Reklama

Reklama

Zvrácená

  • USA The Unholy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film sleduje Alice, dívku s poruchou sluchu, která po té, co ji navštíví Panna Maria, opět slyší, mluví a je schopná léčit nemocné. Když se tato zpráva rozšíří a lidé z blízka i daleka přicházejí, aby byli svědky jejích zázraků, přijede do malého městečka v Nové Anglii zdiskreditovaný novinář (Jeffrey Dean Morgan), jenž doufá, že mu vyšetřování těchto případů pomůže obnovit kariéru. Po té, co se začnou dít strašlivé události, si klade otázku, zda jsou tyto jevy dílem Panny Marie, nebo něčeho mnohem zlověstnějšího. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

molcan2 

všechny recenze uživatele

Naozaj nie je ťažké pochopiť, prečo to bolo odložené a prečo to bolo uvedené len v malom kine, pretože to jednoducho nestálo ani za to. Vlastne sa pekelne čudujem, že to nešlo rovno na streaming. Zadaný Jeffrey Dean Morgan, je vždy vítaným hosťom, ale toto je už druhý veľmi priemerný horor, ktorý natočil s náboženským podtextom, a to sa jednoducho musí skončiť. Nič výnimočné sa tu nedeje a všetko je to dosť na úrovni PG-13, akurát sa tu nezabíjajú žiadni odporní tínedžeri, takže to nie je typ PG-13 hororu, na ktorý si potrpím. Mary, tá démonická čarodejnica vyzerá ako kríženec E.T. a Zubnej víly z Darkness Falls a cgi je dosť otrasné. Veľa sôch, ktoré plačú krvou, a neuveriteľne smutní ľudia, ktorí veria všetkému, čo sa deje, pretože ich životy sú také nešťastné, že to vlastne potrebujú, aby ich to udržalo pri živote. Je to smutné, ale zároveň mi príde jednoducho čudné, že títo náboženskí fanatici dokážu ignorovať všetko na svete, čo vás môže urobiť šťastným, a vyhýbať sa radostiam, ktoré sme schopní zažiť, a všetkému, čo dáva úplný logický zmysel, s čím oni jednoducho "nesúhlasia", a rozhodnú sa pre niečo, čo si vyžaduje neochvejnú vieru a viera je vlastne len ultimátne pozastavenie nedôvery. Milujte to pre nich, ale ja sa k tomu nepriblížim. Miestami mi to pripadalo aj trochu na hranici propagandy, takže 🤮  V celom filme nie je ani jedna strašidelná scéna, pretože celý film je smiešne uhladený a vyleštený s príliš jasnými farbami, ktoré nedokážu navodiť potrebnú atmosféru. Mohlo to byť dobré, keby si išli pre R rating a dali nám nejakú tú super temnú sračku, na ktorú boli očividne príliš cool. Mám chuť pozbierať svoje Mean Girls a prejsť kabrioletom okolo režiséra, zabuchnúť brzdy a povedať "nasadni lúzer, ideme sa učiť, ako to robiť lepšie". ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Ďalší ničím výnimočný náboženský horor. Dej bol fajn, pomerne rýchlo diváka zaujal. Najhoršie však na filme boli efekty, ktoré ako keby niekto ukradol z 80tych rokov a bez mihnutia oka a akejkoľvek úpravy použil. A to je škoda, pretože je vidno, že zvyšok filmu nemal slabý rozpočet. Sklamaním bol navyše aj hororovo nezvládnutý koniec, takže to napokon nedotiahol ani na priemerné hodnotenie. Pred dvadsiatimi rokmi by film pôsobil lepšie. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vidlákům pobožným pomoci není, falešná Marie slzy když roní." Film , který potěší každého zarytého ateistu, nevěřícího na skutečné zázraky :-). Stav utkání FC Církev vs Dynamo Marie z Ďáblic: církev prohrála konzumačně, oprava, kontumačně 0:3. Nenaplnilo se davové očekávání zázraku, nepomohl ani bouřící kotel domácích, silnější mužstvo po zásluze vyhrálo! R.I.P. tři surově zfaulovaní flanďáci. Dobře oběšený farář, profesionálně zapálený jezuita-exorcista i ohnivou prackou do srdce skolený biskup. Poučení z příběhu je zřejmé. Zjeví-li se vám nějaká našeptávající Mařka v bílém prostěradle, vyléčí vám na počkání např. raka plic a posléze i pár dědkům od vás z činžáku prostatu, neukvapujte se s úsudkem. Ještě než si pozvete delegaci z Vatikánu k uznání zázraku, zkontrolujte té čůze roucho, jestli jí zpod něj nečouhá kopyto či ocas! ()

Giggo 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal svými plakáty a možná i názvem než čímkoliv jiným. Od hororů mnoho neočekávám. Za sebe mám dva tipy 1. lekačka 2. Stará klasika == strach do morku kostí ... (např. The Omen 1976, který mě děsí dodnes). Toto je spíše první případ i když mnoho lekacích momentů nevyskočí, přesto těch pár mě donutilo přestat žvýkat. Přitom námětem by mohl být i dobrou starou klasikou. Jen jej trošku více vytěžit. Nápad dobrý i obsazení není vyloženě špatné. Bohužel většina hororu se odehrává za světla a ve dne což atmosféře dost ubírá. Závěr taky není z nejsilnějších přesto příběh je budován dobře závěr je příliš snadný. Chtělo by to trošku víc tmy, trošku více problémů a mohlo by to být skvělé. Hezké je ztvárnění Marie :) Takto neurazí, ale ani nenadchne. Spát půjdete určitě klidní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takýto priamočiary kresťanský horor námetom akoby vystrihnutý z osemdesiatok, prípadne vymyslený niekedy dávno v Hammeri, tu už dlhšie nebol. A som rád, že sa išlo hneď béčkovo na vec a tvorcovia vôbec neriešili, že ich kritika nemilosrdne priklincuje na kríž. Hráme sa tu síce aj na nejaké tie posolstvá, môžeme film chápať ako synekdochu sveta, kde je každým niečím iným, než sa tvári, pretože to ani inak nejde, ale vzal to čert, proste chceli sme (dobre, ako kto...) vidieť všetky béčkové a gýčové výjavy a tých sme sa dočkali. Takže odpísať tento film je ľahké, užiť si ho ako niečo, čo sa už netočí a kde si stále hovoríme, že Morganovu úlohu by kedysi hral Price, má svoje čaro. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Natočeno podle klasického gotického hororového románu „Shrine“ mistra žánru Jamese Herberta. (LUKICKK)
  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)

Reklama

Reklama