Reklama

Reklama

Někdo to rád horké

  • USA Some Like It Hot (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nestárnoucí americká hudební komedie nás přenese do Chicaga roku 1929. Jejími hrdiny jsou saxofonista Joe a basista Jerry, dva hudebníci na útěku před bandou gangsterů. Ve chvíli, kdy jsou úplně na dně a bez práce, objeví se lákavá nabídka na třítýdenní angažmá na Floridě. Věc má ovšem malý háček. Jedná se totiž o čistě dívčí orchestr Sladká Zuzi. Když ale teče do bot a gangsteři jsou jim v patách, není čas na hrdinství. Díky ženským šatům se oba rázem promění v saxofonistku Josefínu a basistku Dafne. V novém převleku se seznamují s půvabnou zpěvačkou Pusinkou Kowalczykovou, do níž se Joe pochopitelně zamiluje. Sami se brzy stávají, stejně jako ostatní dívky, terčem pozornosti mužů. Zatímco o Joea alias Josefínu se zajímá mladičký hotelový poslíček, k Dafne se přilepí obstarožní a neodbytný milionář Osgood Fielding. Začíná řada neuvěřitelných zápletek, záměn a omylů. Vynikající komedie Billyho Wildera z roku 1959 se už dávno a právem zařadila do zlatého fondu filmové klasiky. Vedle výkonů hlavních představitelů Jacka Lemmona, Tonyho Curtise a Marilyn Monroe v ní potěší také jazzová hudba Mattyho Malnecka. Film byl v roce 1960 nominován na šest Oscarů, získal Oscara za kostýmy a řadu dalších cen včetně tří Zlatých glóbů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (739)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie pro pamětníky co jsem viděl, navíc dobře lechtivá. Dvojice nadržených parťáků prchá v přestrojení za ženský na nadrženou Floridu, dokonale přitom přehrává a narazí na dokonalou Marilyn. Smyslnou, svůdnou, kouzelnou, kozy, sexy... Myslím, že až teď jsem konečně pobral tu věčnou mánii kolem ní. P.S. Ten proslov generálního ředitele mafie v závěru byl hahaaaa. ()

woody 

všechny recenze uživatele

NALÍČENÍ DÍVKOCHLAPCI NA MNE ZAPŮSOBILI TAK ODPUDIVĚ, SMĚSICE KRVAVÉ LÁZNĚ A PŘESTROJENÍ ZA ŽENY BYLA TAK NESNESITELNÁ A VTIPY NA TÉMA TĚLESNÉHO ZEMĚPISU TAK OTŘEPANÉ, ŽE JSEM VYKLOUZL Z KINA BOČNÍM VÝCHODEM, NEBOŤ PŘEDPOKLÁDÁM ŽE KONEC FILMU SNESOU JEN SILNĚJŠÍ NERVY NEŽ JSOU MOJE."C.A. Lejeune, Observer, 17. května 1959.To mluví samo za sebe, nemyslíte? ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Legendární komedie pod taktovkou Billyho Wildera, která má i po dlouhém půlstoletí stále ten šmrncovní a humorný nádech. Perfektní herecké výkony hlavní "mužské" dvojice Curtis&Lennon jsou doplněny skvělou Marilyn Monroe, která byla fakt fešná. Množství slovních narážek, vtipných momentů, chytlavé hudby, zajímavých vedlejších postav (Osgood) - co více si přát. Zkrátka "nikdo není dokonalý", ale tahle klasika je v mnohých směrech pravým ekvivalentem slova dokonalost. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Novější transvestitní komedie bývají zpravidla lacinné, nevkusné a pramálo vtipné, zakladatel svého žánru, Někdo to rád horké, je na tom znatelně lépe. Originální děj včetně nekostrbatého úvodu s hladkým výústěním ve změnu pohlaví je zábavný, vtipný a svěží. Přesto ale ne tolik vtipný, abych trpěl eruptivními výbuchy smíchu a ke konci ani ne tolik svěží, abych se nezačal koukat na hodinky. Naivka Marilyn Monroe je však i po 50 letech, s docela odlišným vnímáním krásy, stále sladká a ústřední mužské herecké výkony jsou taktéž stěžejní... 4 hvězdy jsou jisté, ale speciálně zde platí, že nic ani nikdo není dokonalý. 7/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nikto nie je dokonalý a dokonalý nie je ani tento film. Ale, ako sa v ňom hovorí "proti naftě se plout nedá" a ja si zatiaľ neviem predstaviť, že by som mu dal menej ako päť hviezdičiek. To by som musel prehodnotiť všetky komédie a do toho sa mi vôbec nechce. Isteže, pri dvadsiatom alebo neviem koľkom zhliadnutí už nemám šancu objaviť niečo nové, a ani ten smiech nie je taký hlučný a spontánny, ako kedysi. Ale nakoniec, ani od dobrého paprikáša neočakávam gastronomický objav, ale zaručene dobrý chuťový vnem. A keď sa v nejakej spoločnosti budú spomínať komédie, na ktorých sme sa dobre zabavili, verím, že Some Like It Hot bude filmom zjednotiteľom. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (92)

  • Ihneď po uvedení filmu v USA bol film stiahnutý z kín v Kansase, pričom úrady vysvetlili, že muži v ženských šatách boli "na Kansas príliš škandalózni." (Arsenal83)
  • Prestrelka, ktorej sa hlavní hrdinovia omylom zúčastnia, odkazuje na jedno najväčších mafiánskych zúčtovaní, ktoré sa odohralo v roku 1929. Túto udalosť detailne mapuje film Masaker na svätého Valentína (1967). (corona)
  • Role v této komedii vyžadovala po Jackovi Lemmonovi (Jerry / Daphne), aby 80 % pobytu na plátně strávil v ženském převleku. (ČSFD)

Související novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (více)

Reklama

Reklama