Reklama

Reklama

Sucho

Trailer 1

Agent Aaron Falk (Eric Bana) se po dlouhých dvaceti letech vrací do rodného města, aby se zúčastnil pohřbu dávného přítele z dětství Luka, který údajně zabil svou ženu a dítě a poté si vzal život. Zřejmě se stal obětí šílenství, které sužovalo místní obyvatele po více než desetiletí strašného sucha. Falk neochotně přislíbí, že se na chvíli zdrží, aby případ vyšetřil. Jeho návrat však otevře staré rány a odhalí temná tajemství odlehlého městečka, například nevysvětlitelnou smrt sedmnáctileté Ellie Deaconové. Falk má podezření, že spolu obě tragické události nějak souvisejí, přestože je od sebe dělí desítky let. Snaží se dokázat svou i Lukovu nevinu a naráží přitom na hradbu předsudků a nahromaděný vztek vyděšené komunity. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (81)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Příjemně civilní detektivka s hrdinou, který se překvapivě příliš nepere, nestřílí, ani cool nehláškuje a přesto se dvě hodiny divák docela obstojně baví solidní zápletkou, dobrými herci a slušným scénářem. Inteligentní krimi s lehce uchopitelnou dějovou premisou, kde v nenápadném maloměstě někdo něco provedl a nezvaný host v podobně Erica Bany musí mezi starousedlíky vypátrat kdo, co, jak. Něco na způsob Prisoners, mixnuté Hell or High Water. Podobně zemité a relativně syrové, avšak narozdíl od obou zmiňovaných hitů tady nejsou jednotlivé propriety a režijní rukopis dotaženy na sto procent. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kriminálka bez vražd je jak bordel bez šlapek bohužel, tady se Se7en nekoná. The Dry je sice relativně hezky natočené a hezky zahrané Drama ( těch krimi prvků je zde až žalostně málo), žádný pořádný vyšetřování ani sbírání důkazů. 2 hodiny se táhnou jak chrchel po zdi, nic se tam vyloženě zajímavého, inovativního a refrešujícího za ty 2 hodiny nestane a já osobně nemám potřebu nad něčím takovým ztrácet čas. Závěr relativně ušel a zaujala hudba, ale to extrémně nezáživné pomalé tempo je vražedné. 4/10. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jsem sice vychován na českých (nebo adaptovaných) detektivkách šedesátých let, přesto se mi i tato exotická detektivka z rovinaté a vyprahlé části Austrálie docela líbila. Snad jsem očekával větší provázanost dlouhotrvajcího sucha se suchem strádající myslí; možná bych toho víc našel v knize Jane Harperové, podle níž byla natočena. Zkrátka jsem ale rozhodně nepřišel, k vypuknutí devastujícího požáru stačilo jen málo. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Sebetrýzeň je hrozná věc, není na tom nic pěknýho a tady to prostupuje celým filmem, přičemž jsem měl dost podobnej pocit v průběhu sledování. Komorní drama, pomalý tempo, pár herců, prostředí venkova, kde si lidi pamatujou starý křivdy a nebojí se to použít i po dvaceti letech. Trošku škoda je, že furt čekáte na nějakej super twist, ale když pak v závěru přijde to správný info, satisfakce se nedostaví. Mrzí mě to, slzy v koutku oka se dají zamáčknout, ale všechno to zůstane tak nějak na půl slzy, ehm teda cesty. Je to škoda, mělo to fakt dobře našlápnuto, nicméně to chtělo víc. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kiewarra Black Hole. Troud připomínající krajina čeká na déšť, federální agent čeká, až se objeví klíčová stopa a ten samý muž čeká, jestli klesající hladina času náhodou neodhalí dávné hříchy. Trochu budu spoilerovat, ale z jednoho mráčku nezaprší.. Slow burn drama, které spíše jen doutná a to i okamžicích, kdy jsou vidět plameny. Je pozoruhodné, jakou tady, v La Isla mínima nebo třeba Šarlatové soli hraje roli člověka pohlcující prostředí a jeho v proudu času pozvolna se měnící charakter. Pokud je vhodně zvolené, je pro tvůrce požehnáním.. Škoda, že pár let poté, co z něj Pitt udělal přívěsný vozík, začal pan Banadinovič scházet z očí a tím pádem i divácké mysli.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Pieseň, ktorú počas filmu spieva postava Ellie Deacon (Bebe Bettencourt) a v jej podaní zaznie aj počas záverečných titulkov, sa volá "Under the Milky Way" a pôvodným autorom je austrálska skupina The Church. (Trip)
  • Film byl natočený podle stejnojmenného bestselleru jedné z nejúspěšnějších současných australských spisovatelek Jane Harperové a v roce 2021 patřil v Austrálii k nejnavštěvovanějším filmům. (Aussie & Kiwi Film Fest)

Reklama

Reklama