Reklama

Reklama

Held

Trailer 1

Obsahy(1)

Manželský pár je vystaven zkoušce, když jsou drženi jako rukojmí v izolovaném rekreačním pronájmu, kde jim cizí hlas přikazuje každý jejich krok. (JasonCZ)

Recenze (35)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tyjo, jaká škoda, že si tenhle námět / koncept nevzal pod křídla nějakej režijní žánrovej vizonář, ale dva týpci, co předtím natočili pouze Šibenici (a Šibenici II). Ti to nepřekvapivě pojali moc školácky. Dodat tomu víc stylu, psychologické hloubky a hladit diváka víc proti srsti, mohli jsme mít co dočinění s peckou z ranku Get Out. A to nepřehánim - ačkoli se ten film většinu stopáže tváří jen jako jakejsi výlet o patnáct let zpátky, do časů hororového torture porn, kdy různí psychopati drželi z roztodivných důvodů hrdiny v uzavřených prostorách a nutili je pod hrozbou násilí plnit úkoly, nakonec se z toho vyklube cosi zajímavějšího a v jádru chytřejšího. Jen to zkrátka není dotažené, potenciál byl mnohem vyšší. I tak je to ale po celou dobu bez problémů sledovatelné. Hodnocení mezi třemi a čtyřmi. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sledovatelná Thriller jednobubka tak trochu na styl Funny Games, ale chybí jí říz. Manželé jsou izolováni v luxusně vybaveném domě a terorizováni "Hlasem", který jim víceméně rozdává úkoly. Škoda, že úkoly jsou rázu ( Uvař manželovi večeři, dveře otvírá jako první muž apod), takže je to chvilkami nuda a na násilí zde bohužel nedojde. Jako psychický tlak na oběti budiž, ale na můj vkus to bylo místy až moc Light a Soft. Na ten průměr to trochu tahá závěrečný zvrat a myšlenka, což je nečekané a rozhodně zajímavě vymyšlené, tak alespoň něco. Za týden si na film však nejspíš nevzpomenu. 5.5. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Námět velice zajímavý, ale celkové provedení postrádalo potřebnou hloubku. Tím pádem mohu film ohodnotit pouze lehce nadprůměrně. Nicméně bych chtěl pochválil  především ženskou hlavní roli (Jill Awbrey), neboť přestože to byla její první větší role, tak se s projektem poprala výborně a její pocity jsou zcela uvěřitelné a to především ve finále, když nabyla sebevědomí.  60% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bez pochýb z pohľadu námetu nápadité, to sa musí nechať. Ale je to zas a znova minimalistické, bez akejkoľvek odvahy “zariskovať”, prípadne šokovať formou násilia, no Ja nie som nijak prekvapený, lebo táto dvojica má na svedomí už žalostne trápnu “Šibenicu”, čiže nejaký ten “Held” bude u mnohých asi ťažko búrať “predsudky”. Čo ešte možno poteší je záver, no keď sa nad ním človek zamyslí (áno viem, moja chyba!), asi tiež nebude dávať veľký zmysel. Toto je proste taká “slepá” bublanina. Len cesto, žiadne višne ani čerešne, ktoré by tomu dali šťavu .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dobrý je, že jakmile začne divák tušit něco nekalého, vyloží film hned karty na stůl, a bez problémů lehce změní přístup k látce. Bavilo mě to po celou dobu i přesto, že to ke konci vypadá čím dál levněji, a má to několik vyloženě tupých scénáristických lapsů. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když taxikář odváží Emmu do domu na samotě, tak se jí různě vyptává a ona mu řekne, že si jede užít víkend a druhý den za ní má dorazit manžel. Samozřejmě lže. Ne tedy, že by manžel nedorazil, nýbrž že si jede užívat. Jejich manželství totiž notně skřípe a Emma ještě neví, že bude vystaveno těžké zkoušce. Ano, ta snaha ukázat, jak ženy trpí a muži jsou macho, se poněkud obrací proti záměru tvůrců. Na druhou stranu je fakt, že i Henry si za své postavení do určité míry může. Mě tedy ze všeho nejvíce vyděsila tajuplná společnost.... Jinak příjemný thriller, kdy od jisté chvíle bude leckdo tušit, jak se věci skutečně mají. Současně ale je fajn, že u soudobých filmů nemůžete s jistotou říci, která postava přežije. Standardní příjemná kamera, solidní hudba. Snad jen mohli tvůrci přitvrdit a nachystat nějaké zvrhlé gore. Ale což, jako psychologický thriller to jde. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Eden Group řešení vaší manželský krize. Nevím jak moc to komu připadalo originální ale já jsem po chvilce prokoukl odkud vítr fouká. Finální zvrat pro mě tudíž nebyl vůbec překvapením. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Udelujem tri hviezdičky, hoci samotný záver filmu je teda dosť tupý. Held si dokáže udržať pozornosť i skrz niekoľkým scenáristickým prešľapom + na ksicht hlavnej hrdinky sa nedá dlho pozerať a neverím, že by naň nabalila až dvoch chlapov! Ale veľkým pozitívom je,musím uznať, že jej charakter aspoň nebol charakterom typického hysterického medzinožia žien. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Moji "obľúbenci" Travis Cluff a Chris Lofing vo svojom ďalšom režijnom projekte. Pravdou je, že najprv som bol na "Held" veľmi zvedavý, keď som si uvedomil kto stojí za réžiou, tak ma striaslo, no keď som si myslel, že svoje umenie posunuli na vyššiu úroveň, tak som si všimol, že tentokrát nie sú autormi scenáru. A možno to je najlepší element tohto filmu. Nenechať Cluffa s Lofingom písať scenáre, lebo inak by to asi dopadlo rovnako ako v prípade "The Gallows Act II". Alebo by sme mali "Act III". Ale okey. O scenár sa postarala Jill Awbrey, ktorá našťastie z toho neurobila tiež mizandrickú frašku ako Sofia Takal v "Black Christmas", ale reálne sa pokúša o to, aby film nejakým spôsobom pôsobil seriózne. A úprimne mám pocit, že sa jej to aj celkom podarilo. Úvod pôsobí trošku ako keby mal niekto predstavu urobiť hororovú verziu hry "The Sims". A postupne som si z toho začal aj robiť trošku srandu. Čakal som aké rečičky zase bude mať "hlas", ktorý im dáva inštruktáž, ako zachrániť svoje manželstvo a podobne. Nebudem prezrádzať ako to nakoniec dopadne ani čo sa stane, no zlomový moment pre mňa prišiel v scénke, kde Emma pôjde pod podlahu. Tam bol pre mňa asi najzlomovejší moment filmu. Myslím si, že keby to bolo ešte v rukách kompetentnejšieho režiséra, ktorý reálne netočí filmy ako podľa príručky, ale reálne má aj nejaký svoj hlas a štýl, tak to mohlo byť ešte silnejšie. No ak sa táto dvojica rozhodne priniesť svoj ďalší filmový projekt, nech to pokračuje v trende, že scenár spracuje niekto iný. Prosím. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď máte ženu o tri triedy nižšie než na čo máte a ona vás podvádza. To trochu zabolí a nepresvedčí vás ani jej ofinový previs, čo by reklama na riedke vlasy. Manželia sa na výročie ocitnú v dome, v ktorom ich niekto sleduje ako Big Brother a rozkazuje, čo majú robiť. Odhaľuje tajomstvá medzi nimi dvomi a ako čas postupuje, stále čakáte na horor, no okrem spomínanej mastnej ofiny nič neprichádza. Nakoniec sa z filmu stáva boj medzi militantným bojovníkom za nepoškvrnené manželstvo a nerestnými manželmi, ale je tomu naozaj tak? Niektoré odhalenia prekvapili, hoci sa v spätnom ohľade dali predvídať. Hodnotím silnejšími tromi hviezdami, 70%. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Luxusní sídlo, bohatý muž, nevinná žena.. loupežník.. jako bych tohle už tak devětsetšestkrát viděl..? ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Překvapivá a podhodnocená novinka, u které jsem se bavil jak už dlouho ne. Manželský pár jede na víkend do pronajaté vily, ale z reproduktorů se začne ozývat hlas a postupně je nutí do horších a horších úkolů. Příkazy se stupňují a odhalují se skryté tajemství postav, takže je na co se dívat, vila je moderní a plně elektronická, takže o vizuální či hi-tech stránku není nouze a závěrečné rozuzlení už je jen dezert, který táhne film o hvězdu výše. Podobnost s GetOut je na místě, a i přestože se jedná o úplně jinou pointu, styl odhalování je podobný a já můžu říct, že mě závěrečný reveal potěšil víc než dobře, a tak můžu Held jenom doporučit. Slušné překvápko. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Manželé si pronajmou luxusní dům k oslavám výročí svatby, ale skončí ve spárech nevyzpytatelného únosce, který se od první chvíle projevuje jako sadistický manipulátor. O co mu sakra jde?! (SPOILER) I když by se mohlo zdát, že se v závěru filmu (respektive při některých jeho scénách) budou ježit chlupy na nohou všem feministkám, opak je pravdou; mužský šovinismus tu prohrává na celé čáře. A bodejť by taky ne, když scénář psala žena (pro zajímavost ta samá, která si střihla i hlavní ženskou roli). A jelikož to byla osoba zevnějšku málo přitažlivého a jelikož pointa filmu mi byla jasná už někdy v polovině, ponechám hodnocení na spokojeném průměru. S nápaditějším/bohatším scénářem a s charismatičtější herečkou to mohlo být určitě o hvězdu výš. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dva lidi v chalupě a hlas, který si s nimi pohrává. Nic originálního a aby toho nebylo málo, hlavní představitelka je odpudivě nesympatická. jediné, co filmu musím přiznat, je skutečnost, že u mě dokázal udržet zvědavost a to i přesto, že jsem cca po polovině začal něco tušit. Nicméně samotné rozuzlení částečně opsané ze -SPOILER- Stepfordských paniček mě příliš neoslovilo. Lepší než Šibenice, ale pořád bída. 25% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Trošku oživení subžánru home invasion dobrým nápadem skrze hlas přikazující úkoly a se zajímavou pointou, která je ale blbě podaná. Ono mi nevadí, že je to feministické, ale bohužel se to nevyhne těm klišé, které filmy s tímhle poselstvím většinou mají - černobílé postavy, jednostrannost, přehnané chování postav. A to to chvilku i vypadalo inteligentně. Jenže nakonec není a tak to celé pro mě spadá někam do průměru, protože i když je posledních 25 minut napínavých, celé je to průměrně natočené, průměrně zahrané a s průměrnou atmosférou - tudíž ten horor/thriller je průměr po všech stránkách. Slabé 3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo celkem funny a určitě v budoucnu příjde chvíle, kdy se mi tenhle kousek v hlavě vybaví a budu si chtít vzpomenout na jeho název. Hlavně asi proto, že scénář tak dobře drží hubu na zámek až do konce, že je těžké nějak dříve odhadnout pointu a to, že jsem na ní fakt čekala se zájmem. Klidně by mi ani nevadilo, kdyby se zůstalo u bezpointového stavu, protože celkově jsem měla z Held takový dobrý feeling. K tomu přispěl asi hlavně vizuál, herecké výkony a celková nejistota trvající téměř celou stopáž. Důležité je kouknout se na trailer až po filmu. Je mi líto, že dávám tři, protože buď dávám nezaujaté tři a nebo úctyhodné tři, v tomhle případě je to ten druhý případ. Fajn záležitost. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tihle pánové mají dobré náměty na horory, ale mají je bídně zpracované už Šibenice (dvojku jsem neviděl a jelikož na ni nikdo nechce udělat ani titulky neuvidím bohužel) měla dobrý námět, ale doplatila na zpracování a tohle je to samé. Chlápek s ženskou jsou uvězněni v baráku a musí poslouchat rozkazy námět dobrý bohužel zpracování selhává jelikož rozkazy jsou typu otevři ženě dveře namaluj se vyspi se se svojí ženou a podobně tak, že nuda a pokud neposlechnou neznámý je zšokuje a začne jim téct krev z uší. Ke konci to má dobrý zvrat, ale čemu to je , když to přijde pozdě. 40 procent. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Kdyby film režíroval někdo zkušenější, nejspíš by z něj vymáčkl víc. Jako jednohubka s ucházejícím homeinvasion námětem ale fajn. ()

Reklama

Reklama