Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hongkongské obyvatelstvo je terorizováno nebezpečnými gangstery a brutálními triádami. Policejní inspektor Yuen (CHOW YUN-FAT) přísahá, že prohnilé podsvětí vyčistí. Na pomoc mu přichází tajný policista Tony (TONY LEUNG). Oba muži, oddaní stejnému poslání ale každý zvyklý hrát jinak, spojí své síly, aby se pokusili vyhrát boj proti nenáviděnému nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (423)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo je na tomto tak úžasné, že to má hodnotenie 85 percent a ja som sa pritom celkom nudil? Asi super akcia, hromada mŕtvol, zdemolovaná nemocnica, záchrana mimina, extramegacool Yun-Fat, ale ja si nemožem pomôcť, je to o ničom a klišovité. Na užitie si takéhoto filmu asi treba mať trochu napozeranú hongkongskú kinematografiu a tamojšiu tvorbu Johna Woo. Môj pohľad na vec ale nezmenil ani Killer. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

20 % - Když jsem takhle jednou někde zahlédl plakát se zakrváceným chlapem, jak má v jedné ruce zbraň a ve druhé mimino, napadlo mě, že to bude asi nějaká parodie. Když jsem pak film viděl, nevěděl jsem, jestli se mám smát, nebo brečet… Celý projekt je postaven na akčních scénách, které ovšem postrádají jakékoli napětí. Víme totiž, že výrazní kladní hrdinové jsou téměř nesmrtelní, a že nevýrazní padouši i nevýrazní nevinní lidé (ach ano, tento film se skutečně s čínskou přelidněností nemaže…) jsou zde od toho, aby obratně ve výskoku chytli několik smrtících projektilů mezi žebra, a při dopadu pokud možno rozbili vše co je po ruce, nejlépe sklo. Hard Boiled postrádá vše, co dělá dobrý film dobrým filmem. Samoúčelná střílečka, kterou trumfne kdejaká počítačová hra pro začínající pařany. Jednu hvězdu vytahuji spíše ze škodolibosti, než z touhy něco ocenit… ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vymazlená akce a parádní hlášky. John Woo i Chow Yun-Fat jsou tady v nejlepší formě. Technicky téměř dokonalé akční scény, nápadité a i po těch letech stále umí překvapit. Sedlo mi to a to tak že hodně. Trefné Teqilovy poznámky mi byli hodně po chuti. Klasika, kterou si mám v plánu dát brzo ještě jednou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ach jo, asi v rámci subpubžánru >hongkongské mlátostřílečky< má tanhle duchaprázdnost něco do sebe. Mám však podezření, že tento filmařský >mašíbl< je určen snad jen nějakým těm podivným uživatelům nějakých těch blbých televizí všeho světa - a ač (to klidně přiznám) jsem se chvílemi i bavil, nejsem schopen tuhle srajdu nějak objektivně zhodnotit. Ano, bombastické BÉČKO, u kterého je asi stylové si uchcávat a mít pocit toho spiklenectví s podobně postiženou komunitou... Podle zdejších hodnocení pomalu nejlepší film v databázi. Možná proto, že soudní lidi se na to s odpuštěním vyserou. Takže - bez nějaké zášti (a opravdu nemám nic proti akčním filmům jako žánru!) - absolvováno ze studijních důvodů a bez zaujetí i bez ujetí, čili poctivě bez hodnocení... - - - P.S. Na novácké debivizi s totálně stupidním šašským dabingem našich béčkových čudlařů - toť vskutku zase jednou ta pravá fiskulturní úchylnost! Měkké, jak ty sračky vyvařený... - - - P.P.S. Po zhlédnutí na dvd (samozřejmě v původním znění v kantonské čínštině!) jsem se rozhodl (pře)hodnotit. Dvě hvězdy za dvě >hvězdy< , jinak nic víc... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Fantastický akční majstrštyk a nejlepší film Johna Woo (aspoň podle mě). Neuvěřitelné je, že film je v podstatě jedna velká, brilantně a efektně natočená přestřelka, u které si však divák nemůže ani vydechnout a fascinovaně tu nabušenou akční jízdu skoukne až do konce a má chuť si hned z fleku střihnout repete. Režijní mistrovství Johna Woo perfektně doplňují skvělí herci. Chow Yun-Fat jako major Tequilla je těžký frajer, který s nedbalou elegancí kosí záporáky po desítkách, občas ucedí nějakou tu hlášku a mezi přestřelkami se stíhá věnovat své milé Terese (Teresa Mo). Vydatně mu sekunduje tajný policista Tony, mezi gangstery známý jako Alan (Tony Leung), jenž s párem pistolí také umí dělat divy. A jejich rovnocenným protivníkem je ultrazáporák Mad Dog ve skvělém podání Philipa Kwoka. Až uvidíte jeho střelecké číslo na motorce a souboj s Tequillou a Alanem v nemocnici, budete jen valit bulvy. A ještě více je budete valit, až si Tequilla vezme v nemocnici do náruče mimino a zpomaleně si to vyřídí s bandou grázlů, aby nakonec miminko rozesmál a to mu to po chvíli humorně oplatilo. NEZAPOMENUTELNÉ! Nezapomenutelný je vůbec celý Hard Boiled. Krvavý balet se vším všudy! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Film se dočkal i herního pokračování určeného pro konzole Playstation 3. Hra se jmenuje Stranglehold a hlavní postavou je opět inspektor Tequila (Chow Yun-Fat). (tequilla)
  • Protože byl dříve John Woo kritizován za idealizování gangsterů ve svých filmech, pro změnu zidealizoval policii. (Satan)
  • V menší roli rádce hlavního hrdiny se objeví sám John Woo. (Chrustyn)

Související novinky

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

John Woo remakuje svůj nejslavnější film

05.05.2022

Čínský filmař John Woo známý pro své kultovní snímky jako Hard Boiled, Tváří v tvář či Killer se po letech konečně dostane k režii remaku svého dost možná nejzásadnějšího filmu. Je jím právě poslední… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Reklama

Reklama