Reklama

Reklama

Země neznámá

(neoficiální název)
Trailer

Obsahy(1)

Za hradbou antarktického ledu se nachází ráj, plný skrytých hrůz! Tři muži a televizní reportérka v průběhu námořní expedice na Antarktidu ztroskotají a jsou pohlceni kráterem, nacházejícím se sto metrů pod hladinou moře. Za ním naleznou svět, který už měl dávno být ztracen v zubech času. Svět mlžných tropických lesů, masožravých rostlin a krvežíznivých dinosaurů! (Israha)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka filmu - božská. Fakt se mi to líbilo, nádherné prehistorické potvory (včetně gumového nemotorného tyrannosaura), moc pěkné kulisy, snesitelná zadní projekce a souboj varanů, kterej už jsme párkrát viděli. Opravdu, jenom si sednout a kochat se - a to i Shirley Pattersonovou alias Shawn Smith, známou s celé řady zábavných béček padesátých let, další luxusní vizuální ozdobičkou filmu. Problém je ale s příběhem a vlastně neexistujícím dějem, který nezachrání ani ztracený "divoch", ani stále se opakující útoky plesiosaura či co to bylo. Děj tam v podstatě není žádný a vlastně scény, při nichž na scéně není žádný dinosaurus, se trošku vlečou, dialogy skřípou a působí to trošku směšně. To je obrovská škoda, protože s lepším příběhem se z toho mohla stát nádherná dinosauří klasika. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Veliká spokojenost. Po vizuální stránce je film ohromně fajn. Celý film byl film natočen v širokoúhlém cinemascope formátu, což u filmů tohoto druhu nebylo ve své době obvyklé. Uvození do děje zastanou reálné záběry z Antarktidy, s ledoborcem a působivými ledovými scenériemi a když se poprvé ve filmu poprvé zjeví celkový záběr na krajinu se skrytou prehistorickou faunou, tak věřím, že diváci v té době museli užasnout údivem, tak pěkné ty kulisy jsou. Zadní projekce, které se tu nenadužívají zbytečně, jsou perfektní a zcela funkční, ať jde o záběry s obřími varany, či hladovým tyranosaurem. A propos varani – jejich vzájemný souboj, jako by z oka vypadl legendárnímu prostřihu z ROBOT MONSTER, ale tady je tak perfektně natočen a sestříhán, že vůbec nevypadá blbě v celém kontextu. Trocha zábavné béčkovosti tu přináší postava poněkud ztuhlé vodní příšery a hlavně tyranosaura, coby herce v převleku, ale aspoň rozkošně mrká a hýbe se mu čelist, takže také i tady plusový bodík :o) Jedinou malou výhradu bych měl pouze k upravenému jeskynnímu mužovi s decentním plnovousem :o) ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dizajn ´´strateného sveta´´ je výpravou aj trikovým prevedením kvalitný a vizuálne pôsobivý. Teda až na jeho zvieracích obyvateľov ( použitie varana vo zväčšenej podobe, chlapík navlečený v gumovom prevleku ). Ale to je len detail. Príbeh, ktorý sa tu odohráva nieje ničím výnimočný, ale má tendenciu zaujať a vďaka umiernenej minutáži zbehne rýchlo. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Helikoptéra, letící na výzkumné místo kdesi v Antarktidě, se kvůli špatnému počasí a drobné kolizi ve vzduchu s obrovským opeřencem stane neovladatelnou a klesá k zemi. Posádka má ale štěstí, že helikoptéra vcelku bezpečně přistane v kráteru sopky, hluboko pod úrovní moře. Zde se nachází prehistorický svět a posádka, 3 vojáci a jedna novinářka se ocitají v nebezpečném prostředí s malými vyhlídkami na záchranu. Docela kvalitní dobrodružný film, který má ale několik ale. Na jedné straně je tu pěkná atmosféra: neustále přítomná mlha navozuje pocit nejistoty, prehistorická zvířata jsou povedená, jejich vzájemné souboje i nebezpečí pro trosečníky je uvěřitelné. Na druhé straně je tu poměrně jednoduchý příběh, což nevadí, ale veškeré logické chyby jsou tak snadno odhalitelné. A několik jich tu je, hlavně postava novinářky byla hodně nedotažená a vzhledem k tomu, že ve filmu je nejen jako nezbytně důležitá postava pro potřebnou dávku romantiky, ale i jako jedno z hlavních témat filmu vůbec, její nelogické chování mi hrozně vadilo. V porovnání s jinými filmovými výlety do prehistorického světa je tento film lehce nadprůměrný. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Obstojný film o lidech co se ocitly ve světě dinosaurů, tyhle filmy miluju a tohle patří do té lepší kategorie. Dinosauři se dobře hýbou, a celkově scény kde se objevují patří mezi to nejlepší co tenhle žánr nabízí. Bohužel postavy jsou klišé a to velký máme tu všechno co každá postava má mít v každý břečce. Dost to zklamalo. Konec je dost dobrej a akční a délka filmu je přijatelná, ale i tak nemůžu dát víc jak 3* přece jen pár scén převážně kde se nevyskytují dinosauři jsou stupidní. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Rev tyranosaura bol neskôr použitý aj vo filme Duel (1971). Zvukový efekt je možné počuť v momente, keď sa na konci filmu cisterna zrúti z útesu. (beso74)
  • Podľa filmu vznikol aj komiks, na obálke mal plagát k filmu (FOUR COLOR #845 (1957) DELL). (beso74)
  • Inšpiráciou pre film bol objav z roku 1947, keď sa vedcom podarilo natrafiť v oblasti Antarktídy na miesto s nečakane teplou vodou. (beso74)

Reklama

Reklama