Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zoolog Gregg O´Hara vypátrá v afrických horách legendárního obřího gorilího samce. Ten při dramatickém střetu zničí několik vozů a zmocní se Gregga, jehož v poslední chvíli zachrání jednadvacetiletá Jill Young, kterou téměř pětimetrový op poslouchá na slovo. Před dvanácti lety studovala její matka Ruth život skupiny horských goril, mezi nimiž bylo také rychle rostoucí mládě Joe. Když byla zvířata přepadena pytláky, zahynula nejen matka gorilího mláděte, ale také Ruth, kterou jeden z pytláků postřelil a nechal bez pomoci. Od té doby vyrůstali Jill a Joe spolu. Gregg, který se do Jill zamiloval, dívku přesvědčí, aby opičáka dopravila do kalifornské rezervace, kde bude v bezpečí před pytláky. Zatímco Jill se marně pokouší přesvědčit předsedu správní rady rezervace Bakera, aby odložil párty, na které chce ukázat opici sponzorům, zahlédne zprávu o obrovské opici v televizi boháč Strasser, pytlák a vrah, který před lety zabil Ruth. Ten se rozhodne s pomocí svého poskoka Gartha opici získat a společně během večírku vyprovokují zvíře k záchvatu zuřivosti... (TV Nova)

(více)

Recenze (86)

kajas 

všechny recenze uživatele

Hodnotím nejvýš, protože "Velký Joe" byl můj první filmový zážitek, který si pamatuji a zároveň první film, na kterém jsem byla v kině. Škoda, že po Billu Paxtonovi se nějak slehla zem, protože v každém jeho filmu (třeba "Titanic") je mi velmi sympatický. A konec mě bude dojímat nejen po deseti letech. ()

Merggie 

všechny recenze uživatele

Krásna Charlize Theron v úlohe Jill, ktorá si vždy dokáže nájsť pochopenie pre Joea - velikánsku gorilu. Vychádzajú spolu výborne, no všetko sa komplikuje po príchode do kalifornskej ZOO. Nemení sa vzťah, ale rozsah výbehu. Joe sa stáva atrakciou i terčom zároveň. Zálusk na mäsko má totiž kadekto. A tak prichádza Rade Šerbedžija, vďaka ktorého intrigám sa LA poprevracia naruby. Znie to ako rozprávka, ale je to naozaj tak. Dokonca je v tom aj pomsta. Vynikajúci casting, naivný príbeh, ale určite pútavejší ako ten s veľrybou. Samozrejme, záverečnú dobročinnosť si tvorcovia mohli odpustiť, ale na mňa to zabralo. Som asi nejaký precitlivelý. Ozaj, rád by som vedel, kde sa počas nakrúcania zdržiaval Michael Clarke Duncan. Je tiež mocný, urastený a ľudia mu spočiatku nedôverujú! ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Pětimetrová gorila si žije utajená kdesi v poklidu v džungli, kde bude její jediná spřízněná duše krásná blondýnka. Hah, Mark Rosenthal asi neměl vlastní nápady a tak vykradl jeden z nejznámějších dobrodružných filmů starého Hollywoodu. Režijně a herecky je to sice dost šedej průměr, ale dívá se na to hezky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Skrývačka mi nikdy nešla...“ Divák si hneď povie „rodinná kópia KING KONGA“. Faktom ale je, že snímka Rona Underwooda JOE (CHVENIE, DOBRODRUHOVIA Z VEĽKOMESTA) je v skutočnosti remake snímky z roku 1949. No tá zasa vznikla 16 roky po čierno-bielom KING KONGOVI (1933)... takže sme sa nakoniec predsa dostali k tomu, že to JE rodinná kópia KING KONGA. Nechýba švárny junák ani prsnaté nevinné dievča, ktoré treba zachrániť, obrovská rozumná gorila je polapená a vytrhnutá zo srdca svojej divočiny a vhodená do hnusného veľkomesta, kde trpí jej dušička, potom ale samozrejme utečie, začne demolovať mesto a keďže sme vo filme Walta Disneyho, môžete tipovať, či ju na konci zastrelia. Je to príjemné, hravé, má to peknú prírodu a triky, ale ani Theronovej prsia a Paxtonovo sympaťáctvo dosať dobre nezamaskujú priemerný scenár. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tato variace na King Konga zaujme a dojme především ty nejmenší. Dospělí v tom najdou kupu klišé, předvídatelných scén i nezbytný patriotismus. U závěru kde chlapeček odevzdává peníze a pak i hasiči a poldové - se každý rozumný člověk musí svíjet v křečích.... Mno... Charlize tu byla ještě mlaďounká a v kraťáskách k nakousnutí. Po Ďáblovu advokátu ( a jeho úspěchu) ale moc nechápu proč vzala roli milovnice goriláka... Honičky s landrovery byly slušné ! Průměr s odřenýma gorilíma ušima * * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Když Bill Paxton a Charlize Theron stojí ve vchodu do divadla, na pozadí je vidět filmový plakát Knihy džunglí od Disneyho. (Mr.Critic)

Reklama

Reklama