Reklama

Reklama

Scott (Keanu Reeves) se živí, na protest svého původu z vyšších vrstev, prostitucí. Jednoho dne potkává Mikea (River Phoenix), mladíka, kterého k prostituci přivedla naopak potřeba vůbec nějak přežít. Jeho život komplikuje narkolepsie, nervové onemocnění způsobující naprosto nečekané kolapsy v těch nejnemožnějších situacích. Spříznění pocitem vyděděnosti mezi nimi roste přátelství, které je trochu jinak vnímáno homosexuálně zaměřeným Mikem. Jejich vztah je to jediné, co jim pomáhá najít sílu k vyrovnání se se svou minulostí a odvahu postavit se tváří v tvář realitě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (138)

Hortenzia 

všechny recenze uživatele

keď čítam komentáre o psychologickom filme a skvelých hereckých výkonoch,tak mám pocit, že som sledovala celkom iný film...herecké výkony pripomínali skôr školské predstavenie (napriek mojej obľube keanu reevesa musím povedať,že ten človek absolútne nevie hrať), psychológia sa tam mihla len tak veľmi náhodne a čo sa týka scenára,vyzeralo to, ako keby sa v hollywoode rozhodli dať šancu aj slovenským scenáristom (áno,až také zlé to bolo...) a inak nuda, jedna hviezdička za krajinky ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Homosexuální narkoleptik zamilovaný do svého nejlepšího přítele bisexuála. Už jen při téhle větě se mnoho lidí může odvrátit od shlédnutí My own private Idaho. Ale to udělají velikou chybu!! Film vypráví příběh ze života ulic prostitutů, kteří žijí ze dne na den. Od zákazníka k zákazníkovi. To by bylo ale moc jednoduché ;) Narkolepsie,s kterou se potýká jeden z hlavních hrdinů tak jen podtrhuje už i tak jeho ztrápený život. Syrovost, s jakou je film natočen je zároveň realitou, kterou i v současnosti žije velké množství lidí. Neustálé probouzení se Mikea na místech, která si nepamatuje, jak se tam dostal a kdo ho tam hlavně přemístil. I tím film získává na rychlosti. Ale nejlepší? - Statické, zpomalené znázornění sexuálních poloh :) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,5miliónaTržby USA $6,401,336Tržby Celosvetovo $8,600,000║ Film trpí na samoľúbosť Gus Van Santa, jeho umelecká avangarda ide akurát tak do prázdna, je to bez účelu, herci(Phoenix, Reeves) sú výborný o tom niet pochýb ale v tak rozpačitej réžii nemajú šancu viac s toho vybúchať. /40%/ ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Hořkobolný příběh mladíků, jež si vydělávají prostitucí. Gus Van Sant si vybral skvělou kombinaci : + Rivera Phoenixe a Keanu Reevese. Potřebovali to hrát spolu, tím to dostalo správnou citovou hloubku. Mike a Scott v pomalém tempu, ale výtečné. Snad si River Phoenix našel své soukromé krásné místo.......aspoň na chvílí, než nás navždy opustil se svým hereckým talentem. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Tento film stojí nehybně jako modla na lesním svatišti. Nechce se hnout, jelikož je nadvakrát ukotven do skály. První ukotvení obstarává Keanu Reeves. Do role člověka na scestí, který nepatří ani do světa prostitutů, ani mezi obyčejné smrtelníky, se hodí skvěle. Pomáhá mu v tom míšenecká geneze – jeho otec byl Číňan / Havajec, matka z Anglie. Jenže k čemu to, když herecky strádá a vedle Rivera Phoenixa nanejvýš přicmrndává. Druhý ukotvení je, jak jinak, pojetí filmu. Když už člověk vykácí les, měl by i vyklučit pařezy, zorat zem a zasít zrno. A na tohle Gus Van Sant shituje. Je spíš měkký než tvrdý. A poněkud sentimentální. S citem a opatrně hledá místo, kam každý z nás patří, a dobrovolně se tím vystavuje odcizení. Tímhle postupem ovšem riskuje, že mu podobně jako narkoleptik River Phoenix divák zničehonic usne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Žlutý motocykl Udo Kiera je britský 750cc Norton Commando. (ČSFD)
  • Mé soukromé Idaho je výsledkem spojení tří projektů. První byl moderní verzí Jindřicha IV. s názvem "Howling At The Moon" o mladých na ulici v Portlandu a byl psán shakespearovským veršem. Druhý se jmenoval "In A Blue Funk" a byl o dvou španělských bratrancích žijících na ulici v Las Vegas, kteří se rozhodnou jet do Španělska a dozvědět se něco o sobě a své rodině. Třetí měl titul My Own Private Idaho (Mé soukromé Idaho) a byl o Mikeovi, který se živí jako prostitut. Toho vyzvedne Němec prodávající díly do aut a doveze ho domů. Gus Van Sant měl problém s dokončením scénářů, a tak je spojil do dohromady. (barazara)
  • V první kavárenské scéně hraje na pozadí písnička "Too Many Colors" od River Phoenix's Band, Aleka's Attic. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno