Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemné rodinné drama - ničím sice nepřekvapilo, průběh byl po všech stránkách dokonale předvídatelný (akorát jsem se spletla v odhadu, že Damiana Lewise roztrhá medvěd:-)), ale trefilo se do nálady a potěšilo. Robert Redford i Morgan Freeman měli role na tělo, Jennifer Lopez nedostala mnoho prostoru, což mi v nejmenším nevadí, a mladičká Becca Gardner si po boku hvězd ostudu neuřízla. Hezké exteriéry lesů a hor, nevtíravá hudba, něco smutku, něco smíchu, malinko napětí... a názorná ukázka, jak zacházet s opilci a násilníky:-). 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne sa na Unfinished life a jeho tvorcoch a zúčastnených superhviezdnych hercoch páči, že aj napriek tomu, že asi všetci tušili o aký nenávratný projekt sa jedná, že do toho všetci išli. Určite by to bolo vhodnejšie natočiť ako malý nezávislý projekt za pár miliónov dolárov, ktorý by podporil Redford na svojom Sundance festivale, ale keď už si v tom chcel zahrať a točil to Halstrom svojim typickým "švěrákovským laskavým" spôsobom, ktorý pohladí na duši a ktorý sa nebojí ani vážnejších tém, tak si tento produkt veľmi radi vychutnáme aj v takejto podobe. Je od začiatku jasné, ako to celé skončí a bolo by aj nefér voči divákovi, ak by to skončilo inak, takže Unfinished life treba brať ako takú oddychovú jednohubku, ktorá zase tak veľa toho nerieši, ale je inteligentná a nemá potenciál dolovať z divákov falošné emócie a peniaze. Čiže je to film pomerne úprimný. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu nezní otázka, zda je dobrý, nebo špatný. V tomto vzácném případě zní otázka "Můžu dát filmu, ve kterém (konečně!) Jen Lopez předvedla, že umí hrát, špatné hodnocení?" A na tohle je myslím jednoduchá odpověď. Ne. Navíc, pokud se Jen může opírat o dvě herecké legendy, kterými Morgan Freeman a Robert Redford bezpochyby jsou, tak snad nikdo nemůže být nějak výrazně zklamán. Krásných 80 %. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Běžně své staré komentáře nepřepisuju (nechť jsou mi připomínkou, jak jsem v některých ohledech bývala zabedněná :)), ale tentokrát udělám u tohoto filmu, opět viděného po 15 letech, výjimku. Jde o film o posouvání se dál v životě a překonávání vnitřních strachů a překážek, což mi celkově přijde jako hodnotné téma, přestože tehdy před 15 lety jsem to v tom nebyla schopná vidět. Morgan Freeman i Robert Redford samozřejmě herecky excelují, ale ani Jennifer Lopez nezůstává pozadu, přestože ji stále máme zafixovanou spíš jako zpěvačku. Tento delikátní, téměř komorní snímek, kde se toho jako by děje víc pod povrchem než navenek, možná nepůsobí oproti jiným filmům až tak výjimečně, ale celkově jde za mě o kvalitní a dobře napsané dílo. Jen je mi záhadou, kde Češi přišli na název Žít po svém – to je opravdu hodně „random“ a vůbec to k filmu nepasuje. ~(3,9)~ (aktualizováno 3.5.2024) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Každý si chce žít po svém, ale proč nám to tvůrci, v čele se švédským klenotem Lassem Hallströmem, cpou v tak nezáživném a mnohokrát viděném balení? Nebýt příjemné kamery Olivera Stapletona (režisérův dvorní kameraman – Pravidla moštárny, Ostrovní zprávy apod.) a nadstandardních výkonů dvou hereckých legend, šlo by o další nevzrušivou verzi jedné zatoulané snachy a jednoho rodinného odpuštění, které by více slušela televizní obrazovka v nějakých dopoledních hodinách. Hallström, jehož vrcholem byl zřejmě tragikomický snímek Co žere Gilberta Grapea, pro nás totiž nachystal dalšího ztracence, samotářského a na celý svět zahořklého farmáře Einara, kterého život postavil do hluboké defenzivy, vzal mu jediného syna, což on sám přičítá za vinu právě snaše Jean, která se po letech objevila s nikdy neviděnou vnučkou u jeho dveří. Spory se zahojí, rodinné hodnoty dokonale vyplují napovrch. A pohádky je konec!! Je to sázka na jistotu s několika pevnými charaktery (podivně napsaná postava Jennifer Lopez do nich ale zdaleka nepatří), nevyrovnaným scénářem, bez žádných překvapení nebo trumfů v rukávu.. 60%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • I když se Žít po svém odehrává na rančích ve Wyomingu v USA, natáčelo se v kanadské provincii Britská Kolumbie. (imro)
  • 30-milionové, hvězdně obsazené drama vydělalo během prvních třech dnů promítání (9. – 11. 9. 2005) rovný milion ve 139 kinech. Celkový obrat v USA se vyšplhal na 8,5 milionu dolarů. (imro)
  • Jayne Dancose získala za snímek cenu Canadian Network of Make-up Artists za nejlepší makeup v celovečerním filmu. (imro)

Reklama

Reklama