Reklama

Reklama

VOD (1)

Film mistrovsky popisuje autentický životní příběh Mohamedoua Oulda Slahiho (Tahar Rahim), který byl zajat americkou vládou a bez obvinění a soudu byl po dobu 14 let protiprávně vězněn v zadržovacím táboře v Guantánamo Bay. Když už Slahi ztrácí veškerou naději na spravedlnost, nachází nečekané spojence v obhájkyni Nancy Hollanderové (Jodie Foster) a její spolupracovnici Teri Duncanové (Shailene Woodley). Společně čelí nespočetným překážkám v zoufalé snaze o spravedlnost. Jejich nesmlouvavým protivníkem je vojenský žalobce, podplukovník Stuart Couch (Benedict Cumberbatch). Výsledkem jejich právnické bitvy jsou zcela šokující odhalení… (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ak uverím Slahiho obhajobe toho hovoru zo satelitného telefónu, tých päťtisíc eur na jeho účte a toho dvojročného členstva v al-Káide .. ak každá jedna veta v denníku je pravda, tak osud sa s ním vážne nemaznal. 14 rokov je veľký kus života. Spracovanie jeho príbehu sa Kevinovi podarilo na jednotku, ja som spokojná a nechápem tých 66%. Zaujímavé čítanie sú aj komentáre k samotnej knihe. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Popis chlívárny s pojmenováním Guantánamo, kterou rozjeli Američani s vlajkou boje proti terorismu a nápisem 9/11. Snímek je zaměřen na jeden konkrétní život, který po osmi letech, kdy je vězněn a mučen bez jediného obvinění. Právnička to dá k soudu, vyhraje soud, je propuštěn. Film už neukáže, že se vláda USA ale odvolá, soudí se dalších 7 let a až poté ho propustí. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinové audiovizuální mučení diváka kancelářským tlacháním o mučení dozajista nevinného Alkájdou trénovaného islamisty s přímým číslem na Usámu, který se prý chudák přiznal jen proto, že mu ty až nelidsky sadistické svině pouštěly před spaním deathmetal. Lesbofeministka s fretčím xichtem jako vždy na pěst, Benedikt Okurkáč vypadá i hraje jako po chemoterapii, scénárista i dramaturg jsou novodobými průkopníky v léčbě insomnie. Vynikající matroš ke zdokonalení účinnosti guantanámských mučících technik. Tohle pustit nějaké hadrové hlavě třikrát za sebou, tak se z té bestiální nudy totálně složí a v pohodě se přizná i k tomu, že nabořil Boeingem do WTF. Ale demokrati by mu to určitě zase taky neuznali. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Když jsem žil v Paříži, šel jsem do kina na Proroka. Ve všech filmových médiích jsem četl ódy na Tahara Rahima, jak se zrodil nový filmový talent. A jak tehdy, tak tentokrát musím Francouzům dát za pravdu. Jeho role není vůbec jednoduchá a zvládl ji na výbornou. Zajímavou složku filmu představuje (Ne)souboj Jodie Foster a Benedicta Cumberbatche. Shailene Woodley představuje už jen třešničku na dortu celé herecké sestavy. K příběhu - kdy už konečně nějaký Demokrat tu odpornost jménem Guantánamo zruší, zavře a navždy pohřbí?! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to pojato hodně politicko-právnicky, což mě osobně moc nesedí. První polovina je hodně upovídaná, vleče se a je to spíše nuda. Celou dobu se seznamujeme s postavami, minulostí a to o čem celý film vlastně bude. Nějaký přelom přichází až v druhé polovině filmu, která předvede střihy různých scén plných mučení vězně, což beru jako nejsilnější část filmu. Mrzí mě, že to bylo natočené tak moc zrychleně a že to bylo prostřihané. Myslím, že kdyby se mučícím scénám věnoval film trochu víc nabralo by to obrátky na emoce o 360 stupňů. Přišlo mi to hodně chladné až odtažité. Pořádné emoce a empatii jsem pocítila až při mučících scénách a u závěrečné scény u soudu. Ale chápu, že hlavním cílem filmu bylo šťouchnout si do nepříliš dobře fungujícího právního systému USA, což určitě pomohlo. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Film je založen na memoárech Mohamedoua Ould Slahiho nazvaných „Deník z Guantánama“ (v originále „Guantanamo Diary“), které byly vydány v roce 2015. (oli009)
  • Když spolu mluví Mohamedou (Tahar Rahim) a vězen s přezdívkou „Marseille“, jsou titulky vpálené do filmu špatně přeloženě. „Marseille“ mu totiž francouzsky odpovídá, že se město Marseille nachází u moře, přičemž použije slovo „la mer“. Anglické titulky však říkají „oceán“, což není pravda, jelikož se Marseille nachází u Středozemního moře. (hansel97)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Reklama

Reklama