Reklama

Reklama

Dávné rituály

  • USA The Old Ways
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka, která přijela do rodného města Veracruz napsat článek o kultuře tamního kmene, se stane obětí únosu. Místní lidé totiž mají za to, že je posedlá ďáblem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po delší době solidní, i když nijak bombastický, šokující či děsuplný, horor na téma exorcismu. Mladá novinářka v podání sympatické Canalesové se vrací do rodné vsi, odkud odešla jako děvče, když vymítali její matku. Dvacet let se sem nevydala ani nikoho z příbuzných nekontaktovala až nyní svoji sestřenici Mirandu. Jejím cílem bylo zapovězené místo v džungli, kde se v rozsáhlém jeskynním systému ukrývají démoni a temné síly. Přes Mirandino varování se tam vydá a co čert chtěl, přinese si odtud démona. Nu a zbytek filmu, což je většina, se nese v duchu vymítacích rituálů s malou změnou v závěru. Vizuálně příjemné, škoda, že film nebyl drsnější. OK, vyndávání čehosi z břicha bylo efektní, ale tuhle praktiku si člověk mohl prostudovat v časopisech už před mnoha lety. I přes pomalejší tempo film utekl a závěr se mi líbil. Jen ten démon byl....nic moc... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Exorcism done by the Old Way ! I´m Motherfucking Bruja!Hlavní hrdinka je sympatická novinářka Mexického původu, která se vratí do své domoviny udělat reportáž o čarodějnictví, avšak je unesena místními lidmi, kteří tvrdí, že je ztělesněním ďábla a líbilo se mi, že takhle film okamžitě začíná bez zbytečné 30 minutové omáčky.Exotický a refrešující přístup k dost vyčpělému subžánru Exorcismu, který díky atraktivnímu prostředí Mexické Jungle a kulturním rozdílům působí sympaticky a nemálokrát mě dokázal překvapit.Film má styl, sympatické herce, parádní masky ( finální vzhled démona cool), došlo i na pár lekaček, skvělé jsou halucinogenní výjevy a půl hodinové vymítání je správně mystické. Při sledování jsem zavzpomínal i na Korejský the Wailling a takové šťourání rukou v břiše bylo docela nepříjemné.Old Ways sice není žádná revoluční a velká pecka, ale je natolik sympatická, zábavná a snaživá, že ji rád 4 hvězdu přihodím. I s přihlédnutím k tomu, jak nezajímavě k látce Exorcismu přistupují jiní tvůrci posledních pár let.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5.7/10. ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No ty kráso. Stará Rybana a dvojče Billyho Burka se snaží vymýtit démona z americký fetky. Já si na ty horory, odehrávajíc se v chýši uprostřed džungle, budu muset začít dávat asi pozor. Takhle jsem trpěl naposledy letos u Gaia. Tohle bylo možná ještě horší. Nekoukatelná slátanina, protkaná ubohými PC efekty a nudnými lekačkami s nezajímavým, ubohým démonem, který je tady vidět celkově asi 30 vteřin. Tohle snad nikdo ani nemůže myslet vážně. Horor, který by rád vzdal poctu subžánru aka Exorcist. Spíše se však děje přesný opak. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku zklamání. Fajn kamera, neokoukané tváře, zajímavé prostředí a exorcismus trochu jinak. Tím to dobré ale končí. Strojené dialogy s neherectvím hlavní postavy, spolehlivě utloukly atmosféru, která se místy drala ven. Dílo zkázy ale dokonala velmi primitivní kostra příběhu. Nepřekvapí vás vlastně nic ...s výjimkou podivného chování postav v závěru, které hraničí se parodií. Jakoby se tvůrci na poslední chvíli rozhodli, že Old Ways bude pilot k odlehčenějšímu seriálu s názvem Bruja nuevo. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mléko kozí v hubě kysne... bába hrozí, dupe, flusne. Démon blbě čumí z rohu... škodí bábě, škodí Bohu. Vymítání třikrát Sláva! Všechen herák polní tráva... " Ano, ano. Dávivé rituály můžou skončit všelijak. Úspěchem a růžovými beránky na obloze, ale též v děsivé temnotě kozí prdele, obzvláště je-li k plemennému mexickému démonovi připuštěna šukézní, leč šamansky nevyškolená koza, t.č. fetující novinářka, spolu s nábožensky zpozdilou a v praktikách exorcismu též hanebně tápající sestřenicí. Přesto jsem se, alespoň trochu, bavil. V úvodu hororově, pak u krimi "kidnapped junkie cow", no a od břišní operace holýma rukama (bába byla na stáži na Filipínách, u Alexe Orbita :-)), jsem pochopil, že se jedná o komedii. Info z letáku v mexické ordinaci: Vymítání není vhodný sport pro důchodce. Přestat brát drogy, např. herák, je malina, stačí hodit nádobíčko do koše. Aneb co emeritní primář Nešpor netušil. Dále, jak velké PUF! a kolik smradu udělá démon, předstírající, že byl úspěšně vymeten a jak velký fakáč pak na nás udělá z temného kouta. A nakonec, že 1 je víc než 2, konkrétně u očí. Jan Žižka by potvrdil. Dvě normální oči vidí prd, zato jednoká kikina vidí... prdémona! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama