Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na příměstském táboře se málem utopí žák místní základní školy. Zatímco leží v kómatu, odpovědným učitelkám hrozí trestní stíhání a nenávist místních. Ombudsman Aleš Pelán (L. Vaculík) spěchá na pomoc. Celá věc je pro něj velmi osobní… (Česká televize)

Recenze (44)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po pár slabších skutočne perfektná epizóda. Obdivujem, koľko konfliktov dokázali tvorcovia do stredne dlhého filmu dostať a ako všetko prepojili a naviac ponúkli riešenia. Herecké výkony tiež bez chyby. –––– Cos ho nenaučil, už ho nenaučíš. –––– Někdy potřebujeme ublížit, abychom ulevili své vlastní úzkosti. ()

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fantastický díl po všech stránkách! Začíná drsně, pokračuje postupným gradováním a končí velmi intenzivním a celkově suprově vypointovaným finále. Kvituji, že scénáristé se nezalekli a příběh dovedli do tragického konce, snad jen toho echt zlýho policajta si mohli odpustit. Vynikající herecké výkony od všech zúčastněných a konkrétně závěrečné scény dam v nemocnici mě dokázaly emočně semlít. Ombudsman mi v tomto díle přišel poněkud nahrubo vmontovaný, avšak propojení případu s jeho osobní tragédií se povedlo - záběry z lyžáku velmi působivé. ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Český soudní systém nemá obdoby, soud má před sebou případ, kde a) bud jsou učitelky vinny za smrt dítěte a pak mají jít do vězení na 6-10 let   nebo b) šlo o nešťastnou náhodu, učitelky jsou nevinné a mají být zproštěny obžaloby. A co vymyslí český soudce? 1 rok podmíněně aka "ty ty ty, ještě jednou necháš utopit dítě a až půjdeš opravdu ale opravdu sedět". Alibismus nejvyšší kategorie. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi díl, který má vyhnat ještě poslední učitele, kteří jen nesedí s děckama ve třídě a nedeklamují látku, ze školství. Není dnes nikdo, kdo by byl schopen v tak sporných případech říct:  Byla to nešťastná náhoda. Jsou jen zmrdi, kteří se za každou cenu snaží vždy najít nějakého viníka aby měli vyřešený nebo odsouzený případ, aby získali povýšení a třicet stříbrných. Eventuelně, jako ty přišláplé lopaty, na chvíli zahnaly tíživý pocit své malosti a bezvýznamnosti. Jeden z hlavních důvodů, proč jsem skoro před třiceti lety opustil obor. Už tehdy bylo jasné, kam to směřuje. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát  teda žádný násilný čin,  ale nešťastná  náhoda utonutí  žáka pod dohledem dvou učitelek. Od první do poslední  minuty intenzivní  emocionální  nářez první  ligy s perfektními hereckými výkony obou dám a plus zábavná  figura Řezníčka jako prostý  řidič  se selským  rozumem s tahem na branku. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve středočeské obci Skalsko, konkrétně záběry před školou a domem atakované učitelky (Lucie Juřičková). V jednom ze záběrů, kde ředitel školy (Josef Carda) podává před školou vysvětlení novinářům, je vidět modrá cedule s nápisem základní škola Skalsko. (Klhannah)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,3 mi. diváků (15+). Epizoda se tak stala nejsledovanějším večerním pořadem a také nejsledovanějším pořadem celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama