Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejznámějších zfilmovaných muzikálů je příběhem komediantky Fanny Brice (Barbra Streisand). Film sleduje její kariéru od začátků až po nástup do Follies, nejslavnější show, kterého se stává hvězdou. Zamiluje se do Nicky Arnsteina (Omar Sharif), krásného hazardního hráče. Jeho hráčské štěstí ho však opustí. Zatímco ona je stále populárnější, on se propadá a končí ve vězení. Po návratu zjišťuje, že s Fanny již nedokáže žít a rozvádějí se. Barbra Streisand za tuto roli dostala Oskara za nejlepší ženský herecký výkon. Lidé, kteří vidí Funny Girl, jsou ti nejšťastnější na světě. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (104)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Barbara Streisand u mě opravdu nepatřila mezi herečky, které bych mohl řadit mezi oblíbené. Alespoň jsem se znovu přesvědčil, co dokáže dabing, protože tohle byl první film, kde jsem ji slyšel v originále a jen jejím přičiněním nemá film o hvězdičku míň. Wyler totiž tentokrát ve vážnější druhé půli neudrží dramatickou linku a co by možná fungovalo v normálním filmu, působí v muzikálu utahaně a bez šťávy. I když, vlastní hudební čísla si tu užijete v podstatě jen ve výstupech, která i ve filmu fungují jako muzikál. Odzbrojující humor a herecký výkon Barbary Streisand však vynahradí téměř vše. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom prijemny muzikal, ktory ma plusy i minusy. Trosku by som skratil minutaz, avsak na druhej strane sa tam nespievalo az tak vela a casto, co je z mojho pohladu plus, pretoze rad sa divam na film, ktory ma dialogy a nie 80% spevu. Dej sa mi zdal byt az prilis presladeny uspechom a stastnym zivotom, co mi sice nevadilo a bavilo ma to, ale ocakaval som aj na nejaky dramaticky okamih, ale kde tu nic tam nic, az ku koncu zacalo trosku prihorievat. Aj napriek dlhej minutazi ma tento muzikal celkom bavil a kazdy, kto ma rad romanticke filmy by si ho nemal nechat ujst. Reziser William Wyler natocil par uspesnych filmov, avsak najviac sa mi pacili PRAZDNINY V RIME (1953) alebo BEN HUR (1959). Barbra Streisand ziskala za tuto hlavnu rolu Oscara, ale film Funny Girl mal este dalsich 7 nominacii, medzi ktorymi je aj kategoria najlepsi film roka alebo herecka vo vedlajsej ulohe Kay Medford. V pripade najlepsieho filmu zvitazil iny rodinny muzikal OLIVER! a v pripade najlepsej herecky vo vedlajsej ulohe to bola Ruth Gordon za ulohu v mysterioznom thrilleri ROSEMARY MA DETATKO (1968)... 07.12.2010 ________ Barbra Streisand - (Fanny Briceová) +++ Omar Sharif - (Nick Arnstein) +++ Kay Medford - (Rose Briceová) +++ Anne Francis - (Georgia Jamesová) +++ Walter Pidgeon - (Florenz Ziegfeld) +++ Lee Allen - (Eddie Ryan) +++ Mae Questel - (Pani Strakoshová) +++ Hudba: Jule Styne +++ ()

Reklama

marťan 

všechny recenze uživatele

Role Fany Brice přímo vyšitá pro naturel Barbry Streisand, která je výborná nejen pěvecky, ale i herecky. Její komika je okouzlující - ať už v její parodii na "Labutí jezero", nebo její komický výstup na kolečkových bruslích, kdy omylem přišlápne hlavní hvězdě show vlečku, a tak jí zbaví třpytivé róby :o)) Nepřímo kopíruje životní osudy známé kabaretní, a také filmové herečky Fanny B. Volným pokračováním byl pak film Funny Lady... ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Barbru mám ráda pro krásný hlas i příjemný projev a upřímně úplně nechápu ty věčné narážky na její vzhled a nos, mně vždy přišla osobitě hezká a zajímavá. Tento klasický muzikál o dívce, která se snadno sžila s jevištěm, ale bohužel již hůře se svou životní láskou hýří barvami, city i pěknými melodiemi a já nemám důvod, proč mu neudělit maximum. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Já mám Barbru Streisand velice ráda a v této roli - a ještě k tomu, že je to její filmový debut - tak to ji obdivuji ještě více :) :) Je vynikající :) Takováto ztřeštěná role Fanny Brice jí skvěle sedí :) :) Je to zajímavé, vtipné, úsměvné a plné dobré hudby, která je fakt super a plno těch hudebních děl je prostě nezapomenutelných :) Je to pro mě jedno z nejlepších děl, které vzniklo :) Omar Sharif je okouzlující a myslím si, že oba měli štěstí, že se dostali tak skvělé příležitosti :) :) Nemám k tomu víc co říct - to je prostě potřeba vidět :) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • William Wyler nejdříve nabídku role odmítl, protože byl hluchý na jedno ucho, což pro natáčení muzikálu nebylo právě ideální. (Puyi)
  • Studio Columbia chtělo původně obsadit do role Fanny Briceové Shirley MacLaine, ale producent Ray Stark, který rovněž produkoval stejnojmennou divadelní hru na Broadwayi a byl zetěm skutečné Fanny Briceové, trval na tom, aby si Streisand zopakovala svou divadelní roli i ve filmu. (Aknah)
  • Původně měl být režisérem Sydney Lumet, ale byl nucen projekt opustit poté, co se dostal do sporů s producentem Rayem Starkem a Barbrou Streisand. (Puyi)

Související novinky

Omar Sharif 1932 – 2015

Omar Sharif 1932 – 2015

11.07.2015

Ve věku 83 let nás dnes opustil egyptský herec Omar Sharif. Charismatická legenda zemřela na infarkt v nemocnici v Káhiře a zanechala po sobě nejen syna Tareka, ale také šedesátiletou kariéru… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno