Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) je každou noc pronásledován snem, ve kterém se ocitá na Marsu. Během návštěvy virtuální cestovní kanceláře zjistí, že mu byly nedávno vymazány vzpomínky a ve skutečnosti byl zcela jiným člověkem. Jeho procitnutí z něj náhle dělá cíl všech jeho bývalých spojenců i nepřátel... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (871)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Žlutá machna s rozložitelnou hlavou, kostlivci na zbraňovém detektoru, tříprsá coura z mutantního Titty Twisteru.. Bezesporu akční sci-fi klasika, v níž se Verhoevenovo tradičně bohaté počítadlo mrtvol zastavilo na čísle 77 a kde Arnie svým třesoucím se bicepsem při práci se sbíječkou jen stěží nahradí někoho, kdo umí hrát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Pokladaj to za rozvod, zlato.“ Robustné sci-fi. Verhoeven kul železo za horúca, takže po úspechu sci-fi RoboCop si dal riovnaký žáner. Schwarzenegger bol vtedy obrovská hviezda a kto nepoznal Verhoevena, tak si myslel, že Arnie spoluprácou s ňou rapídne riskuje. Napokon sa ale ukázal presný opak: Arnie (zase raz) veľmi dobre vedel, čo činí a jeho spolupráca s úchylným Holanďanom sa zaradila medzi to najlepšie, čo v 90. rokoch natočila. Škoda, že sa páni už nikdy viac nestretli (v hre bol historický masaker o Križiakoch, z ktorého však napokon nič nebolo). RoboCop bol perfektný film, ale oproti Total Recallu vyzerá ako chudobný príbuzný. Snímka je tradične verhoevenovsky brutálna, nekompromisná a drsná. Divákovi sa temer nechce veriť, že sa mu nesníva, že to režisérovi naozaj bolo umožnené natočiť nielenže TOTO, ale taktiež TAKTO.  Aj po  desaťročiach ohromná akčná sci-fi zábava plná beštiálnych nápadov (skladacia hlava, taxikár, požiarnická sekera). Ako bonus pochopíte, prečo aj keď na Nostrome (údajne) mali strelné zbrane, nepoužili ich. Skvelý Arnold v plnej forme a na vrchole svojich fyzických i hereckých (haha) síl, zdatný zloduch s tvárou diabolsky charizmatického Michaela Ironsidea, nápadité akčné scény, veľkolepá výprava, parádne postavy a super prekvapivý scenár plný kultových scén (ploštica v nose, pani na letisku, Kuato v bruchu, obdarená prostitútka). Akurát to po desaťročiach predsa len jemne zostarlo a občas nesedí logika (najhľadanejší muž planéty sa pomerne voľne pohybuje medzi verejnosťou alebo na Marse majú okná z obyčajného skla, do ktorého stačí raz streliť a ste v prde...). Verejnosť bola nadšená, film s rozpočtom 65 miliónov obdarovalo celosvetovou tržbou 141. Nová verzia s Colinom Farrellom na to šla realistickejšie, ale taktiež nudnejšie. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Stručně řečeno, TOTAL RECALL je skvělý film. Dokonce bych řekl, že po Blade Runnerovi je tím nejlepším filmovým zpracováním nějaké Dickovy novely, tentokrát v neopakovetelném podání geniálního úchyla Paula Verhoevena. Jeho režie je dynamická a jeho zaliba ve spoustě krve a násilí pro něj typická a svým způsobem neodolatelná :o) Příběh je správně dickovsky temný s nejednoznačným koncem a tak to má být. Triky jsou na svojí dobu fantastické a po zásluze byly odměněny Oscarem. A nesmím zapomenout vyzdvihnout nápaditý soundtrack Jerryho Goldsmitha, který se neoposlouchá a jenž patří mezi to nejlepší, co Mistr složil. Sci-fi pecka pro fajnšmekry. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Svět, kde se dají myšlenky vymazat i uložit. Na místě, kde se neprodává voda, ale vzduch (kyslík). Zde Douglas Quaid přemítá o svém skutečném já a vzpomínkách, které patří tajnému agentovi nebo jsou jen pozůstatkem návštěvy ve společnosti Recall. Výborný Arnold a především Verhoeven, který se nebojí propustit uzdu fantazii a vytvořit bizardně zvrácenou podobu Marsu, jako místa plného odpadků, mutantů a jeho oblíbené krve. Naprosto skvělý film, v kterém se pro mě spojili tři hvězdy své doby Arnold Božský, Sharon Krásná a Paul Krvavý :). PS: film z povídky vychází (jak je u povídek Dicka zvykem) jen volně. V ní se totiž Quaid nedostane ze Země, takže celý Mars je jedna velká improvizace scénáristů... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Rozhodnul jsem se oprášit nějaké starší snímky. Buď už se na ně skutečně prášilo nebo jsem k nim byl po letech z různých důvodů skeptický. Vizuálně nadaný Holanďan, milovník soft-porna a bezbřehého násilí Paul Verhoeven za ta dlouhá tvůrčí desetiletí jen minimálně šlápnul vedle a pokud nebyl přidušený producenty a zahnaný do kouta (viz. Muž bez stínu/2000), jednalo se o filmovou událost. I zde se obklopil svými veleschopnými spolupracovníky (vyniká zejména kameraman Jost Vacano / Ponorka, RoboCop, Showgirls, Hvězdná pěchota, Muž bez stínu a skladatel Jerry Goldsmith) a na dřevěné herectví Arnolda Schwarzeneggera dnes nostalgicky vzpomínáme se slzou v oku. Kultovní záležitost bez vyloženě hluchých míst, jakou Total Recall bezesporu je, brzy oslaví dvacet let od svého vzniku, přesto srdnatý Arnold ani po tak dlouhé době neomrzí. Vzrušující sci-fi, které je ozdobou jeho filmografie, je směsí technicky pompézních nápadů, stejně jako i po letech uchvacujících vizuálních efektů. Arnold to zase pro jednou náramně kosí a srší vtipné hlášky, Michael Ironside zase náramně přijde o ruce, unikátní talent Verhoeven si libuje v brutálních detailech a i přes několik nešvarů (nejde si nevšimnout zvláštních soubojů muž/žena proti muži/ženě) to toho času musela být pořádná pecka!! ()

Galerie (210)

Zajímavosti (88)

  • Total Recall je první film, kde byl v rámci vize budoucnosti použit tělesný skener lidí na letišti. Ve skutečnosti byl tělesný skener lidí na letišti použit až v roce 2009. (TommyDiamond)
  • Arnold Schwarzenegger (Quaid) považoval původní trailer za špatný a zkreslující, protože podle něj dostatečně nezachycoval výpravnost a podivnost filmu. Společnost TriStar Pictures prostě nevěděla, co si s filmem počít. Schwarzenegger si to vyříkal s producenty a přiměl je, aby se nejdřív podívali na film a pak na trailer. Studio poté nechalo vytvořit nový trailer a novou reklamní kampaň. (-bad-mad-wolf-)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

Paul Verhoeven točí lesbický thriller

08.08.2018

Režisér Paul Verhoeven (RoboCop, Hvězdná pěchota) se do paměti filmových fandů nadosmrti zapsal jako autor kultovních pecek Total Recall s Arnoldem Schwarzeneggerem či erotického thrilleru Základní… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Reklama

Reklama