Reklama

Reklama

Jak jsem se zamilovala do gangstera

  • Polsko Jak pokochałam gangstera
Trailer
Polsko, 2022, 184 min

Režie:

Maciej Kawulski

Kamera:

Bartek Cierlica

Hrají:

Tomasz Włosok, Aleks Kurdzielewicz, Antoni Królikowski, Agnieszka Grochowska, Magdalena Lamparska, Krystyna Janda, Julia Wieniawa-Narkiewicz (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná žena vypráví o vzestupu a pádu Nikodema „Nikośe“ Skotarczaka, jednoho z nejproslulejších polských gangsterů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Na to, že nejde o klasickou gangsterku nebo akčňák, má to brutální délku. Více to zavání hraným dokumentem, navíc snad jako polská oslava národního hrdiny. Nevyskytují se konkrétní akce s napětím, jako v západních gangsterkách, vše je pohodově odvyprávěno. Je zde hodně vyprávění - dějových okomentování od různých postav. Tak jak filmové "komenty" nemám moc rád, tady mě vůbec nevadily. A pak to má neuvěřitelné plusy. Kamera, dobová atmosféra, střih a zároveň hudba - dobové pop skladby (ne polské) perfektně vložené do děje. Rozdělil jsem dívání na dvě části po 1,5 hodinách a mám dva odlišné pocity. Dějové zpracování bez úžasu a vizuální pocit s úžasem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ma to zapletku teenagerskeho filmu. Mel jsem pocit, ze film napodobuje zname veci z tohoto zanru jako Zjizvena tvar, Narcos ci Mafiani, protoze je zde prehlidka klise.Ale kamera,herecke vykony, hudba a scenar byli dobre a docela zabavne. Ale asi by to lip fungovalo jako serial. Stopaz je tri hodiny muceni. Thrailer ma minutu a pul a ukazuje vsechno, co potrebujete vedet ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Opet povedeny gangstersky film od Kawulskeho. Zabavne natocene retro o jednom z nejznamejsich polskych mafianu. Ja o jeho zivote tedy nevim nic a netusim, jak moc je film dejove verny skutecnosti... Ale i pres trihodinovou delku, jsem se nenudil a az na par hluchych mist, me to bavilo. Uzasny soundtrack! ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Je to o jednu hvězdu slabší než "jednička", ale i tak to má hodně slušný grády. Možná škoda, že to trvá skoro jako Pán prstenů, což mi přijde na jedne polskou "kriminálku" hrozně moc. Narozdíl od jedničky mi tady uplně neseděla postava hlavního hrdiny, neměl takovej charakter. Dostaneš se do polskýho podsvětí, což se nestává uplně v každým filmu. A co oceňuju fakt hodně, tak že se tady nedočkáš hepyednu... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak vidím gangsterku z Polska, tak je jasný že do ní jdu a nic na tom nezmění ani 184minutová stopáž, protože Poláci jsou v současný době v tomhle žánru světový jedničky. Na začátku mě trošku dráždilo vyprávěný postav do kamery, ale neskutečná vyzrálá a sebevědomá filmařina ti nedává šanci něco řešit, prostě do tebe sype příběh s naprostou vyprávěcí jistotou, že si zapomeneš dolejt i panáka diplomatika. A Mateusz Schmidt ? Mistrovský výkon, absolutní, prostě polskej = dokonalej. Ta frajeřina vysrat se na cool fight zpomalovačky, mraky přestřelek, honiček na efekt, ale soustředit se na postavu, věrohodnost, příběh, ponořit se do toho až dřeň a dát to syrový, ale kurva kvalitní maso na talíři divakovi, to mě přivedlo úplně do diváckovýho rauše. A ta hudba, ta hudba. Hudební podkres někdy třicet minut před koncem a dvě prolínající se scény, ochchohou to je místrovství. A neboj se, neznamená to, že ve filmu není nasiílí, sex nebo drogy, máme to mam, je to přece mafiánka. První pětka tohoto roku letí do Polska. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu zazní mimo jiných známých interpretů (Scorpions atd.) i norská skupina Wardruna, konkrétně jejich skladba „Odal“. (WolfIssen)
  • Okrem Poľska sa natáčalo aj v Litve. (MikaelSVK)
  • Ve filmu zazní písnička „Gyöngyhajú Lány“ od skupiny Omega, kterou v ČR známe pod názvem „Dívka s perlami ve vlasech“ od Aleše Brichty. Také zde zazní píseň „Big in Japan“ od německé skupiny Guano Apes. (Skarface)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama