Reklama

Reklama

Sucho

Trailer 2

Agent Aaron Falk (Eric Bana) se po dlouhých dvaceti letech vrací do rodného města, aby se zúčastnil pohřbu dávného přítele z dětství Luka, který údajně zabil svou ženu a dítě a poté si vzal život. Zřejmě se stal obětí šílenství, které sužovalo místní obyvatele po více než desetiletí strašného sucha. Falk neochotně přislíbí, že se na chvíli zdrží, aby případ vyšetřil. Jeho návrat však otevře staré rány a odhalí temná tajemství odlehlého městečka, například nevysvětlitelnou smrt sedmnáctileté Ellie Deaconové. Falk má podezření, že spolu obě tragické události nějak souvisejí, přestože je od sebe dělí desítky let. Snaží se dokázat svou i Lukovu nevinu a naráží přitom na hradbu předsudků a nahromaděný vztek vyděšené komunity. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá staromilská detektivka se silným dramatickým podložím a pomalým odhalováním faktů v obou případových rovinách. Vyprahlá Austrálie, která je jeden odhozený vajgl od ničivého požáru, podmanivá hudba, skvělé obsazení s přesným Banou, mrtvé telata pohozené na autech a nejednoznační viníci až téměř do konce. Tyhle pomalé vyšetřovačky už se skoro netočí a je to velká škoda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Záhadná vražda rodiny a policista s velmi temnou minulostí. Sucho je ten typ filmu, který kombinuje detektivní zápletku o hledání vraha a psychologické drama o vylézajících kostlivcich ze skříně. Tempo velice pomalé a celé hledání vraha je vlastně vedlejší zápletkou a film se více zaměřuje na to, co se stalo v minulosti. Na jedno podívání slušné ale v ničem výjimečné. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taká strašne pomalá detektívna dráma v ktorej sa hlavný hrdina na zapadákove snaží zistiť, prečo sa jeho dávny kamarát sám picol. Odhalí nejaké jeho problémy a k tomu sa tu prelína ešte línia z mladosti hlavného hrdinu. Za mňa ale strašná nuda a uspalo to aj všetkých hadov, ktorí to so mnou kukali. 4/10. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Malý příběh, málo stop a mraky flashbacků. Ani nevím, jestli to bylo kriminální drama s několika výbornými okamžiky, nebo úmorné ploužení po malém městečku, kde nikdo nikomu nevěří. Eric Bana byl dobrej, moc nemachroval a pěkně do příběhu zapadl. Je to přesně mezi třema a čtyřma hvězdama, ale dám jen tři, čekal jsem víc napětí. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Chlápek přijíždí do jakési prdele na pohřeb svého kamaráda co zabil svou ženu a děcko a nakonec i sebe. Skoro všichni ho tam nenávidí jelikož před dvaceti lety se tam utopila jedna holka a on tehdy tomu mrtvému poskytl alibi (zvláštní, že té třetí do party té její kámošce nikdo nic nevyčítá) a mezitím zjistí, že jsou věci jinak (nebudu to psát do spoileru jelikož je to jasné od začátku). Problém je v tom, že film se táhne jak ruská anexe Krymu a není ani nějak napínavý ani zajímavý prostě chlápek chodí po lidech a vyslýchá je někteří ho pošlou do prdele a někteří mu odpovídají pak zjistí jak se věci mají a je konec. Za ten konec ty 2 hvězdy jinak tam není co ocenit. P.s. mysteriózní tam není vůbec nic ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočený podle stejnojmenného bestselleru jedné z nejúspěšnějších současných australských spisovatelek Jane Harperové a v roce 2021 patřil v Austrálii k nejnavštěvovanějším filmům. (Aussie & Kiwi Film Fest)
  • Pieseň, ktorú počas filmu spieva postava Ellie Deacon (Bebe Bettencourt) a v jej podaní zaznie aj počas záverečných titulkov, sa volá "Under the Milky Way" a pôvodným autorom je austrálska skupina The Church. (Trip)

Reklama

Reklama