Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Kapitán Charles Boone (Adrien Brody) sa po smrti svoje manželky presťahuje so svojimi troma deťmi do zapadnutého mestečka, v ktorom zdedil dom. Tu sa bude musieť postaviť temnote, ktorá sa točí okolo jeho rodiny už celé generácie. (Game90)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

Morholt 

všechny recenze uživatele

První tři čtyři díly jsem si chrochtal. Bylo tu prakticky všechno, co člověk od gotického hororu očekává. Temná a sychravá atmosféra zalézala za nehty, prostředí opuštěného sídla působí znepokojujícím dojmem, rodinné prokletí halí rouška tajemství, které vyvolává zvědavost a navrch je tu nesnášenlivé prostředí úzkoprsých amerických měšťáků 19.století, které dává hlavnímu hrdinovi sežrat nejen jeho rodinný původ, ale i barvu kůže jeho dětí. Když se ovšem ukázalo, o co tady jde, šel můj zájem rapidně dolů. Já jsem rád, že jsou tu klasičtí upíři, co nejsou vidět v zrcadle a nedělá jim dobře pohled na kříž, ale ve chvíli, kdy došlo na první tesáky, se stala ze seriálu klasická hra na honěnou, ve které se dalo celkem lehce odhadnout, jak bude probíhat a i to, jak skončí a kdo všechno to nepřežije. Temný vizuál zůstal, fajn byli i herci, ačkoliv Brody by ten ublížený výraz mohl občas sundat, a našlo se i pár solidních momentů, ale víc než polovinu série jsem měl pocit, že se dívám na něco tuctového, co už jsem někde viděl. 60% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kingovu povídku,kterou se tvůrci inspirovali sice neznám,nicméně i bez toho je Chapelwaite solidní upířina s povedenou atmosférou a fajn vizuálem.Škoda,že se místy motá v kruhu a utápí se ve zbytečných dialozích,což má vliv na tempo vyprávění a zkrácení o 2-3 díly by vůbec ničemu nevadilo.Lehce mě zamrzelo i finále,které mi vzhledem k půdě která se pro něj trpělivě připravovala,přišlo lehce uspěchané.Ale asi to tak mělo být...70% ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá atmosférická dobovka nádherně zahraná kvalitními herci, byť logicky nejvíc vyčnívá mistr Brody. Nebudu lhát, trochu jsem se bála výsledku. Kdo četl předlohu, možná měl stejnou obavu. Ale scenář to zvládl skvěle. Od tempa, které mi naprosto vyhovovalo, po temnou atmosféru, která od druhé poloviny byla vážně na přehazování vidlema. Byť první díly se svou atmosférou "něco je špatně s domem" byly skvělý, když se rozjede druhá polovina a karty jsou nejen rozdaný, ale hráči už ani nemají klapky na očích, bylo to nádherný. Jenom doufám, že nebude pokračování (jak je vedené info na wiki mě znepokojuje), protože konec byl dojemný, neskutečně emoční. Byla jsem naprosto spokojená a už se těším na plánovanou adaptaci Prokletí Salemu a návrat do tohohle děsivého světa  :) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po dlouhých letech děsivého nudění diváků ukrutnými psychosmaženicemi či až mučivými, telenovelizovanými Flenegenovými hemoroidiádami opět v žánru zavál svěží vítr ze zatuchlých otevřených hrobů, dávaje vzpomenout, jak má vypadat pořádný klasický temný gotyk, u kterého se jeden nemusí zoufalstvím cévkovat ostnatým drátem nebo si listovat v tištěném katalogu denních hodnot isobarických tlaků nad Kamčatkou v letech 1975 – 2021, aby se alespoň trochu zabavil. Předloha z dob, kdy ještě Štefan Král bezradně nevykrádal sám sebe a povídkově se rozehříval na svůj mástrpiss Prokletí Salemu, je znát a jednoznačně kraluje zvláště mezi novodobými, tak zvanými „horory“. Tudíž jediné, co bych tomu snad vytknul, je ten anorektický Adryján a jeho jeden a tentýž konstantně kysele strnulý ublíženecký xicht. Smutek, strach, šílenství, odhodlání, zádumčivost a občasnou všeobecnou katarzi s jediným výrazem typu „právě-jsem-si-ukous-svůj-nemytý-žalud“ prostě moc přesvědčivě zahrát nelze! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem zase jednou viděl práci Stephena Kinga převedenou do formy pohyblivých obrázků, aniž by se o mě pokoušel spravedlivý hněv nebo nuda. Děj byl sympaticky umístěn do amerického středověku, přičemž byly dodržovány všechny hlavní zásady, které se ctí ve Státech dodnes (porušuj klidně všechna přikázání, jen když přijdeš v neděli do kostela). Tvůrci od počátku sympaticky nakládali s napětím, bez větších problémů budovali kvalitní, chmurně- tísnivou atmosféru a celkově pracovali na tom, abych se při sledování dobře bavil. Sem tam jim sice něco zahaprovalo, ale bez mučení přiznávám, že mi čas u těch deseti epizod velmi rychle utekl, nuda se nedostavila, bavil jsem se a zamrzel mě jen logiku výrazně postrádající závěr. Za mě tedy spokojenost a zasloužené hvězdičky. / Poučení: Cestuješ-li do Maine, nezapomeň na repelent. ()

Galerie (150)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo vo Windsore v Novom Škótsku. (Game90)

Reklama

Reklama