Reklama

Reklama

Spořádaná dívka z dobré rodiny se zamiluje do ostrého hocha v podání Johnnyho Deppa. Parodický muzikál vychází sice z mnohokrát viděné, ale v tomhle případě záměrně limonádové situace – slušná dívka Allison se zamiluje do ostrého hocha přezdívaného Uřvánek. Tomu, aby se však jejich cit rozezněl naplno, brání Allisonina babička i její dobře vychovaný, ale k smrti nudný přítel. Naštěstí se však oběma zamilovaným podaří utéct na koncert. Tam však dojde ke rvačce a ti, co se potyčky účastnili, jsou zadrženi. Do toho všeho ještě přichází dívka, která tvrdí, že s Uřvánkem čeká dítě… Snímek si záměrně utahuje z prvků retromuzikálů, schémat nešťastné lásky i rockových póz. Své místo tady má i promyšlená hra s kýčem, a to ať už jde o tragické zázemí obou hrdinů, obrazovou stylizaci nebo samotné písně. Právě písně jsou pak zásadní součástí celého filmu, a navzdory své přepjatosti si vydobyly mezi fanoušky a fanynkami filmu značnou popularitu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Muzikály teda nesnáším ale tohle jsem s přehledem zvládnul....Waters tu zase rozjíždí svůj brakoidní běs a rovnou s Deppem v hlavní roli.....Ze začátku se to rozjíždí zvolna a občas člověk skoro až zapomene,že kouká na Watersovinu..někdy v druhé půlce se to ale rozjede naplno se všema těma ujetostma a pak je to teda docela divoká jíííízda u které jsem se chvilkama naférovku plácal do kolen :D :D .....Tohle se těžko hodnotí hvězdama=tři jsou málo,čtyři zase moc......a i v těch procentech je to dost ošemetné..já bych dal 65% za 3Dkino,podlou krysu,Iggyho Popa,děti ve výloze a minutku s Willemen Dafoem ;) ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že po všech těch Depp/Burton filmových šílenostech už bude připraven na všechno. No, na tohle vás ani nic moc dobře nepřipraví. Osobně ani moc muzikály nemusím, takže o to hůř se mi to hodnotí. Pár dobrých písniček tam bylo, ale kvůli těm hrozným zjevům se mi to chtělo několikrát vypnout. Znovu to vidět nemusím. ()

Reklama

alambert 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedený muzikál s charismatickým hlavním hrdinou Johny Deppem, hezkou nevinnou Amy Locane a pěknými songy. Bohužel mi dost vadilo pár věcí, třeba ta mamina (včetně toho porodu v autě), ohavná blondýna (jejíž jméno se mi momentálně nedaří zjistit) a podobné fekálnosti :-D, které jsou na mě už moc... ()

Natha 

všechny recenze uživatele

Tešila som sa na film v štýle Pomáda s Johnnym Deppom. Po prvých "vtipoch" som si povedala, že no dobre, tak to nebude úplne "seriózny" film. :) Mám rada komédie, ale toto mi prišlo miestami skôr ako paródia na niečo. Trošku moc prehnanej srandy na môj vkus (napr. Hatchet-face, tetovanie el. kresla na hrudi, ...), ale Johnny Depp a Amy Locane neodolateľní. Kvôli nim, hudbe a atmosfére 3,5/5. :) ()

Ash_Black 

všechny recenze uživatele

Spíš hvězd 2,5, protože je to opravdu půl na půl. Co je fajn po celou dobu, to je rozhodně hudba. Stejně jako některé zpívající scény - at´ už to byla třeba ta, kde Johnny Depp brnká na kytaru při večerním vystoupení a zatáhne do toho i svou skoro holku, číslo ve vězení, anebo samotný „souboj“ na konci. Atmosféra let padesatých (ne, že bych pamatoval, to spíš jen coby škvrně a cucák tipuju), všude ty famózní starý bouráky a káry (a to říká člověk bez papírů) - i tomu hážu plus. Sotva ale dojede úvod, začne to v první polovině, kde to pro mě nedrželo až moc pohromadě, docela váznout. Jasně, ok Depp, ok hudba, ale dál? Dál je to nějak zmatek, pokud to nechci stavět celý na tom, že „tu jsou skvělý písničky, co chtít víc?“. Svět „Cry-Baby“ jako takový, ten je ujetý a plný bizardních postav až po okraj, což mi vůbec nevadilo. Akorát jsem si mezi všechny ty „sekáče“ a „suchary“ nenašel cestu. Když už to ale časově bylo zhruba v polovině, nakonec se to překvapivě i pro mě částečně zlomilo a postavy mě tou svou bizardností začaly bavit (to když se objeví třeba šílení rodiče Wandy). No a úspěšně to dorazil finální souboj! (neprozradím dál, abych to chystajícím koukajícím nekazil). Jen se prokousat tou první polovinou ... ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • Zpěv v pěveckých scénách Cry-Babyho (Johnny Depp) obstaral ve filmu zástup. (Jackie21099)

Reklama

Reklama