Reklama

Reklama

Severní vody

(seriál)
  • Velká Británie The North Water (více)
Trailer

VOD (1)

Epizody(5)

Seriál Severní vody se odehrává ve Velké Británii a v arktické pustině koncem 50. let 19. století. Vypráví příběh bývalého vojenského chirurga Patricka Sumnera (Jack O'Connell), který se přihlásí jako lodní lékař na velrybářskou výpravu do Arktidy. Na palubě potkává harpunáře Henryho Draxe (Colin Farrell), brutálního zabijáka, jehož nemorální a zrůdné chování má původ v krutém světě, kde vyrůstal. Summer se pokouší uniknout vlastní ponuré minulosti. Na strastiplné cestě s psychopatickým vrahem se ocitá v drsném mužském světě. Snaží se najít vykoupení a bojuje o přežití v arktické pustině. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate drsný, v úvode “špinavý”, v jadre chladný, bohužiaľ v závere dych a tempo strácajúci počin, ktorý už nedokáže ponúknuť to, čo v rozjazde a nasledovných epizódach. Obsah ako taký, klame telom i dušou. Očakávať treba neočakávané, no rozhodne nič krvavé v podobe vraždiaceho “monštra” v akcii, ako sa to na prvý dojem môže zdať. Toto je totiž rozhodne viac dobrodružná konverzačka, než to, začo sa samotný seriál z popisu vydáva. Škoda, že po 4 častiach už nedokáže plnohodnotne zaujať. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

(Viděno podruhé). Už hodně dlouho se mi nestalo, abych měl po skončení tak rozporuplný pocit. Ať se to týká samotné kvality, tak vlastně i hodnocení. Když bych počítal jen chvíle na lodi, výtečnou scénu při lovu velryb a "odporně" výborný výkon Colina Farrella, bylo by to možná na maximum. Bohužel, ta mezihra, všechno, co je předtím a potom jednoduše vázne a poslední díl to překlopí těsně, ale přece jen spravedlivě na trojkovou stranu. Místy je to hodně drsné a přesvědčivé, ale přece jen tomu malinkatý kousek chybí. Tři a něco. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně typ seriálu/mini série, kterej rozhodně můžu a potřebuju. Hned od začátku dobově vtahující, špinavý, atmosferický jak blázen. Výpravu kocábky a její ne zrovna úplně pohodové posádky do totálně nehostinného prostředí Severních vod jsem v sychravých podzimních nocích při zapálených svíčkách prožíval plnými doušky. Jak jsem psal, tvůrcům se podařila vytvořit syrová, hutná atmosféra, žádné zbytečné tlačení na pilu či efekt, věřím, že takhle nějak to fakt mohlo vypadat. K tomu víc než ucházející technické - vizuální zpracování. Explicitní lov velryb a tuleňů se dostane pod kůži a samotnou kapitolou na závěr je postava Henryho Draxe v podání popíči hrajícího Colina Farrella. Tenhle fešák střihnul tak hnusnou, odpornou ďábelskou a při tom, jak se zde píše, zároveň charismatickou postavu takovým způsobem, že na něj dlouho nezapomenu. V jeho přítomnosti a navíc na jedné lodi, to bych radši od rána do večera míchal pinďourem chilli omáčku z morugy. Prvni tři epizody exceletní, zbylé dvě "jen" nadprůměrné. 8/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Baví mě "velkolepost" kdy je vše točeno s minimem digitálních triků a působí to jako velké filmy, které vznikaly před 50-60 lety. Na oko krásné až bezchybné, bohužel příběh je příšerně utahaný a souboj mezi hlavními hrdiny, mě nechával chladným. A vzhledem k tomu, že na tom stojí celých 5 dílů, příšerně jsem se nudil. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další výprava velrybářská k břehům Grónská, co nezdařila se, protože nikdo nejel na velryby, ale na Titanik. První tři díly jsou nádherně hnusným, až vizuálně nepříjemným a depresivním exkurzem na totální dno viktoriánské spodiny i humanity, poháněným zejména dokonalým, skvělým, vynikajícím až fenomenálním Kolínovým mrazivým sociopatem a animálním hovadem. Pak ale náhle v permafrostu lupne, pod ledem hrkne a v tvůrčí potenci těžce zakuňká, načež se vynoří dva díly brutálně nezáživného Teroru, eskymáckých lidových tradic a religiózních pičožvástů, ústících do hajzlu slabomyslného rychlokonce, bezradnějšího než katolická panna při felaci. Takže těsné vítězství fascinujících špíny, svrabu a palidství nad pravdou, láskou a scénáristickou bezmocí 3:2. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie jednej scény bolo prerušené kvôli vpádu mroža na scénu filmovania. (einar)
  • Na mieste natáčania nebol takmer žiadny signál. Aby si štáb skrátil dlhé chvíle, postavili na lodi vlastný bar. Ten však nenavštevoval Jack O'Connell a Colin Farrell, pretože sú obaja abstinenti. (einar)
  • Herci a štáb žili 6 týždňov za polárnym kruhom na dvoch malých lodiach. (einar)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama