Reklama

Reklama

Mazel a tajemství lesa

  • Slovensko Martin a tajomstvo lesa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děti ze skautského oddílu tráví své letní prázdniny na místě, které je ukryto v horách romantické lesní oblasti. Tři týdny žijí jako divoši – spí v týpí, myjí se v potoce, vaří své jídla na ohni a baví se v lese kolem. Tentokrát však skauti přicházejí do svého lesa naposledy. Díky plánu těžit zde lithium, zmizí jejich divočina navždy… (BFILM)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (29)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Úplné šlápnutí vedle je Oukropcův třetí film v roli režiséra Mazel a tajemství lesa. Na jedné straně skautský tábor a parta dětí, kteří společně se svými vedoucími bojují proti těžbě, která zde má brzo proběhnout. Jenže jejich boj se omezuje na drobné špionážní akce a zbytečné rozhovory s dvojicí, která se o vrty stará. Do toho se jeden z mládežníků seznamuje s přírodou trochu víc než všichni ostatní. Mimochodem, proč byl vybrán zrovna on? Možná pro drobnou šikanu, které mimochodem vedoucí jen tak přihlížejí? To i film Kuky se vrací nabídl lepší přírodní loutky. Klacíky, svazek trav, ti všichni se zvláštně pohybují, ale nejvíc patrné jsou na nich oči. Ale i to by stále bylo pochopitelné. Ovšem že děti letí přes půl lesa vzduchem, to už je i na fantasy trochu moc, zvláště, když v ostatních ohledech je to nedotažené. Ok, ekologické téma je jistě chvályhodné. Ale protože je jen naznačené a nepokryté jak by mohlo, nejsem si jistý, zda mladší diváci zcela pochopí. Dětské výkony nejsou nic moc, scénář mdlý a dialogy také. Ani hudba není nejlepší. Triky jsem viděl v řadě filmů lepší. Od začátku film prvoplánový a nic nevypovídající. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká nezáživná česká "ptákovina" pre malé deti, ktorá sa síce tvári rozprávkovo a miestami aj čarovne, ale v konečnom dôsledku je to dejovo a hlavne atmosfericky veľmi bezduché a ani ten ekologický message tu nevyznieva tak, ako si tvorcovia asi želali. Hviezdičky pridám za akú-takú snahu vštepiť deťom istý ekologický odkaz a za veľmi nápadito vybratý les, ktorý vyzeral nádherne. 40 % ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Most do země Terabithia meets Strašidla z Vikýře! Mazel a tajemství lesa na jedné straně nabízí líbivou práci s loutkami a nenásilně podané ekologické poselství, zatímco na druhé straně filmu dominují vesměs nevýrazné dětské, ale i dospělé herecké výkony a místy značně nevyužitý potenciál. Ve výsledku průměrně natočený pohádkový film o souboji dobra se zlem s pěknými exteriéry českým lesů. ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Navázat na tradici českého dětského filmu je sice chvályhodné, ale musí se to umět. Mazel a tajemství lesa je vyprávěný tak zmateným, chaotickým a nezáživným způsobem, že děti mnoho věcí asi ani nepochopí, natož aby je to zaujalo nebo dokonce bavilo. Chtělo to zkrátka lepší scénář... a vlastně i lepšího režiséra. Oukropec už poněkolikáté selhal. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Upřímně je to celkem funkční film. Rozhodně pokrok od Modrého Tygra. Ten byl pro mě naprostým zmatkem s trochu nepochopitelným koncem (viděl jsem ho jako malý). Trošku mám problém s jednou věcí, která byla i v Tygrovi - hlavní hrdinové pořád omílají, jak jsou záporáci špatní, ale nevidíme je téměř nic špatného dělat. Jinak to podle mě celkem vystihlo atmosféru klasických táborů. Jsou zde i trochu nudnější momenty, ale oproti Barevném snu je to akční film. Triky jsou fajnové, ve stylu Kukyho. Doufám, že za deset let u dalšího filmu pana režiséra se hvězdově budu moc odvážit jít třeba ochlup výš. B R A V O - O U K R O P E C ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Světová premiéra filmu se uskutečnila v březnu 2021 na Mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež BUFF v Malmö (Švédsko). (SONY_)
  • Natáčení filmu probíhalo v areálu Bolfánek, v údolí Úterského potoka a na Jižní Moravě. „Na Bolfánku, kde jsme postavili náš hlavní nefalšovaný tábor včetně latríny a polní kuchyně, jsme našli opravdu magické místo. Byly to parádní prázdniny s kamerami a klapkami. Věřím, že to bude ve filmu znát,“ uvedl režisér Petr Oukropec. (SONY_)
  • „Mazel je letní film s prázdninovou atmosférou. Na natáčení jsme měli svůj vlastní opravdový tábor a všichni jsme velmi brzy přestali vnímat rozdíly mezi natáčením a hrou, mezi skutečnými vedoucími a těmi hereckými, takže jsme pak vlastně točili jeden opravdový oddíl,“ uvedl režisér filmu Petr Oukropec. (SONY_)

Reklama

Reklama