Reklama

Reklama

VOD (1)

Po šesti měsících na sólové misi najde osamělý astronaut (Adam Sandler) na palubě záhadného tvora a s jeho pomocí zachrání svoje manželství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (236)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

I kdyby byla knížka dvakrát lepší než film, pořád nebude dobrá. To je tak, když se něco válí Netflixu 3 roky v šuplíku a vytáhne se to jenom kvůli stávce scenáristů, protože stojí vznik nového contentu. Existenciálně vztahové kecy s potenciálem na deset minut stopáže rozmrdané do celovečeráku. Nejlepší role samozřejmě Hanuš the Pavouk. 25% ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Vedeli ste, že ten, čo pomáhal Mojžišovi niesť tabule s desatorom mal tetu z Příbrami? A že druhý dôstojník na Noemovej arche sa priženil do Chomutova?? Achdomatkypiči, to zas bola chujovina... Plytký vzťah dvoch cudzích ľudí, efekty ako z ekvalizéru Windows media player a navrch megachytrý CGI pavúk, na ktorého je aj LSD prikrátke. Už hodinu pred koncom to bolo utrpenie... Nejaký uslintaný český jebo si zaplatil u Netflixu dvoch komikov, aby neboli vtipní a kulisára v jednej osobe so scenáristom, aby namrdal čecháčkovstvo do každej tretej scény. To čo bolo toto? Ani ako študentský film by to neuspelo... Zvezdička zato, že som na stotinu sekundy zapochyboval o tom, že to bude beznádejná kokotina. Lenka je píča! ()

Reklama

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Velkolepá výprava kosmonauta Jakuba Procházky (Adam Sandler) skrze vesmírné galaxie za sebepoznáním, do nitra své duše, do podhoubí svého vztahu s manželkou Lenkou (Carey Mulligan). Cesta za odhalením reality, za očistou duše a za přijmutím odpovědnosti za své činy. Tato niterná a srdceryvná podívaná je podpořená výjimečnými hereckými výkony Adama Sandlera a Carey Mulligan, kteří snímku dodávají neuvěřitelnou dávku lidskosti. Kosmonaut z Čech je pozoruhodnou exkurzí do lidské duše a jedním z nejniternějších snímků světové kinematografie s významnou českou stopou, v níž je nekonečná láska bez hranic smrtelnosti tou pravou esencí života. Připravte si kapesníčky, Adam Sandler vás rozpláče a rozloží na prvočinitele. Silné čtyři hvězdy. 👍 (01.03.2024) ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu celkově nízké hodnocení právě u tohoto filmu. Je skvěle zahraný i natočený, vtáhnul mě a nepustil. Nebudu rozebírat zápletku, která samozřejmě v jádru není nikterak složitá - ale to ty nejlepší příběhy nikdy nejsou. Jde o to, že tento film má tu příběhovou linii skvěle postavenou a vše stojí na Adamu Sandlerovi, který opět dokázal, že je herec mnoha talentů. Skvěle zachycená samota, pochyby i smysl existence. Nejvíc mě na tom ale baví, že to není takové to artové honění si trika, nebo to tak aspoň nepůsobí - přes spoustu zajímavých prvků to celé vyznívá civilně, dokonce s pokorou k pointě přibéhu. Za mě jeden z nejhezčích filmů “z vesmíru” a těším se, až se na něj podívám znovu. 90 %, protože do role Petra obsadili snad jediného člověka, který to prostě neuměl pořádně zahrát… ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Při sledování Kosmonauta z Čech jsem v mezičase, kdy jsem se nechtěl zabít, přemýšlel nad tím, jestli opravdu chci promrhat 2 hodiny života a hlavně, co vedlo Johana Recka (kterého jsem po seriálovém Černobylu, považoval za génia) k tomu, aby vzal podprůměrnou knihu českého autora, kompletně ji okleštil a udělal z toho pseudo existenciální, meditativní sračku, která snad chtěla být novou odyseou ale vyjma snesitelného vizuálu (vyjma pavouka a konce) je tím nejnudnějším, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (14)

  • Kvůli smíšeným reakcím z testovacích projekcí byl film v postprodukci téměř 3 roky. (Maulincio)
  • Všechny postavy si i v anglickém znění ponechají česká jména. Adam Sandler jako Jakub Procházka, jeho žena (Carey Mulligan) se stejně jako v knize jmenuje Lenka a Paul Dano namluvil starodávné stvoření pojmenované astronautem jako Hanuš. (Jamal)
  • Na zdi v jídelní části vesmírné stanice visí fotografie prvního českého kosmonauta Vladimíra Remka. (NiWi)

Související novinky

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

Kosmonaut z Čech nabírá další hvězd

16.04.2021

Filmová adaptace knihy Spaceman of Bohemia českého autora Jaroslava Kalfara přibrala další hvězdu. Poté, co se projektu ujal Adam Sandler spolu s režisérem Černobylu Johanem Renckem, se nyní k… (více)

Adam Sandler v adaptaci české knihy

Adam Sandler v adaptaci české knihy

27.10.2020

Před časem jsme informovali, že kniha českého spisovatele Jaroslava Kalfaře žijícího v USA The Spaceman of Bohemia alias Kosmonaut z Čech se dočká filmového zpracování od streamovací služby Netflix.… (více)

Reklama

Reklama