Reklama

Reklama

Žádné prudké pohyby

  • USA No Sudden Move (více)
Trailer 2

Kriminální drama z 50. let minulého století, v němž se skupina zločinců domnívá, že byli při svém posledním činu podvedeni. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Jop. Film, ktorý si nedáte len tak s chlebíkom, možno ani s dvoma nie. Vyžaduje plnú sústredenosť, inak nebudete rozumieť, nebudete chápať, stratíte sa v deji a začne vás to nudiť. Keď ale vydržíte, dostanete skvelú krimi s prvkami noir, s množstvom skvelo obsadených postáv, spletitým dejom a nepredvídateľným záverom. Pre mňa veľmi príjemné prekvapenie. 3 z 5 ()

classic 

všechny recenze uživatele

Žiadny náhly pohyb” horlivo sleduje kriminálny príbeh, v ktorom je najprv v centre diania istý dokument, pôvodne bezpečne uložený v zelenom trezore spoločnosti General Motors, ktorý má "ukoristiť" účtovník, tu zrovna pracujúci, pretože mu to priamo prikázal trojlístok (nebezpečných) mužov, so zbraňami v rukách, akurát ohrozujúci jeho rodinu. Na miesto činu pôjde s Mattom Wertzom i hlavný aktér - Curt Goynes, zatiaľ čo u neho doma budú hliadkovať ďalší dvaja aktéri -  Ronald Russo s Charleyom Barnesom... Spočiatku to vyzerá tak, že si všetci počas sotva pár hodín rýchlo prilepšia o pár tisíc $, ale zdanie väčšinou iba klame, keďže daná situácia sa akosi náramne skomplikuje, čím sa do problematiky automaticky zapájajú i ďalšie postavy, kedy to začína byť konečne viacej zaujímavejšie, ale súčasne i komplikovanejšie a zamotanejšie, kde si asi nemôžeme byť dopredu absolútne ničím istí, všakže ? Námatkovo, akonáhle spomeniem mafiánov - Franka Capelliho, či povedzme aj Aldricka Watkinsa, tak vtedy sa zbystrí naša pozornosť, lebo to skrátka smrdí samými problemámi, keď nikomu z nich ani ich vlastná mama nepomôže. / Režisérsky chameleón, a držiteľ oscara za réžiu (Traffic), Steven Soderbergh, opäť nakrútil jeden z tých chytrejších filmov, v ktorom nás jednoducho povedané - baví skladať jednotlivé dieliky puzzle, ktoré po zložení dohromady, dávajú svoj celistvý význam, no zároveň tiež diváka vodia i za nos, čím naberajú na väčšom rozmere až do poslednej minúty... Obsadenie v podobe Dona Cheadlea a Benicia Del Tora, nie je v režisérovej filmografii, vôbec nič nového, rád sa obklopuje svojimi starými-známymi, čo má rovnako prospešný charakter. Je to síce scenáristicky trochu viac "popretkávané" , treba si na túto (dobrú) vlastnosť iba zvyknúť, a všetko bude hneď v naprostom poriadku. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Steven Soderbergh to opět bez mrknutí oka dokázal. Opět se mu totiž podařilo spláchnout mé dvě hodiny života nekompromisně do hajzlu. A já jako nepoučitelný trotl ty jeho filmy budu asi pořád sledovat a pořád se u nich trápit. Minimálně ale oceňuji, jak široký žánrový záběr má, jen tedy škoda, že je to v jeho případě úplně k ničemu. Tentokrát si tedy odskočil k jakémusi pokusu o gangsterku, no výsledkem je tristní nuda, kde se nepovedlo vůbec, vůbec nic. Především tedy zápletka je jedno dlouhé, nezáživné, otravné peklo, kde se tak chytračilo a chytračilo, až se pan režisér s panem scénáristou navzájem přechytračili, chytrý z toho nicméně nevzešel nikdo. Zde ani výraz překombinovaný zdaleka nevystihuje tu totálně šílenou zašmodrchanost, do které zde byly jednotlivé postavy uvrženy, jen mlely a mlely a mlely, jeden na druhého, a druhý na třetího, lavinovitým způsobem boudy na sebe šily, aby v závěrečném super žalostně upachtěném finále z toho vzešlo, že vše co se dělo, smysl nemělo, vše co se událo, smysl nedávalo, prostě utrpení! Navíc veškeré ony postavy, samozřejmě i díky bídnému obsazení, plného hereckých, dávno zapadlých kreatur, působily nesympaticky a nezajímavě, k tomu nutno připočítat nulové napětí, dramatizace a emocí minimum, atmosféra nefunkční, zkrátka v Soderberghově filmografii zaujímá snímek No Sudden Move úplné dno, na druhou stranu se na tom dně, vzhledem k sračkovitosti i jeho ostatních počinů, nebude cítit ale ani zdaleka osamocen. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Narkoleptická utahanost této patrně nezamýšlené pseudogangsterské komedie (každopádně thriller fakt néé…) je bohužel nešťastně kompenzována zmatenou překombinovaností, kterážto mi až do závěrečných titulků nedovolila usnout. Tohle musel Býčijo vzít asi jen proto, že urgentně potřeboval drobné na botox. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerná kriminálka, v ktorej mi na začiatku chýbalo viac akcie, ale začalo sa to dosť zaujímavo. Tými dialógmi to akoby posúvalo dej do niečoho zaujímavého. Druhá polovica ale trocha sklamala. Nie výlučne, ale predsa len po tom rozbehu v ústrety nejakému noiru alebo možno aj gangsterke sa to ustálilo na bode, kedy film akoby nevedel, čo chce vlastne povedať. A to tu máme naozaj dobrých hercov, ktorí však miestami vyzerali znudene. Ale vlastne u Benicia to je už životný štýl. A chýbalo mi tiež trocha viac napätia, ktoré smerom ku koncu úplne mizne. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • V některých scénách (například v čase 1:26:38) si může pozorný divák všimnout podivně zakřiveného obrazu podél okrajů, kterého Steven Soderbergh docílil nasazením anamorfního objektivu značky Kowa – který sám o sobě značně zaobluje obraz po stranách – na předimenzovaný digitální senzor. Touto technikou chtěl režisér replikovat nedokonalosti tehdejších filmových objektivů. Film má ve skutečnosti neobvyklý poměr stran 2.16:1, protože Soderbergh původně počítal s mnohem tradičnějším anamorfním formátem 2.40:1, který však zkresloval okraje filmu do takové míry, že byly při sledování velmi rušivé. Soderbergh byl nucen přeformátovat film od začátku do konce a rozšířit jej z horní a dolní strany, aby odvedl pozornost diváka. (HellFire)
  • Brendan Fraser poměrně výrazně přibral a média hodně spekulovala o jeho zdraví. Nebylo to však kvůli postavě Douga Jonese – skutečným důvodem byla příprava na nadcházející film The Whale (2022) od Darrena Aronofskyho, v němž si Fraser zahrál jednu z hlavních rolí. (HellFire)
  • Okrem réžie sa Soderbergh na filme podieľal pod pseudonymami zároveň aj ako strihač a kameraman. (rowdys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama