken, ten bude zklamán. Mně sedlo to prostředí arizonské pouště a road movie prvek. 3* ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Neeson nám už poriadne zostarol a tak nová Neesonovka nie je veľmi akčná. Popravde akčné scény sú 2, malinká na začiatku a troška väčšia na konci. Inak je to skôr roadtrip so sympatickými postavami, ktoré prenasleduje kartel. Záporáci veľa priestoru nedostanú čo je škoda a mrzela ma aj postava Katheryn, ktorá je v podstate zbytočná. Pozeralo sa nato dobre, nebyť však Liama bol by to prešľap. U mňa za 3*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bývalý mariňák, nyní rančer Liam Neeson, klábosení s malým mexickým sirotkem a minimum akce. Neeson, ze kterého na stará kolena udělali Besson a další akční hvězdu, bohužel dobrých pět let nenatočil pořádný akční biják a tady navíc sklouznul do ještě většího průměru. Stojí za ním režisér Robert Lorenz, což je producent řady filmů Clinta Eastwooda, ovšem odkoukal od něj evidentně pramálo. Pohraniční drama, kterak hlavní hrdina stále oplakává zesnulou ženu a bojuje o jejich společný dům (holt léčba manželky byla nákladná). A občas bojuje i s tím, že jeho pozemek sousedí s místem, kudy kartel rád pašuje drogy nebo jím probíhají imigranti. Liam dá slib, párkrát vystřelí, protáhne nás spoustou nezáživných scén, vymění si pár drsných pohledů se záporáky z kartelu, na klukovi nám těžko začne záležet a pak to skončí. Škoda. Dvě až tři hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Před příjezdem do Chicaga Jim (Liam Neeson) nakupuje na čerpací stanici a z pultu vytáhne láhev rumu Kraken. Je to odkaz na jeho slavnou repliku v roli Dia ve filmu Souboj Titánů (2010): „Vypusťte Krakena!“ (DJMaroko)
  • Keď Jim (Liam Neeson) telefonuje so Sarah (Katheryn Winnick), tá mu hovorí o členovi kartelu, ktorý po ňom ide. V súvislosti s tým mu povie: "Nájde ťa a zabije ťa." Je to pocta slávnej Neesonovej replike na adresu únoscov jeho dcéry vo filme 96 hodín (2008). (m.a.t.o.)

Související novinky

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

Liam Neeson odchází do akčního důchodu

18.01.2021

Herec Liam Neeson (96 hodin, Schindlerův seznam) minulý týden oznámil, že se nadobro loučí s akčními rolemi. 68letý herec má před sebou údajně ještě asi dva akční snímky, a posléze si prý hodlá dát… (více)

Reklama

Reklama