Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá světová válka se chýlí ke konci, avšak Němci ve Vítkovických železárnách stále přemýšlejí o zvýšení výroby pro potřeby své armády. Češi se naopak snaží výrobu zpomalit. Při jednom z náletů je zasažena vysoká pec předáka Halfara. Zatímco dělníci jsou rádi, že nemusejí pracovat pro nacisty a mohou jít domů, Halfar s inženýrem Hejnychem se pustí do opravování. Nejde jim o pomáhání nepříteli, nýbrž o budoucnost po válce. Struskař Kuča, který má v nedaleké vsi těhotnou ženu, se náhodou dozví, že Němci chtějí vyhodit vysoké pece do povětří. Ihned běží přátele varovat. A tak zatímco se k městu blíží fronta, zaměstnanci železáren se snaží Němcům zabránit v dokonání zhoubného díla… (Česká televize)

(více)

Diskuze

Marthos

Marthos (hodnocení, recenze)

alanwilder: O čem ten film je? O tom, jak partička natěšených dělníků-komunistů zorganizovala povstání proti nacistům a rozhodla se zabránit poválečnému uchopení kapitalisty. O tom je. Rudá propaganda ve vší okázalosti. A mohu tě ujistit, že jsem film viděl až do konce. P. S. stará ostravština je v pořádku, ovšem výkony herců je pasé.

alanwilder

alanwilder (hodnocení, recenze)

Zvláštní, že nikdo z těch co ohodnotili tento film jako odpad, nemají ani páru, o čem ten film vlastně je a pochybuji o tom, že ho vůbec viděli celý. Nebo, že by jim neseděla stará Ostravšina?

Reklama

Reklama