Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina dánských horníků objeví zmrzlý kus ocasu velkého prehistorického tvora. Ten je dovezen do výzkumné laboratoře, kde však v důsledku nehody rozmrzne a obří příšera pak díky bleskové regeneraci doroste do původní podoby. Dánská armáda se ji musí pokusit zničit dřív, než dorazí do Kodaně, zpustoší ji a zaneřádí zeleným svinstvem... (Filmmaniak)

(více)

Recenze (12)

zelvopyr odpad!

všechny recenze uživatele

Fail. Jediné světlé momenty jsou vážně míněné sexistické prvky typu "tady v Dánsku nejsme zvyklí, aby se vědou zabývala taková krásná žena" (není v tom náboj, říká jí to odpudivý starý vědec). Jinak film působí jako turistické promo pro návštěvu Dánska pro americkou střední třídu, všichni Dánové mluví americky, s jižanským přízvukem... // P.S. koukal jsem i na dánskou verzi, tam jsou ještě komičtější (nechtěně) vložky... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Reptilicus“ je klasickým produktem, který byl ve své době natočen. Snaha o to, aby každá země měla svoje monstrum, které se snaží ničit její hlavní město. „Reptilicus“ ale nevyniká ani trikově a ani příběhem, atak je spíš jen takovou zajímavostí, mimochodem i z toho pohledu, že se jedná o první a zatím také jediný horor s příšerou, který kdy byl v Dánsku natočen. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: NEPŘEMOŽITELNÝ! NEZNIČITELNÝ!...HLEĎTE – MOCNÉ MĚSTO ZADUPÁNO DESTRUKCÍ! STŘELY A ATOMOVÉ BOMBY BEZMOCNÉ! CIVILIZACE BOUŘÍCÍ SE STRACHEM!___“Godzillí monster-horory“ mají Japonci, mají je také v Hollywoodu a s úspěchem si je vyzkoušeli i v Británii, tak proč ne……i Dánové! Jenže tady platí, více než jindy, přísloví „Když dva dělají totéž, není to totéž“. Zde to nezvládli všichni, od trikařů, až po skriptku :o) Nezvládají to dánští herci 2.kategorie, kteří svým mrtvolným hereckým projevem odříkávají své věty mechanicky jako roboti (navíc s krkolomnou angličtinou) a jediný, kdo to aspoň trochu prožívá, je generál, jehož představitel naopak zase hystericky přehrává jako prase. Nezvládají to trikaři, a to ještě s přimhouřením oka říkám, že ten nepodařený model monstra byl ten nejmenší prohřešek. Tady při závěrečné demolici Kodaně absolutně nefunguje interakce s již tak prachmizernými papírovými modely baráků, takže většinu času gumový had otírá o ně svou hlavu, jako pejsek o nožičku páníčka a HLAVNĚ (!!) – plive v postprodukci domalované zelené sliny, které nikam nedoletí a vypadají jako čára od fixu. O nějakých pyrotechnických efektech si pak divák může jenom zdát. Do toho pobíhají v „panice“ obyvatelé Kodaně, tedy komparzisté, u kterých je při podrobném pohledu vidět, jak jsou vysmátí, asi to natáčení byla jedna velká bžunda. První hodinu se natahuje čas, jak je to jen možné, takže dojde i na desetiminutový turistický výlet atrakcemi Kodaně, okořeněný naživo nazpívanou jazzovou písničkou (nic proti, to byl paradoxně jeden z mála světlých momentů). A tak jediné, co mě vytrhlo z letargie, bylo narušení nezbytného žánrového klišé s typickými postavami: profesor – jeho sličná dcera – mladý vědec, do kterého se slečna zamiluje, kdy pan profesor má ty dcery rovnou dvě. Tak vida, přeci jenom jsou ti Dánové nějak originální :o) ()

Bláža odpad!

všechny recenze uživatele

Dánský monstr film na způsob Godzilly. Je objeven ocas prehistorického zvířete, který se dokáže zregenerovat do celého ještěra. Drak jako vystřižený z germánské mytologie (i s křidýlky). Proti němu je i drak z českých pohádek krvelačná bestie. Fakt. Výtvarníkům asi moc nezaplatili, protože scéna, kdy Reptilicus žere člověka, vypadá jako.pamatujete ty Gilliamovy animace v Monty Python? Tak takhle dobře ne. Proto je to asi jen jediný ještěrem sežraný člověk ve filmu. Jinak nulová akce a gradace děje. První polovinu filmu se ocas regeneruje, ve zbytku filmu se ho snaží zabít (už ještěra, ne ocas). Přitom film měl patrně k dispozici hodně peněz, neboť neustále operuje s armádou a její technikou, samé výbuchy, na každém rohu dělo nebo tank kdyby se režisér vykašlal na monstrum, co vypadá jak housenka, mohl z toho být slušný válečný film. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dánska podoba monster žánru, v ktorej obrovský jašter, chŕliaci zelený sliz, ohrozuje Kodaň. Veľkorozpočtový, vážne myslený komerčák so šablónovitým scenárom a formulaickými, ale typologicky dobre obsadenými postavami. Na potenciálnu európsku osobitosť poňatia látky zabudnite, všetko tu vyzerá ako v hollywoodskej konkurencii - vojsko, davové scény, zdvíhací most, dve pekné blondínky. Dokonca ani útok na príšeru pod vodou nechýba. Problémom sú ale mimoriadne zlé vizuálne efekty, nad ktorými v niektorých scénach zostáva rozum stáť (chŕlenie zeleného slizu, človek v papuli obludy). Americké sci-fi z 50. rokov boli technicky lepšie zvládnuté. A tie archívne zábery topiacich sa lodí, ktoré akože nie sú archívne a potopil ich Reptilicus... ergh! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Když jde Dr. Dalby (Povl Wøldike) do mrazící místnosti, aby si vzal vzorek ze zmrzlé části Reptilicusova ocasu, jeho maso je velmi měkké. (Marek06)
  • Mnoho dějových prvků tohoto filmu bylo původně zamýšleno pro zrušený film scenáristy Iba Melchiora „The Volcano Monsters“. (Marek06)
  • Producent a režisér filmu Sidney W. Pink chtěl v roce 2001 natočit pokračování, které by se odehrávalo o 60 let později, aby vydělal na úspěchu filmu Godzilla (1998). Bohužel však zemřel v roce 2002 ještě předtím, než mohla začít příprava na pokračování. (Marek06)

Reklama

Reklama