Reklama

Reklama

Neuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku

  • Sovětský svaz Něvěrojatnyje priključenija italjancjev v Rossii (více)

Obsahy(1)

Na kliniku je přivezena umírající stařenka, která stihne své vnučce sdělit, že před Velkou říjnovou socialistickou revolucí zakopala v Leningradě (dnes St. Petěrburg) poklad. A tak se stane, že všichni, kteří byli v nemocnici v její blízkosti, se náhle ocitají ve stejném letadle směřujícím do hlavního města SSSR (tehdejší Sovětský svaz): primář nemocnice, dva saniťáci, manžel ženy, která čekala na klinice na porod, muž léčící si zlomenou nohu a samozřejmě vnučka stařenky. Snaha získat poklad je velká, ale jen vnučka zná druhou část indicie, která ji v hledání hodně pomůže. Netradiční koprodukční spolupráce vyústila v komedii, která si nehraje na přílišnou realitu, ale dokáže strhnout spádem a svižně ubíhající dějovou linkou. (Robbi)

(více)

Recenze (42)

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Bylo by vhodné předeslat, že vzhledem ke svému věku jsem už neměl moc šancí viděl film v dětství, tudíž mnou nejímá nostalgie, a nedostavuje se ten efekt odstupu času. A jelikož nejsem vyznavačem humoru ala Fantozzi, a humor ruský mě nechává zcela chladným, přistupoval jsem k filmu s nedůvěrou. Byl jsem ale docela mile překvapen. V zásadě všechna sranda je založena na řemeslně dobře provedených akcích (přistání na dálnici, honička hasičáku s žigulem, nebo nahánění se lvem v Petrohradě), u kterých navíc ve většině figuruje žigulík, a které mají nádech němých grotesek. Mohly by být doslova, jelikož český dabing je tentokrát nemastný, neslaný. Film má spád, jelikož se jedná o jednu permanentní honičku, bez nějakých hluchých a úchylných míst. V porovnání s moderními crazy komediemi, které většinou řadím k odpadu, hodnotím výš. Jednu hvězdu navíc za skvělou sekvenci vybuchující benzínky. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

O existenci filmu jsem se dozvěděl z nějakýho dokumentu o žigulech. K mýmu velkýmu překvapení jsem zjistil, že film se dá celkem bez problémů sehnat a dokonce s českym dabingem. Jinak ke vzniku filmu se váže legenda, že snad nějaký vysoce postavený soudruhy napadlo, že by se dal film využít i jako reklama na tehdy zbrusu novej výrobek z Togliatti - VAZ 2103. A nutno dodat, že honička mezi Laděnkou a Moskvičem je fakt epická. Kaskadéři se při natáčení asi celkem vyřádili. Jinak on celej ten film je taková jedna velká honička. Od první minuty tam někdo někam ujíždí, běhá, zdrhá a celý je to takovej jeden velkej blázinec... Humor bych přirovnal třeba k Fantozzimu nebo k Bažantům. Žádný veledílo, ale dalo se na to celkem koukat. Dokonce ve filmu neni žádná propaganda ani budovatelská zápletka, což jsem u filmu ze SSSR tak nějak automaticky očekával. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jojo, kde jsou ty časy, kdy jsem z nedostatků jiných komedií šel na toto do kina tuším i třikrát. Tehdy velmi dobrá zábava posvěcená komančema, v dnešní době už jen vyčpělé a mdlé. Samozřejmě že jde také o ukázku tehdejšího SSSR a toho co oni mají a my ne. Jak prošla cenzurou „odvážná“ scéna v koupelně, to tedy věru nevím. Ale pamatuji si, jak jsme s jako kluci na ni těšili. Celkově jde tedy o kvalitní film a humor na velmi dobré úrovni. Když se přihlédne k zemi a době vzniku. 201311019640/9808 ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Jedna takřka nekonečná honička, která vás nenechá ani na chvilku oddechnout, natož se nudit. Film je prošpikován svěžími crazy demoličními automobilovými honičkami a na scénu přistání dopravního letadla na dálnici jsem koukal s otevřenou hubou. Halucinogenní výbuch benzinové pumpy ve zpomalených záběrech by si zasloužil šestou hvězdičku. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevtipná bláznivá komedie z doby, kdy se rusáci kamarádili s italama a mysleli si o sobě, že budou největši kámoši, pročež si vyměňovali kulturu, suroviny a licence na žigulíky. Film je ztráta času, přesto mu dám dvě hvězdičky - jednu za hezkou představitelku hlavní role, druhou za kaskadérské kousky a nouzové přistání. Kdysi v 80. letech mi to přišlo jakž takž, po včerejším dalším shlédnutí už ani to ne. ()

Zajímavosti (9)

  • Italové ze Sovětského svazu odlétají letounem Iljušin Il-62M. (Robbi)
  • Kromě zmíněných vozů VAZ a Žiguli například trojice Andrej (Andrej Mironov) a saniťáci Giuseppe (Ninetto Davoli) a Antonio (Alighiero Noschese) stíhají Olgu (Antonia Santilli) ve voze Moskvič 412. Zvláště před výbuchem čerpací stanice je vidět, že má auto zaslepenou SPZ. (Robbi)
  • Milicionáři v Leningradě (St. Petěrburg) používají vozy GAZ 24 Volga (Volha). (Robbi)

Reklama

Reklama