Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (252)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Devětadevadesát procent série za plný počet. Jediná výtka se týká úplného závěru- SPOILER- po druhé polovině Westworldu jsem značně skeptická ohledně fešných historických kulis nahrazených realitou nedaleké budoucnosti. - Prostředí, hra s (ne)realitou, postavy, horda JAZYKŮ! a s nimi spojené dorozumívání, kostlivci ve skříni... Netflix stihl zrušit než jsem shlédla, o to víc to nakonec nasere. Tolik toho ještě nevíme i o tom, co jsme už viděli! ()

Helo 

všechny recenze uživatele

První polovina je vlastně taková nijaká nuda, kde se nic moc neděje, řeší se blbosti a lidi se schválně neptaj na správný otázky, aby to mohlo zůstat tajemný (nebo si nerozumí nebo radši nemluví vůbec). Ale pak to najednou dostane grády, začne se ukazovat, že zakopaný psi jsou úplně někde jinde, než každej čekal. A pak znova a pak znova, tak jak se dalo od tvůrců Dark čekat. A stejně jako u Dark celej ten zdánlivě překombinovanej konstrukt vlastně nakonec začne dávat smysl. A jak jsem si po prvních pár dílech říkal, že druhou řadu snad asi vynechám, po posledních pár dílech chci, aby tady byla co nejdřív. A pokud se scénář podaří vyladit tak, aby byl na podruhý konečně bez hluchých míst, rád zvednu na ultimátní hodnocení. ()

Reklama

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Fuha, to můj mozek zase jednou dostal pořádně zabrat. Ze začátku je to dost kvalitní mysteriózní počin, řekněme první čtyři díly dobře pracují s nic netušícím divákem, přičemž pátý díl vygraduje s několika naprosto na hlavu scénami, které nejsou ani ve finále objasněny. Ve finálních třech dílech už v podstatě víš na čem jsi a upřímně; nápad je to dobrý, ba dokonce jako pro milovníka Inceptionu snad i ten nejlepší možný. Mým problémem je však, že tvůrci nejdou z počátku divákovi moc naproti, tudíž tu první půlku si v hlavně vymotáváš snad všechny možné scénáře - můžou za to mimozemšťané? je to nějaká duchařská storka, nebo snad loď přepadla nějaká oceánská příšera? Když se ti potom vyjeví ta skutečnost, tak můžeš být lehce zklamaný. Opravdu se to v jeden moment zlomí a z poklidného záhadného příběhu je to najednou totální mindfuck, který mě zase tolik neukojil. K tomu dodej, že mě vlastně nechytla ani jediná postava, všichni mi byli ukradení (samozřejmě i gejský trojúhelník, který v seriálu od netflixu prostě nemůže chybět). Finální scéna celou tu bizarnost akorát korunuje a já si po jejím shlédnutí připadal, hrozně kreténsky, fakt to tam je zbytečně forced a když už tak bych tu skutečnost odhalil až v dalších sériích, které určitě přiletí. Celkově průměr. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Od prvého hromadného odpitia zo šálky je jasné, že to nie je mystérium sveta ale mysterický svet, s ktorým niečo nie je v poriadku. Atmosféra zvládnutá na výbornú, herci detto, babylon jazykov je skvelý nápad, ktorý má aj reálne opodstatnenie v deji. Neviem sa však zbaviť podobného pocitu ako v Dark - Odarovi proste nejdú konce. Tu to síce vyznieva ako omnoho menší deus ex než v Darku, len mi to celé pripadá akoby tvorcovia chceli seriál z neistoty odklepnutia pokračovaní nejak ukončiť-neukončiť a tak sa snažili vyrozprávať priveľa a prezradiť málo. Silné tri hviezdy 7/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Baran Bo Odar přišel po Dark s dalším mindfuckem a pokud někomu přišlo Dark nepřehledné, tomuhle ať se radši vyhne obloukem. První polovina, kdy divák pořádně neví co se děje, je vynikající a je docela škoda, že ve druhé půlce se to tvůrcům trochu rozuteklo a ve snaze už tak zamotané zamotávat ještě víc a následně to tak nějak jakože trochu rozmotat jim lehce došel dech. Kult jako Dark tohle nebude, ale bavil sem se slušně...70% ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Název lodi Kerberos (latinsky Cerberus) odkazuje na tříhlavého psa, který v antické mytologii hlídá vchod do podsvětí. Loď Prometheus je pojmenována po řeckém Titánovi, který ukradl oheň z Olympu a dal ho lidem. (Sancoo)
  • Na konci epizódy zaznie pieseň "Child in Time" od skupiny Deep Purple. (BROKEN_)

Související novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (více)

Reklama

Reklama