Reklama

Reklama

Poslední akce a Ti Lung končí s organizovaným zločinem. Jeho bratr, policista Leslie Cheung, může být spokojen, jenomže podsvětí se brzy začne mstít... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, dva světy, epický příběh o pomstě, nápravě, cti a vztazích mezi skutečnými muži a rodinnými příslušníky, velehora citů, geniální přestřelky, kupy mrtvých (podle údajů z bodycounts.com prý 65). Jinými slovy Velká legenda hongkongských pistol-řezničin, praotec celého lexikonu žánrových stereotypů a kultovní podívaná každou kapkou uroněné krve, jejíž kořeny lze vystopovat až daleko za rozlohu omnipotentní Asie - k Peckinpahovým westernům a francouzským gangsterkám ze 70. let. Lepší zítřek byl prostě první a to je nášivka, kterou mu už nikdo neodpáře - taková je skutečnost. A já si sypu popel na hlavu, že se k většině pokladů asijské kinematografie dostávám s takovým nezáviděníhodným zpožděním! Ale dost nadbytečných tlachů. Z filmotéky se na mne usmívá zbrusu nově zakoupený Killer a odolávat je tak těžké... To pravé baletění mělo teprve přijít! // P.S. Tento mistrovský kousek doporučuji každému, kdo se zajímá o netradiční využití květináčů. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kdybych tak mohl nějak seřídit zvuk u TV,aby se vždy před nějakým tím dialogem vypnul a na konci hovorů zas zapnul.Vypnout zvuk úplně nemůžu,to bych zas neslyšel praskání kostí. Jo,je to nešvar že v těhle výbornej HK akčňárnách mluvjej,to se fakt nedá poslouchat.A je jedno kdo to režíruje,protože dialogy do scénářů určitě psal pro všechny HK filmy od roku sedmdesát do teď,jeden magor. A tím mi dost skazil zážitek.Už zase.- 65% - ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Ještě teď mám v živé paměti večer tak před deseti lety, v době, kdy se jedna z tuzemských televizních stanic uvolila vysílat kompletní trilogii Lepší zítřek, z nichž první dva natočil jakýsi John Woo, o kterém jsem věděl jen to, že z jeho filmů aby odváželi mrtvoly valníkama, zapnul svou černobílou televizi, vypnul zvuk, abych náhodou nevzbudil ve vedlejším pokoji spící rodiče, a pak se po dvě hodiny oddával u prvního dílu do té doby ještě neviděnému akčnímu orgasmu. Já a hongkongské heroic bloodshed opusy od toho malého sympatického mužíka, to byla láska na první pohled :-) Dnes už jsem u prvního Lepšího zítřku tolik blahem nehýkal, přeci jen ve srovnání s masakrální dvojkou a dalšími kousky ze "svaté hongkongské pětky" (ještě Hard Boiled, Killer a Kulka v hlavě) jeho zář trochu bledne, leč jedná se o pílíř žánru, Chow Yun-Fat s neodmyslitelným párátkem v ústech je jednoduše boží, chlapy tu šlechtí až dojemná zásadovost a ochota nasadit pro kamaráda i život, a nakonec ta přestřelka s květináči... ta je prostě fenomenální. Nostalgických 5*. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

S Johnem Woo to mám jako na houpačce. Krvavé pobřeží je skvělé a naopak jeho Killer se mi moc nelíbil. Lepší zítřek má sice blíže právě ke Killerovi, přesto se mi líbil mnohem více. Klišé je stále mnoho a tradiční postupy Johna Woo jdou vidět na první pohled. Nicméně k nadprůměrnému hodnocení nahrálo dobré obsazení. Tentokrát mi sedl mnohem lépe i Yun-Fat Chow a jeho postava mi nebyla tak protivná jako v City on Fire. Dobře na mě zafungoval příběh. Co je více, celoživotní přátelství, nebo rodina? Rozpolcenost hlavního hrdiny bylo zajímavé sledovat. Ani jsem se nemusel moc snažit překousnout různé nedostatky, příběh si užil a nakonec přihodil i tu menší čtvrtou hvězdu. Navíc jsem se lehce nechal nalomit a možná si někdy ještě zopakuji toho vychvalovaného Killera, se kterým jsem na první dobrou společnou řeč nenašel. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma od Johna Woo. Má výborný príbeh o trojici mužov, dvoch vplyvných členoch zločineckej organizácie zameranej na výrobu falošných amerických bankoviek a budúcom policajtovi, bratovi jedného z nich, ktorý má s ním skvelý vzťah a všetci sú so svojimi životmi nadmieru spokojní. Ale všetko sa pokazí, keď dôjde k zrade, kvôli čomu mafián skončí vo väzení, jeho priateľ sa stane mrzákom a otec bratov je zavraždený, čo policajt vyčíta práve bratovi a ani po rokoch mu nechce odpustiť. Zatiaľ sa ale ich známy stane šéfom organizácie a začne robiť problémy a tak sa musia všetci konečne zmieriť. So spracovaním som dosť spokojný, síce by som ocenil trochu akčnejšie prevedenie a tých melodramatických momentov možno mohlo byť trochu menej, ale aj toto mi sadlo viac než dobre. Toto nie je žiadny čistokrvný akčný film, takže príbeh nie je len výplňou medzi akčnými scénami, aj sám o sebe je dostatočne zaujímavý, navyše sú tu výborne zvládnuté postavy a vzťahy medzi nimi a nájde sa tu aj plno zaujímavých rozmanitých scén, takže ani zďaleka len tie akčnejšie ladené, ale aj humorné alebo emocionálne a v kombinácii s krátkou dĺžkou si to udržuje dobré tempo a je sa tu skutočne na čo pozerať od začiatku až do konca. Akcie je tu priemerné množstvo a je veľmi dobrá. Tvoria ju hlavne prestrelky, ktoré sú výborne natočené, rozmanité a s vysokým počtom zabitých. Všetka akcia je dobre zvládnutá, ale najviac predsa len vynikajú tie, ktorých sa zúčastní Chow Yun-Fat a obzvlášť jeho prvá akcia s kvetináčmi je skutočne okulahodiaca. Herecké obsadenie je skvelé, hlavné trio v zložení Lung Ti, Leslie Cheung a Chow Yun-Fat, ktorý si ale všetky svoje scény berie pre seba, k tomu sympatické vedľajšie postavy ako Emily Chu alebo Kenneth Tsang, nesklamú ani záporáci a poteší aj pár známych tvárí v miniúlohách, tu sa nedá nič vytknúť. S réžiou a technickou stránkou som veľmi spokojný, občas tu síce cítiť, že John Woo si ešte niečo potrebuje doladiť, ale aj tak je to vysoká kvalita. A páči sa mi aj hudba. Takže na tie najväčšie režisérove klenoty ako Killer aleho Hard Boiled to síce nemá, ale ani na Lepší zajtrajšok nedám dopustiť a páči sa mi aj po opakovanom pozretí. 78% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (20)

  • Film sa stal v Hongkongu tak extrémne populárnym, že deti sa po vzore ústredného hrdinu začali obliekať do dlhých kabátov zvaných dusters. (beso74)
  • John Woo si jako hrdiny vybral gangstery, protože cítil, že v hongkongském lidovém povědomí neexistují žádní jiní životaschopní „muži činu“. (tequilla)

Reklama

Reklama