Reklama

Reklama

Sucho

Trailer 2

Agent Aaron Falk (Eric Bana) se po dlouhých dvaceti letech vrací do rodného města, aby se zúčastnil pohřbu dávného přítele z dětství Luka, který údajně zabil svou ženu a dítě a poté si vzal život. Zřejmě se stal obětí šílenství, které sužovalo místní obyvatele po více než desetiletí strašného sucha. Falk neochotně přislíbí, že se na chvíli zdrží, aby případ vyšetřil. Jeho návrat však otevře staré rány a odhalí temná tajemství odlehlého městečka, například nevysvětlitelnou smrt sedmnáctileté Ellie Deaconové. Falk má podezření, že spolu obě tragické události nějak souvisejí, přestože je od sebe dělí desítky let. Snaží se dokázat svou i Lukovu nevinu a naráží přitom na hradbu předsudků a nahromaděný vztek vyděšené komunity. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Very, very” pomaly podaná krimi o dvoch prípadoch (jeden z minulosti + jeden z “prítomnosti”), ktoré spolu “tak trochu” súvisia. Samotné vyšetrovanie je podané z pohľadu prokurátora, čiže žiadne zaisťovanie stôp či detektívna práca (si tu nemýlme hrušky s jablkami), ale čistá “vypytovačka” bez výrazného popudu či hrotenia emócii, tie dostávajú priestor až takmer v samom závere. Kto očakáva nejakú temnotu či atmosférický nádych, klope na nesprávne dvere, nič takého sa nedočká. V rámci žánru sa jedná o pohodovú jednorázovku, ktorej sledovanie nijak neurazí. NE-sklamaný .. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sucho je atmosférická kriminálka, která toho ovšem krom oné působivé atmosféry nepřináší příliš jiného zajímavého, či fungujícího, a to se o tu atmosféru ještě navíc spíš postaralo prostředí australského, extrémním suchem sužovaného, venkova, než samotní tvůrci. Zápletku bych každopádně nechtěl úplně zatracovat, respektive až do závěrečné pointy mě poměrně úspěšně držela v jemném nádechu napětí a očekávání, a to i navzdory jejímu vskutku více než vlažnému tempu, jenže když pak došlo na ono rozhřešení, kdo to byl a co se stalo, měl jsem pocit, kulantně řečeno, zklamání, otevřeně řečeno, pořádného nasrání, jelikož to působilo tak strašně nenápaditě, hloupě a nudně, že vše dosavadní tím dostalo pořádně na frak a můj výsledný dojem tím byl nekompromisně a nečekaně znehodnocen. Z mnoha a mnoha variant viníka a důvodu jeho činu mi zkrátka zde zvolená pointa připadla jako vrcholná blamáž, a dokonce mi až přišlo, že se tvůrci při psaní scénáře jakoby najednou dostali do slepé uličky, a tak to prostě na někoho ledabyle hodili a nazdar. Každopádně filmu chybí ale i emoce a napětí, což vzhledem k obsahu určitě též není dobře, a co se postav týče, ty lze považovat za docela výrazné, a to i díky slušnému castingu, jenže i s nimi je tu nakládáno dost lajdácky a jen stěží si tak lze ke komukoliv z nich najít nějaké bližší sympatie. Sucho tak prostě sice není úplná mizérie, a nabízí pár silnějších momentů, nicméně musím zopakovat, pointa je zde natolik nepovedenou záležitostí, že minimálně kvůli kriminální zápletce nemá určitě cenu s tímto filmem ztrácet čas, a tak ho lze doporučit tedy snad jen milovníkům suchého australského prostředí, případně Erica Bana. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Udalosti minulosti vysušené podobne ako krajina navôkol. Nik už ani poriadne nepamätá dážď. Hrozia ničivé požiare. Z minulosti ostali spomienky, trpké ako blen. Zo závlah špinavá úžitková, už použitá voda. No aj tou treba šetriť. Krajinu trápi sucho a nájazdy večne sa množiacich králikov. Do tohto raja s vysušeným jazerom detstva prichádza muž na pohreb kamoša, jeho manželky a syna, zavraždených jediný deň. Podozrenie z rozšírenej rodinnej vraždy a samovraždy padá na zastreleného otca, mužovho kamaráta z detstva. Kedysi s ním a dvomi dievčatami tvorili nerozlučnú štvoricu, chodievajúcu do skál na jazerom, kúpať sa do jazera, do školy, či loviť premnožených králikov, aby nežrali úrodu. Dnes je všetko inak. Zo štvorice už žije len dvojica, a ani tá nevie nájsť spoločnú reč. Jazero je, ako som už písal vyššie, bez vody. No a vzťahy v malom mestečku sú na bode mrazu, určované lžami včerajšími aj dnešnými.  Pozvoľne, no nie nude blízke tempo plynutia postupne vyplavuje na povrch osoby, fakty, súvislosti riešenia. Fajné, na kosť vysušené austrálske krimi kino. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Tam, kde jsem čekal alespoň zábavnou krimi detektivku, jsem dostal táhlou nudu doslova bez jediné vypjatější scény, jediné akce nebo obecně jediného akčního prvku. Příběh se sune pomalu, v průběhu 117 minut se nic zajímavého nedozvíme, herci i postavy jsou bezcharakterní, a tudíž diváka nezajímají a nějaké označení "vraha" 5 minut před koncem už teda film určitě nezachrání. V The Dry se není vůbec na co dívat a příběh taky nevtáhne, tak k čemu je pak takový film dobrý... ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Sebetrýzeň je hrozná věc, není na tom nic pěknýho a tady to prostupuje celým filmem, přičemž jsem měl dost podobnej pocit v průběhu sledování. Komorní drama, pomalý tempo, pár herců, prostředí venkova, kde si lidi pamatujou starý křivdy a nebojí se to použít i po dvaceti letech. Trošku škoda je, že furt čekáte na nějakej super twist, ale když pak v závěru přijde to správný info, satisfakce se nedostaví. Mrzí mě to, slzy v koutku oka se dají zamáčknout, ale všechno to zůstane tak nějak na půl slzy, ehm teda cesty. Je to škoda, mělo to fakt dobře našlápnuto, nicméně to chtělo víc. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočený podle stejnojmenného bestselleru jedné z nejúspěšnějších současných australských spisovatelek Jane Harperové a v roce 2021 patřil v Austrálii k nejnavštěvovanějším filmům. (Aussie & Kiwi Film Fest)
  • Pieseň, ktorú počas filmu spieva postava Ellie Deacon (Bebe Bettencourt) a v jej podaní zaznie aj počas záverečných titulkov, sa volá "Under the Milky Way" a pôvodným autorom je austrálska skupina The Church. (Trip)

Reklama

Reklama