Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Bleh, to byl ale hnusnej film. A hnusnej myslím ve smyslu, že se tu ty postavy chovají otravně, divně a jsou naprosto nepřirozené a schválně napsané jakože "originálně". Mě tady ale sral snad každý jedinec, co se tu objevil. Když se pak postupem času zjistí, oč běží, možná se tím jejich chování dá lehce ospravedlnit, každopádně to nemění fakt, že je ten námět takový moc povrchní a řeší se jen tak letmo a spíš se to právě soustředí na ty postavy, se kterými jsem nesoucítila ani vteřinu. Nevím, celkově mi to prostě ničím nesedlo. Přišlo mi to jako nevhodně smíchaný humor s depresí. Na Británii to tentokrát nějak moc smrdělo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

do Silent Night sem šel bez toho abych jen minimálně tušil o co půjde a prvotně sem se nechal nachytat očekáváním vánoční komedie.A ono to jako otravně trapná vánoční komedie začíná.Postupem času se ale všechny ty falešné úsměvy změní v drama a jednu velkou nekonečnou depresi,která mě překvapila a přesto mi nedovolila přestat koukat a zajímat se o to co se ještě stane.No a pak přijde - zde tolikrát zmiňovaný - úplný závěr,který je nejednoznačný,vyložit se dá hned několika způsoby a po hříchu je z celého filmu nejméně překvapivý...60% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tu ten závěr, tu rozporuplnou poslední vteřinu, málokdo pochopil. Nezlobte se na mě, ale hledat v tom přesahy na tehdejší covidovou situaci je prostě pitomost a člověk se nad tím dualistickým smyšlením a s tím spojenými toxickými útoky na "druhý tábor" jedině tak vysmát. SPOILER Vždyť je to celé o tom, že se člověk nikdy nemá vzdávat, nemá házet flintu do žita a uvědomit si, že žít se nějak dá vždycky. Sice někdy značně blbě, sice s nejasnou budoucností, ale dokud tu jsme, vždycky je naděje. Jestli je tenhle film něco anti-, tak antisebevražedný. KONEC SPOILERU Myslím si, že o to šlo Camille Griffin především, že je to z toho dost znát a že si do toho někteří uživatelé reflektují svoje frustrace a "přednasranost" je jen a jen jejich problém. FlyGun to v závěru svého komentáře velmi pěkně shrnul. Nicméně i když mě ten závěr hodně potěšil a mé dosavadní dojmy zvedl dost nahoru, stejně to na moc vysoké hodnocení nevidím. Dlouhou dobu je to celkem nudné, bez zajímavějších a sympatičtějších postav a většího počtu vtipných scén (které se tam objevují na začátku a hlavně na konci (ty zdařilé), ale zbytek filmu je buď postrádá nebo působí nevtipně), navíc to i zbytečně pomalu graduje a znova bych si to fakt nepustil. Nějaký silnější dojem mi v tom prostě dost chybí, no. Jinak s hororem to podle mě společného nemá nic (taky proto už tu ten žánr napsaný není), ale rozhodně je to sci-fi. Slabé 3* ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zábavné, hororový je akorát univerzální škleb Keiry Knightley (děsivého cosi) a pokud se oprostím od událostí posledních dvou let a zohledním fakt, kdy scénář vznikal, vychází mi, že  by tahle apokalyptická taškařice vypálila u publika mnohem lépe, však nejpozději o Vánocích 2019. Nabíjení alobalovým hlavám nepěstuji ani omylem, jen si říkám, že nebýt situace, která nás ovlivňuje, film bychom chápali jako velmi zdařilou černou komedii, a to s chutí pochválím. Mě to pobavilo, navíc abych si brala mustr z komedie na reálný život, na to jsem fakt velká, čili není o čem... Ono se těch Čapků v sukních tolik nerodí, takže klídek. Obsazení skvělé, Roman i v druhém svém velkém angažmá naprosto vynikající, skvělý kluk, talentovaný, přirozený v každém záběru, těším na jeho další filmy. M. Goode perfektní. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Klasicky suchý, Britský humor solídne naštartuje, pričom herecké obsadenie dodáva “Silent Night” celkom dobré vyhliadky. Kľudne by sa dalo skonštatovať, že toto je taká slabšia varianta Triérovej “Melanchólie”, kde sa na rozdiel od Vianocovania svadbilo, pričom kde bola dejova línia pobratá vážne, tu je skôr odľahčená. Človek sa musí naozaj veľmi vcítiť do takéhoto druhu filmu, aby ho plnohodnotne zasiahol, no a keď sa mu to rozdanými kartami, ako napríklad príbehom, postavami či spôsobom vývoja deja nepodarí, len tragicky mávne rukou. Ja osobne som tak na pól ceste, pričom úplne záver je fakt čisto tragikomický, teda presne taký, aký sa od hororu tohto druhu žiadalo. Gore ani nič obdobné neočakávať, toto je snímok pre vizuálne nenáročných .. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama