Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 2

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jop. Film, ktorý si nedáte len tak s chlebíkom, možno ani s dvoma nie. Vyžaduje plnú sústredenosť, inak nebudete rozumieť, nebudete chápať, stratíte sa v deji a začne vás to nudiť. Keď ale vydržíte, dostanete skvelú krimi s prvkami noir, s množstvom skvelo obsadených postáv, spletitým dejom a nepredvídateľným záverom. Pre mňa veľmi príjemné prekvapenie. 3 z 5 ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

S. Soderbergh má na kontě nemálo fakt dobrejch filmů, s výbornýma hercema, dobrou zápletkou, citem pro obraz, detaily atd. Ale taky je pravdou, že se mu v poslední době jaksi nedaří, není to prostě ono. A to se děje i téhle podívané. Výborně vybraní herci (potěší i minirole M. Damona), výprava, kostýmy a ano, opět hra s detailem v obrazu, to tady všechno máme. Nicméně příběh a jeho neskutečně pomalý plynutí to zabíjí, stává se to nezajímavým, a i když obvykle tyhle dobový gangsterky fakt můžu, tak tady je to po čase bohužel nuda. Snaha o pár zamotanců na závěr je už marná, takže film zapadne do průměru a tam taky nejspíš zůstane. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh natočil prakticky za poslední 3 roky 5 filmů. Aby to s ním časem nedopadlo, nějak podobně jako s Belmondovým Merlinem, že se za svým dílem ohlídne a uzná, že toho sice natočil hodně, ale každej film obsahuje slušných 5 minut. Začínám mít ten pocit, že točit spoustu průměrných záležitostí, bych od člověka, který má svědomí třeba Dannyho parťáky asi nechtěl. Koho minou No Sudden Move, ten určitě o nic extra nepříjde. 55% ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Steven Soderbergh měl obrovské štěstí v tom, že naverboval na svůj snímek takové hvězdy. Bez nich by byla tahle gangsterka úplně bez života. Takhle tomu nefungovala "jenom" jedna plíce. Těšil jsem se na pořádnou, špinavou a temnou jízdu. Místo toho jsem dostal docela ustrašenou a celý film jsem nepocítil žádný ostrý náboj. Takže to chudáci museli zachraňovat herci, z nichž se mi v paměti nejvíce obtiskl rozhodně Brendan Fraser, který hlásí herecký comeback. Tady to byla docela zaměnitelná postava, ale svou proměnou mě herec šokoval. Steven tady prostě šlápnul vedle. Mělo to svoje kouzlo, hudba byla ucházející a přicházely i docela nečekané zvraty. Chyběla tomu ale nějaká jiskra. Koneckonců když vám tu pomyslnou jiskru nevykřeše ani Matt Damon, tak už je něco hodně špatně. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Je libo totální mišmaš? Pak jste tady správně. Osobně si myslím, že naplácat do filmu úplně všechno, co mě ve chvíli jeho zrodu právě napadne, neznamená, že to bude o to lepší. Není to pravda. Jako scénárista jsem nejen autor, ale taky čtenář a čtu to po sobě desetkrát, a stokrát, a možná tisíckrát a konzultuju a rozebírám to se spoustou lidí a pak není možný, abych tomu sám nerozuměl. Ale aby tohle někdo pobral na první dobrou? No chance! A podruhé na to koukat nechci. Proč bych to dělal? Abych to líp pochopil..? Srát na to. Chci k tomu něco načmárat na ČSFD a jít od toho pali. Takže sorry, Stevene. I kdyby to měl být po důkladné pitvě nejchytřejší, nejlepší biják na světě, tak já to už nikdy nezjistím. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Okrem réžie sa Soderbergh na filme podieľal pod pseudonymami zároveň aj ako strihač a kameraman. (rowdys)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v michiganskom meste Detroit a trvalo od 28. septembra 2020 do 12. novembra 2020. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama