Reklama

Reklama

Smrt do roku 2020

(TV film)
  • USA Death to 2020
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok, na který nikdo z nás nebude rád vzpomínat, očima nejhůř informovaných komentátorů v historii. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (156)

Shizle 

všechny recenze uživatele

Politická satira a shrnutí událostí, které ovlivnily jak převážně Američany viz. BLM a volby, tak i celý svět viz. pandemie. Nějaké gagy mně totálně minuly, nějaké byly fajn. Z komentátorů mě nejvíce bavili Hugh Grant jako historik, Cristin Milioti jako tupá bílá žena a Joe Keery jako influencer. Bohužel trochu promarněný potenciál a jsem přesně na pomezí dvou a tří hvězd. Snad bude 2021 využitější. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádné dva tábory se neshodnou, svou neshodu neuznají a nepřipustí si ani to, že s jejich neshodou by se dalo nesouhlasit." Rok 2020 se nestal. Jsem si tím celkem jistej. Určitě mě žádnej policajt nebránil překročit hranici okresu, prezident ČLK mě neohrožoval injekcí, ve 21 hodin jsem nemusel být doma, v USA tutově neřešili zakleknutýho feťáka a nezvolili si prezidentem nabalzamovanou loutku. Ale kdyby něco z toho byla pravda, tak se z toho dala udělat určitě lepší zábava, než ta, kterou jsem viděl. Ale pár tref do černýho (tím nemyslím BLM Floyda) jsem zaznamenal. ()

Reklama

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Pár výborných sarkastických instavtipů, řádně schválených a povolených vrchním inkvizitorem BBC (British Behavioural Censorship), zabalených do podprahové fašistické sračky, stádové diverzitní výuky korektního humoru a pseudoetické manipulace tupých ovcí do korporátně dicktovaného kolektivního vědomí. Tak nejdříve humorně pořádně rozetřeme trendy hovna po Republikánech a Trumpovi (ne, že by si to nezasloužil). Aby se neřeklo, že jsme nějak nedemokraticky zaujatí, okrajově jakože zažertujeme o metuzalémovosti Bideta, tady by to samozřejmě stačilo, načež to hurónsky dáme sežrat Džonsnovi, že si dovolil progresivně se chovat v rozporu s doktrínou Bridgewateru, ČLR a s předem kalkulovanými plány finančního blaha globálních online zmrdů a farmaceutických jebek. Celé to ještě okořeníme „neškodnou“ taškařicí o australských požárech a jemným, laskavým a neškodným polechtáním mileniálů a Retardgréty, jakožto hlavního nosného média. Načež přijde na přetřes pandemence, to ihned citelně zvážníme, a jakmile dojde na negry, padneme pokorně na privilegovaná kolena, veškeré humory jsou ty tam, přičemž každého, kdo by si náhodou dovolil mít jiný názor, pohotově karikaturujeme jako naprosto vypatlanou maloměstskou gaučovou rasistku, konspirativní a xenofobní piču. Karle, jsi prase! Prase a hovado! ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Sám jsem překvapen, že se Brooker do něčeho takového pustil. Častokrát jsem na internetu viděl, že Black Mirror a The Onion už to mohou zabalit, jelikož realita je daleko bláznivější. To je zejména vidět u "pravicověji" zaměřených postav, kde to sice evidentně má být satira, ale občas nesahá realitě ani po kotníky. Ve výsledku to je takový horší Wipe. Dost pan Brooker a paní Mathias prohloupili, když ani ne týden po konci roku 2020 se v USA konal nájezd na Kapitol. Alespoň vzhledem k převaze "ostatní věci" vs "politika USA" to bylo znát, že to tam chybělo. Leč bohužel, dvojice Brooker-Mathias se rozhodla za 2020 udělat tlustou čáru a já pouze smutně zoufám, že to takto nefunguje i v reálu a nezačíná se s "čistým kontem". Já dělám tlustou čáru hlavně za touto napůl clip show, napůl sketch show a ptám se rétoricky - na co všechny ty smyšlené postavy byly? Nemusí se chodit ani moc daleko nebo hluboko a najdou se podobné postavy v reálu. Místo toho si reklamu dělají známí i méně známí herci. Korunu tomu, ironicky, nasadila reklama (odmítám to považovat za cokoliv jiného vzhledem k tomu, jak to tam bylo neorganicky prezentováno) na Krále tygrů, The Crown nebo Floor is Lava (to dokonce minimálně 2x, počítáme-li i poznámku o 'Air is COVID') z Netflixu. Reklama otravná a jak vypadnuvší ze Spotify (reklama na sebe sama) nebo na Youtube (sponzorství schované ve videu). Raději si pusťte The Daily Show nebo nějaký jiný jím inspirovaný pořad. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nevybíravé shrnutí a okomentování zásadních událostí roku 2020 fiktivními experty bylo často inteligentně vtipné, jízlivé, zesměšňující (Trump, Biden, Johnson) či kritické, jenže sklouzávalo i na tenký led záchodového humoru (plus netflixovské sebereklamy). Globální záběr se očekávaně z 90 % zúžil na Spojené království a především USA, tudíž Středočecha (mě) opatrné našlapování kolem BLM a pitvání amerických voleb ke konci už dvakrát netankovalo. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Již podruhé herec Joe Keery ztvárnil postavu YouTube influencera. Poprvé se tak stalo ve snímku Spree (2020). (Kuzmik)

Reklama

Reklama